Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

Palkitsimme

Vuoden parhaat kuulokkeet 2022-2023

Näin valitset omaan tarpeeseen ja budjettiin sopivimmat sankakuulokkeet tai täyslangattomat nappikuulokkeet.

/ 01.11.2022 - 12:07
Vuoden parhaat kuulokkeet 2022-2023

Kaikki eivät tätä tiedä, mutta kuulokkeilla voi saada kaikkein parasta äänenlaatua. Huoneen akustiikka ei nimittäin kuulokkeita käyttäessä pääse vaikuttamaan ääneen, joten laatukuulokkeet ovat parhaimmillaan kuin suonensisäisesti nautittua musiikkia.

Kuulokeviidakko ei näytä kutistuvan, mutta painotuksissa tapahtuu kyllä muutoksia. Vielä vähän aikaa sitten langattomat vastamelukuulokkeet olivat isoin kategoria, muta nyt täysin langattomat nappikuulokkeet ovat yleisimpiä. Nappikuulokkeiden suosiota selittää helppous: ne kulkevat minne vain ja akunkestokin on tänä päivänä sitä luokkaa, ettei virran loppumisesta tarvitse huolehtia.

Sanka vai napit?

Jos haluaa parasta vastamelua, on perinteinen sankakuuloke yhä paras vaihtoehto. Niissä on usein parempi äänenlaatu – ei kylläkään aina – ja akunkesto tavallisesti muutaman tunnin pidempi kuin napeilla. Yleensä sankakuulokkeet tuntuvat mukavammalta, kun mikään ei tuki korvakäytävää.

Nappikuulokkeet ovat kuitenkin kätevät reissussa ja ovat huomaamattomat kaupungilla kulkiessa. Parhaat nappikuulokkeet ovat jo niin hyviä, ettei niiden suosiossa ole mitään ihmeteltävää.

Halvemmista on tullut parempia

Etsipä sitten täyslangattomia arkikäyttöön tai treenaamiseen tai sankakuulokkeita mihin vain tarkoituksen, on seuraavista vinkeistä varmasti apua. Viimeisen vuoden aikana olemme testanneet kaikenlaisia ja kaiken hintaisia kuulokkeita, ja inflaatiosta huolimatta on ollut ilo huomata, että myös halvemmissa kategorioissa kuulokkeiden laatu on parantunut.

Etenkin vastamelu on nykyään toimivampaa kuin vielä jokin aika sitten. Huippukuulokkeiden vastamelu on todella laadukasta, mutta myös parhaissa halvoissa malleissa on jo erittäin toimiva vastamelu. Pari vuotta sitten oli turha kuvitellakaan, että satasen kuulokkeissa olisi käyttökelpoista vastamelua, mutta nyt se on arkipäivää.

Langattomien kuulokkeiden äänenlaatukin on kehittynyt, ja ensi kertaa olemme päässeet nauttimaan häviämättömästä CD-laadusta Bluetoothin välityksellä.

Joillekin johto on yhä tärkeä

Kaikkein paras äänenlaatu löytyy edelleen langallisista malleista, joihin on mielellään yhdistetty hyvä kuulokevahvistin. Olemme testanneet tällaisiakin paljon, mutta etenkin kalliimmasta päästä. Tämäntyyppisistä kuulokkeista on tullut nimittäin vähän järjestelmäkameroiden tapainen kuriositeetti, joka kiinnostaa vain tosiharrastajia. Useimpien ihmisten mielestä kun langaton ääni on aivan riittävän hyvää.

5 vinkkiä: Näin saat eniten irti kuulokkeista

  1. Langattomissa valitse vastamelumalli

Nykyään on vaikea myydä langattomia kuulokkeita ilman vastamelua – siitä on tullut vakiovaruste. Ja mitäpä outoa siinä olisi, sillä tuskin kukaan mieluummin kärsii lentokoneen moottorin mölinästä tai bussin puheensorinasta, jos ei ole ihan pakko. Vastamelun ansiosta musiikkia voi kuunnella alhaisemmalla volyymilla, mikä on terveellistä oman kuulon kannalta.

