Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative Zen Hybrid

Hiljaisuutta halvalla

Creative Zen Hybrid näyttää ja kuulostaa kalliimmalta kuin onkaan.

Julkaistu 16.08.2022 - 05:01
Creative Zen Hybrid
John Hvidlykke

Maailma ei varsinaisesti tarvitse yhtään uutta kuulokemallia ja langattomat kuulokkeet ovat koko kuluttajaelektroniikan laajin tuoteryhmä – valinnanvarasta ei ole pulaa!

Kaikenlaista siis on tarjolla, mutta harvemmin vastaan tulee hyvä langaton vastamelukuulokemalli, jonka hinta ilahduttaa kuten Creative Zen Hybridin.

Näyttää ihan…

Creative Zen Hybridin muotoilua voi kuvata turvalliseksi: ovaalit kupit ja tekonahalla päällystetty sanka. Myös kuppien pehmusteet on päällystetty tekonahalla. Kaukaa katsottuna Creativea voisi erehtyä luulemaan vaikkapa Bose Quiet Comfort 35– tai Sony WH-1000XM3-malliksi – ja moneksi muuksikin, sillä useimmat kuulokkeet näyttävät samanlaisilta, vain nimi ja logo vaihtuvat.

Mainos

Kun Creative Zen Hybridin ottaa käteen ja laittaa päähän, huoma, että kyseessä on halvemman hintaluokan kuulokemalli. Kuppien pehmusteet eivät jousta aivan niin paljon kuin kalliimmissa malleissa, ja sangan saranat, joiden avulla kuulokkeet saa taitettua koteloon, tuntuvat heikommilta. Kovan kuljetuskotelon sijaan kuulokkeet toimitetaan kangaspussissa. Mitä hyötyä siitä on? Kuulokkeitahan on tarkoitus sulloa laukkuun uudelleen ja uudelleen vuosi vuoden perään.

Creative Zen Hybrid White folded new
Zen Hybrid taittuu kokoon ja mahtuu käsimatkatavaraan. Kuva: Creative

Kuulokkeiden käyttö on yhtä tutun tuntuista kuin niiden ulkonäkökin. Kupeissa on volyyminappi ja vastamelunappi, jolla saa myös ympäristöäänet (Creativen maailmassa Ambient Mode) päälle. Vastamelusta ja ympäristöäänistä ei ole tarjolla lukuisia eri tasoja, mutta kukapa niitä edes tarvitsee? Vastamelu toimii hyvin, vaikka ei olekaan tehokkainta kuulemaani. Etenkin lentokoneen matala kohina vaimentuu monilla kalliimmilla kuulokkeilla paremmin. Suurin osa melusta kuitenkin suodattuu pois, ja etenkin pitkillä lennoilla sillä on väliä, altistuuko kahdeksan tuntia jatkuvalle kovalle kohinalle vai saako saman ajan nauttia kohtuullisesta rauhasta.

Akunkestostakaan ei tarvitse lennolla huolehtia, sillä 27 tunnin soittoajalla lentää vaikka maailman ympäri yhdellä latauksella.

man bus phone
Jos kaipaa lomalennolle halpaa hiljaisuutta, on Creative Zen Hybrid oiva vaihtoehto. Kuva: Creative

Creative Zen Hybridin äänenlaatu

Kun hintaa on noin puolet järkevänkuuloisista kuulokkeista, eivät odotukset ole korkealla. Mutta Creative yllättää.

Toki äänikuva on vähän väsynyt. Korkeimmat diskantit eivät ole järin ilmavia ja laulusta puuttuu läsnäolon tuntua, etenkin vastamelun ollessa päällä. Bassokin voisi olla muhkeampi. Riittävällä volyymitasolla sekin tosin toimii. Vaikka Creative Zen Hybrid maalaakin äänikuvaa leveällä pensselillä, on tasapaino kohdillaan eikä sointi ole terävää tai epämiellyttävää.

Näillä kuulokkeilla ei ole tarkoitus jäädä vellomaan Keith Jarrettin Kölnin konsertin pianon jokaiseen säveleen. Siihen eivät kuulokkeiden erottelukyky ja resoluutio riitä. Asiaa ei auta sekään, ettei Zen Hybrid tarjoa LDACin tai aptX:n kaltaisia Bluetooth-ääntä parantavia koodekkeja. Popin, podcastien tai pelkän hiljaisuuden kuuntelemiseen lennolla tai arjen bussimatkoilla Zen Hybrid toimii täydellisesti.

Creative Zen Hybrid White
Design on niin sanotusti hyväksi havaittua. Vasta lähietäisyydeltä huomaa, että kyseessä on edullisempi kuulokemalli. Kuva: Creative

Yhteenveto: Creative Zen Hybrid

Creative Zen Hybrid ei pyri mihinkään sen ihmempään kuin tarjoamaan riittävän miellyttävää ääntä ja riittävän hyvää vastamelua hintaan, johon kaikilla paitsi kilpailijoilla on varaa. Ja se onnistuu tavoitteessaan loistavasti. Mukavan tuntuiset ja tarpeeksi hyvin soivat kuulokkeet pehmittävät äreän vanhan hifiarvostelijankin. Jos tiedossa on paljon lentomatkoja (kuka muka ei kaipaa niitä?!), voi olla paikallaan hankkia kalliimmat vastamelukuulokkeet, mutta satunnaista vastamelutarvetta varten ei tätä enempää kannata maksaa.

Karakter
Creative Zen Hybrid
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Riittävän hyvä ääni ja riittävän hyvä vastamelu. Tavoittelee premium-vaikutelmaa, mutta on edullinen. Rakenteen laatu ei ole kovin ihmellinen. Ääni on hieman sulkeutunut ja olemme kuulleet parempaakin vastamelua, mutta jos kaipaa vain musiikkia ja rauhaa lentokoneeseen tai muuten, on Zen Hybrid erinomainen ostos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top