  1. Nappikuulokkeissa valitse vedenkestävää

Vaikka ei olisikaan kova lenkkeilijä, voi vettä ja hikeä sietävistä kuulokkeista olla iloa. Koskaan ei tiedä, milloin itsensä löytää hölkkäämästä tai muuten vain ulkoa, kun sadekuuro yllättää. Suojausluokituksen kannattaa olla vähintään IPX4.

  1. Hyödynnä taajuuskorjainta

Monilla kuulokkeilla on oma sovelluksensa, josta löytyy taajuuskorjain eli EQ. Sitä käyttämällä saa säädettyä sointia oman maun mukaiseksi. Apukeinoista huolimatta ei kannata koskaan valita kuulokkeita, joiden ääni ei lähtökohtaisesti miellytä – ei taajuuskorjainkaan kaikkea pysty korjaamaan.

  1. Bluetooth-koodekit: mitä vain paitsi SBC!

Jos kuulokkeet tarjoavat pelkän SBC-koodekin, niistä yleensä kannattaa pysyä kaukana – ellei nimenomaan etsi halvinta ratkaisua. SBC on huonolaatuisin tapa siirtää ääntä Bluetoothin kautta. Apple-käyttäjille tarjolla on AAC-koodekki, kun taas Android-käyttäjillä on enemmän vaihtoehtoja: aptX, aptX HD ja LDAC. aptX Lossless on hitaasti mutta varmasti valtaamassa markkinoita, ja se on erittäin hyvä vaihtoehto!

  1. Käytä vahvistinta

Tämä vinkki pätee vain langallisiin kuulokkeisiin. Kun langallisen mallin kytkee kuulokevahvistimeen, äänenlaatu paranee huomattavasti. Kannattaa valita vahvistin, jossa on sisäänrakennettu DA-muunnin. Hyvän kannettavan kuulokevahvistimen saa jo satasella, mutta hinnat voivat olla viisinkertaisetkin. Pöytämallisten vahvistimien hinnat alkavat 500 eurosta, eikä niiden hinnalla oikeastaan ole ylärajaa.

Ehdokkaat vuoden parhaiksi kuulokkeiksi

Voittaja Vuoden parhaat kuulokkeet 2022-2023

Vuoden paras kuuloke, high-end

Audeze LCD-5

Parempaa ei ole

LCD-5 on pienempi ja kevyempi kuin moni muu Audezen kuulokemalli – mutta äänessä ei ole pihistelty!

Avoimen LCD-5:n kohdalla on amerikkalainen Audeze halunnut tehdä parhaimmat kuulokkeensa, joiden käyttö on mukavaa vaikka koko päivän. Se on tärkeää musiikkiharrastajien kannalta, mutta myös kaikkien äänen ja musiikin parissa työskenteleville.

Kuten kaikki Audezen kuulokkeet, edustaa LCD-5 planaarimagneettista tekniikkaa. Tyyppi eroaa perinteisistä dynaamisista kuulokkeista siinä, että ääni syntyy kahden magneetin välissä leijuvan ohuen metallilevyn värähdellessä signaalin tahtiin. Tavallisissa dynaamisissa kuulokkeissa elementeissä on raskaammat kalvot, joiden pinta-ala on pienempi mutta värähtelynopeus hitaampi. Usein – mutta ei aina – dynaamisten kuulokkeiden etu on vahvempi bassontoisto ja kovempi äänenpaine, kun taas planaarikuulokkeilla transienttivaste on nopeampi ja säröä vähemmän – ainakin siihen asti, että se ylikuormittuu.

Ihastuttavan silkkistä sointia

Kun laitoin kuulokkeet ensimmäistä kertaa korvilleni, hämmästyin siitä, miten kevyet ne olivat. 420 grammaa on tietysti paljon, jos on tottunut tavallisiin langattomiin kuulokkeisiin, mutta LCD-5 ei tunnu lainkaan painavalta. Mukavuus on huippuluokkaa ja samalla ne istuvat jämäkästi, vaikka kuinka heiluttelisi päätä musiikin tahtiin.

Trumpetti tuntuu soivan läsnäolevammin kuin koskaan ennen, ja kontrabasson raspi tulee upeasti esiin. Samalla kuulija pysyy jatkuvasti tietoisena taustaäänistä, kun muusikot hengittävät ja niiskuttavat mikrofoneihin.

Jokainen värähdys on niin äärimmäisen tarkka, että kuulokkeet lähettävät kuulijan uskomattomalle musikaaliselle matkalle, joka loppuu vasta, kun kuulokkeet riisuu – mieluiten tuntikausien session jälkeen, sillä kuulokkeet ovat niin mukavat, että aika ja paikka unohtuvat.

Ennen kuin hylkää 5 000 euron kuulokkeet hulluna investointia, kannattaa hemmotella korviaan ja kokeilla Audeze LCD-5-kuulokkeita. Se voi olla parasta ääntä, mitä koskaan tulet kuulemaan.

Vuoden paras langaton sankakuuloke, basic

Sony WH-XB910N

Bassoa piisaa

Viime vuoden edullisista kuulokkeista homma oli parhaiten hallussa Sonylla.

Langaton sankakuulokemalli XB910N on suunnattu basson ystäville. Bassoa on korostettu ja se on tavallista täyteläisempi. Siksi mallinimessä seisoo ”XB” eli eXtra Bass.

Vastamelu ja ympäristöäänet

Sony WH-XB910 on hinnaltaan noin puolet halvempi kuin lippulaivamalli, mutta se tarjoaa sekä vastamelun että ympäristön äänten läpipääsyn. Kuulokkeiden mikrofonit siis nappaavat ulkopuolelta tulevat äänet ja toistavat ne kuulokkeiden kaiutinelementtien kautta – vastamelun vastakohta! Toiminto on kätevä silloin, kun haluaa kuulla, mitä joku sanoo tai liikenteen seassa liikkuessa.

Yhdistäminen useampaan laitteeseen

Kuulokkeissa on Bluetooth 5.2 ja ne voi yhdistää useampaan laitteeseen samanaikaisesti, eli ne voivat olla yhdistettynä vaikkapa kannettavaan ja puhelimeen, jolloin voi käyttää tietokonetta musiikin kuunteluun ja videopuheluihin ja puhelinta tavallisiin puheluihin kuulokkeiden kautta ilman, että yhteyttä tarvitsee katkaista ja muodostaa uudelleen.

Android-puhelimen käyttäjät voivat yhdistää kuulokkeet helposti vain pitämällä niitä kännykän lähellä. Apple-leiriläisten on tehtävä Bluetooth-haku tavalliseen tapaan.

Sony WH-XB910N:n ääni

Tehdasasetuksilla basso voi olla turhankin uhkea ja keskirekisteri liian heikko, mutta ääni on silti hyvä. Tekemällä pientä hienosäätöä sovelluksesta saa äänen tasapainotettua basson silti menemättä voimaansa.

Basso hieroo korvakäytäviä ja herättää rytmit eloon, ja ääni on tarpeeksi laadukas myös akustisten soitinten makuun. Pop kuulostaa harvoin näin loistavalta, ja kuulokkeet sopivat myös satunnaiseen klassisen musiikin kuunteluun.

Vastamelu on hyvä ja samoin puheluiden äänenlaatu, joskin jälkimmäisessä on vielä diskantin osalta parannettavaakin.

Kokonaisuutena Sonyn kuulokemalli on niin onnistunut yhdistelmä äänenlaatua, istuvuutta, ominaisuuksia ja vakaata Bluetooth-yhteyttä, ettei kukaan muu yllä tässä hintaluokassa samaan.

 

Vuoden paras täyslangaton treenikuuloke, premium

Jabra Elite 7 Active

Treenimusiikki uudelle tasolle

Tällaisen hintalapun kanssa Jabralla on paljon todistettavaa. Mutta Elite 7 Active ei petä.

Pakkauksesta löytyy kahdet lisäsovitteet, mutta ei siivekkeitä, mikä on ehkä vähän yllättävää ottaen huomioon, että Elite 7 Activea myydään nimensä mukaisesti treenikuulokkeena. Mutta siivekkeiden puuttumiseen on selitys: kuulokenapit on päällystetty materiaalilla, jota Jabra kutsuu nimellä ShakeGrip. Se on nestemäistä silikonikumia, jonka pitäisi kuulemma pitää kuulokenapit korvissa ilman siivekkeitäkin. Napit tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä ja korviini ne istuvat todella hyvin. Ne pysyvät hyvin kyydissä hikisissäkin treeneissä.

Aivan kuten Elite 4 Active -mallillakin kuulokkeita ohjataan kuulokenapeissa olevista ohjausnapeista. Niissä ei siis ole varsinaisia hipaisukytkimiä, mutta nappeja ei kuitenkaan tarvitse painella kovaa, vaan ne tottelevat aika kevyttäkin painallusta – mistä korvani kiittävät. Sovelluksesta voi vielä valita, mikä painallus tekee mitäkin. Pidän myös siitä, että kuulokkeissa puhuva ääni ilmoittaa, olenko valinnut vastamelun (ANC) vai ympäristöäänet (Hearthrough).

Paljon ääniasetuksia

Kuuden valmiin ääniasetuksen (joita voi myös itse säätää) valikoimalla on hyvät mahdollisuudet siihen, että löytää itselle sopivimman.

Sovelluksen Soundscape-vaihtoehto on tarkoitettu tilanteisiin, jolloin haluaa sulkea ulkomaailman pois ilman musiikkia, jolloin keskittyminen saattaa helposti harhailla kuuntelemaan sanoituksia ja rytmiä. Ensin en ihan tajunnut, mitä iloa toiminnosta olisi, mutta kokeiltuani joogaa vesiputouksen kohina korvillani voin sanoa, että Soundscapella on paikkansa.

Kokonaisuutena paras

Jabra Elite 7 Active on erinomainen treenikuulokemalli. Ilman siivekkeitäkin kuulokenapit pysyvät luotettavasti paikoillaan eivätkä satu. Ääni on hyvä, vaikka paremmankin kuuloisia treenikuulokkeita on tarjolla. Sointi olisi saanut olla täyteläisempi ja painokkaampi, mutta mukava istuvuus, helppokäyttöisyys ja kelpo ääni tekevät Elite 7 Activesta kuitenkin luokkansa parhaan kuulokemallin viimeisen vuoden ajalta.

Vuoden paras langallinen nappikuuloke, high-end

Sennheiser IE 600

Parhaita nappikuulokeita

Sennheiserin uusin highend-nappikuulokemalli IE 600 puhaltaa taikapölyä korviin.

E 600 -kuulokkeiden kuori on tehty 3D-tulostamalla ZR01 -nimisestä metalliseoksesta, joka on amorfista zirkoniumia. Sen atomirakenne on jäykempää kuin tavallisen metallin, joten kuulokkeiden kuoressa ei ole heikkoja kohtia, jotka olisivat alttiita murtumaan tai taipumaan. Samankaltainen metallirakenne on myös NASAn käytössä, nimittäin Perseverance-mönkijän porakärjessä – aika kestävää kamaa, siis. Siltä se tuntuukin, kun kuulokkeet ottaa käteen.

Sennheiser lupaa metallin myös mahdollistavan ”mullistavan akustisen suorituskyvyn”.

Häiriöäänet minimissä

Kuoren takaosa minimoi kotelon sisäiset resonanssit ja erillinen akustinen kammio estää resonanssin ja vähentää paine-eroja tarjotakseen puhtaamman ja vivahteikkaamman diskantin. Näin kuulija pääsee lähemmäs musiikkia.

Räätälöity istuvuus

IE 600 -kuulokkeissa on kullatut MMCX-liittimet, joiden kanssa voi käyttää kolmannen osapuolen johtoja, joiden halkaisija on enintään 4,8 mm. Sekä balansoimaton 3,5-millisellä liittimellä että balansoitu 4,4-millisellä liittimellä tulevat mukana pakkauksessa, ja molemmat ovat Kevlar-vahvisteisia. Pakkaukseen kuuluvat myös silikoniset ja memory foam -sovitteet kolmessa koossa. Toisin kuin IE 800S -mallissa, on kuulokkeissa pienet siivekkeet, joiden avulla ne istuvat mahdollisimman napakasti.

Sennheiser IE 600:n ääni

Odotuksemme Sennheiser IE 600:lle olivat todella korkealla. Niiden erinomainen laatu oli silti yllätys. Olisi helppo sanoa, että tässä saa IE 800S:n äänen mutta erottelevammalla bassolla. Näin on, mutta lisäksi dynamiikat ovat paremmat ja koko taajuusalueella on energisempi sointi samalla, kun kokonaisuutena kuulokkeet tuntuvat musikaalisemmalta. Uudet Sennheiserit ovat entistä paljon parempi ostos.

Edullisempaan IE 300:aan verrattuna IE 600 on keskibassoltaan vähemmän energinen ja vähemmän aggressiivisempi. Ne korvaavat sen paremmalla resoluutiolla ja vivahteikkuudella, johon IE 300 ei yllä varsinkaan diskantin osalta.

700 euron hintaluokassa emme keksi kuulokkeita, jotka omistaisimme mieluummin kuin nämä. Sennheiser IE 600 on yksinkertaisesti upea kuulokemalli!

 

Vuoden paras täyslangaton kuuloke, premium

Sennheiser Momentum True Wireless 3

Kultaa korville

Sennheiser Momentum True Wireless 3 on kaikin tavoin loistava.

Momentum True Wireless 3 -kuulokkeiden mukana toimitetaan neljät erikokoiset sovitteet. Ensimmäistä kertaa napeissa on siivekkeelliset säätörenkaat, jotka tuetaan korvalehden sisäkaarta vasten. Minulla se toimi kuin valettu käyttämällä keskikokoisen sovitteen ja suurimman siivekerenkaan yhdistelmää.

Vastamelu

MTW3:n vastamelu toimii bassorekisterin osalta niin kuin pitääkin ja päästää samalla korkeampia ääniä läpi, esimerkiksi näppäimistön naputtelun. Ulkona rakennustyömaiden ja autojen melu vaimenee hyvin, kun taas lintujen laulu kuuluu. Vastamelu ei siis ole mitenkään hullumpi.

Sennheiser Momentum True Wireless 3 on hintaluokkansa paras

Täysin langattomat Sennheiser Momentum True Wireless 3 -kuulokkeet ovat kaiken kaikkiaan upeat. Hinta on tippunut 10 % edelliseen sukupolveen verrattuna laadun kärsimättä. Joiltain osin kuulokkeet ovat vieläkin paremmat kuin ennen: niissä on muun muassa langaton lataus ja aptX Adaptive -koodekki. Hieno loppusilaus on istuvuuden säätömahdollisuudet. Korvan sisäkaarteeseen asettuvat siipirenkaat saavat napit istumaan entistä paremmin, joten hölkkälenkkikin onnistuu näiden kanssa.

Taajuuskorjain on edelleen halvemmasta päästä: vain bassoa, keskirekisteriä ja diskanttia voi säätää. Ääni on tosin niin hyvä jo tehdasasetuksillaan, ettei säätömahdollisuuksilla ole juuri väliä. Myöskään multipoint-yhdistäminen ei onnistu, mutta sekin on pikkujuttu.

Jos etsii parhaita kuulokkeita alle 300 euron hintaluokasta, voimme varauksetta suositella True Wireless 3 -mallia.

Vuoden paras täyslangaton kuuloke, basic

JBL Tune 130NC

Laatu ylittää hinnan

JBL Tune 130NC on vuoden paras alle satasen täyslangaton nappikuuloke aivan loistavan taajuuskorjaimensa ansiosta.

JBL on varustanut halvan Tune 130NC -mallinsa Android-laitteita palvelevalla Fast Pairilla, joten kuulokkeet ilmaantuvat automaattisesti puhelimeen, kun ne tuo ensi kerran kännykän lähelle. Kuulokkeisiin voi aktivoida puheavustajan painamalla pitkään vasenta kuulokenappia. Hipaisuohjaimet voi halutessaan ohjelmoida itse.

Tune 130NC tarjoaa sekä vastamelun että ympäristöäänet. Jälkimmäinen saa keskittymään joko yleisesti ympäristöön tai erityisesti puheeseen. Käytännössä siis ympäristöstä kuuluvia keskirekisteriääniä korostetaan hiukan, jolloin kuulee paremmin ihmisten puheen.

JBL Headphones -sovelluksessa on taajuuskorjain, mikä tekee kuulokkeista hintaansa nähden todella hyvin varustellut. Sitä ei tarvitse käyttää, sillä ääni on tehdasasetuksilla jo hyvä. Basso on kyllä hieman liioiteltu ja keskirekisteri turhan sulkeutunut omaan makuuni, joten nostin taajuuskorjaimessa hieman 1 kHz:n kohdalta ja laskin 6 kHZ:n kohdalta, jottei yläpää terävöityisi liikaa.

JBL Tune 130NC:n ääni

Joissakin tilanteissa enimmäisvolyymi on liian alhainen, ja sitä voi paikata taajuuskorjaimessa nostamalla kaikkia taajuuksia ja sitten laskemalla 2–4 kHz:n välistä, jottei ääni muutu nasaaliksi.

JBL:n kuulokkeiden sointi on parhaimpia alle sadan euron hintaluokasta kuulemiani, etenkin tekemieni säätöjen jälkeen. JBL:n sovelluksen taajuuskorjain kuuluu myös alan parhaimpiin.

Puhelaatu on hyvä. Puhe toistuu vähän kovana mutta tarpeeksi selkeänä. Taustahäly helposti hukuttaa puhujan äänen, jolloin puheesta on vaikea saada selvää. Ei siis kannata puhua puheluita kovin meluisissa ympäristöissä.

Joka tapauksessa 130NC on aivan erinomainen kuulokemalli hintaansa nähden!

Vuoden paras langaton sankakuuloke, premium

Sennheiser Momentum 4 Wireless

Paras kokonaisuus

Sennheiserilla meni kolme vuotta tuoda Momemtum-kuulokkeistaan päivitetty versio, mutta Momentum 4 Wireless oli odotuksen arvoinen.

Sennheiserin mukaan Momentum 4 tarjoaa luokkansa parasta ääntä 42-millisten laatuelementtiensä ansiosta. Kaiutinelementit ovat samankokoiset kuin edeltäjässäkin, joten sopii kysyä, josko kyseessä olisivat aivan samat elementit.

Kuulokkeiden vastamelua on paranneltu ja se on nyt ympäristön ääniin mukautuva. Tarjolla on myös ympäristöäänet, eli vastamelun vastakohtana mahdollisuus kuulla selkeästi, mitä ympärillä tapahtuu.

Android-käyttäjiä palvelee aptX Adaptive -äänikoodekki, joka parantaa Bluetooth-äänen laatua. Applen käyttäjille tarjolla on AAC. Sointi on aptX Adaptivella ilmavampaa, joten itse kuuntelen musiikkia mieluummin Android-laitteen kautta.

60 tunnin akunkesto

Akunkestoksi ilmoitetaan peräti 60 tuntia vastamelun ollessa päällä ja volyymin ollessa keskitasoa. Se on kaksi kertaa enemmän kuin Sony WH-1000XM5:llä ja kolme kertaa enemmän kuin Apple AirPods Maxilla. Silti Sennheiserit ovat edullisemmat, suosituksena on 350 euron hinta. Ne ovat siis samaa luokkaa Yamaha YH-E700A:n kanssa, joka on loistava kuulokemalli.

Viiden minuutin pikalatauksella saa 4 tuntia soittoaikaa, jos vain oma laturi tukee pikalatausta.

Momentum 4 Wirelessin ääni

Momentum 4 Wireless onnistuu lähes joka saralla. Ääni on tasapainoisempi kuin aiemmissa Momentum-malleissa, mutta ei tylsä. Bassossa riittää painetta ja kehtaisin väittää, että äänenlaatu on parasta, mitä tähän hintaan voi saada. Jos haluaa siis tätä kovempaa äänenlaatua, on maksettava enemmän!

Vastamelu tekee mitä pitääkin, mutta ei hämmästytä. Myös istuvuus on todella mukava.

Akunkesto taas on ihan omassa luokassaan ja pikalatauksen ansiosta pitää suorastaan nähdä vaivaa, että saa akun loppumaan. Kaiken kaikkiaan Momemtum 4 Wireless on hintaansa nähden todellinen löytö!

Vuoden ääni-innovaatio: Täysin langattomat nappikuulokkeet, premium

Nura NuraTrue Pro

CD-laatua Bluetoothin kautta

Nura on markkinoiden innovatiivisimpia kuulokevalmistajia, ja NuraTrue Pro on todellinen edelläkävijä.

Nura on onnistunut saamaan nimensä tunnetuksi kuulokemaailmassa melko lyhyessä ajassa. Ja se johtuu puhtaasti siitä, että brändi ei tee asioita kuten muut, vaan kulkee omia polkujaan.

Ensin tuli NuraPhone-kuulokemalli – over-ear-malli, jonka kummassakin kuulokekupissa oli nappikuuloke. Siis hybridikuulokkeet. Napit toistivat koko äänimaisemaa, kun taas kuulokekuppien tehtävä oli soittaa muhkeaa bassoa.

NuraPhone-kuulokkeiden suurin innovaatio taisi kuitenkin olla se, että ne olivat markkinoiden ensimmäiset kuulokkeet, jotka osasivat räätälöidä äänen käyttäjän korville sopivaksi.

Sitten esiteltiin NuraLoop ja myöhemmin täyslangaton NuraTrue-malli, jossa nappikuulokkeet pysyivät, mutta kuulokekupit oli jätetty pois. Ääni mukautui silti käyttäjän korviin.

NuraTrue Pro – häviötöntä Bluetooth-ääntä

NuraTruen uusi Pro-versio on markkinoiden ensimmäinen nappikuulokemalli, joka tarjoaa häviötöntä Bluetooth-ääntä. Ja se on aikamoinen uutinen, sillä vaikka sekä LDAC että aptX HD välittävät parempilaatuista Bluetooth-ääntä ja tukevat 24-bittistä ja 96 kHz:n resoluutiota, ei ääni ole täysin häviötön, vaikka sellaiseen vaikutelmaan pyritäänkin datan ja pyskoakustisten mallien avulla. Mutta uusi aptX Lossless lähettää aidosti pakkaamatonta signaalia.

Pro-version akunkesto on pidentynyt kuudesta kahdeksaan tuntiin napeissa itsessään ja 18 tunnista 24 tuntiin kotelon osalta. Multipoint-liitännän ansiosta kuulokkeet voivat olla langattomasti yhteydessä kahteen laitteeseen samanaikaisesti.

Läpikotaisin uutta

NuraTrue Pro on todellinen innovaatio, ja vieläpä harvinaisen onnistunut. Edistyksellinen tekniikka on pakattu erittäin käyttäjäystävälliseen pakettiin ja toteutettu musiikintoiston viihdyttävyydestä tinkimättä. Kun kuulokkeet ovat kalibroineet äänen käyttäjälle sopivaksi, soittimet nousevat upeasti esiin ja basso toistuu mehevästi. Mahtavaa!

Häviöttömän langattoman audiosignaalin käyttäminen ensimmäisenä on ehkä sinänsä pieni asia, mutta kuitenkin merkittävä, sillä tekniikan ansiosta kuulija pääsee lähemmäs musiikkia.

NuraTrue Pron ainoa miinus on sen koko, mutta onneksi kuulokkeet kuitenkin istuvat hyvin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Ääni & Kuva
Scroll to Top