Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ60

Erinomaista työtä Technicsiltä

Technics osoittaa osaamistaan hienolla EAH-AZ60-kuulokemallillaan.

Julkaistu 08.12.2021 - 15:00
Technics EAH-AZ60
Geir Gråbein Nordby

Technics EAH-AZ60 tarjoaa monia ominaisuuksia, jotka ovat käytettävissä selkeästi jäsennellyn sovelluksen kautta. Koska jokaisen kuulo on omanlaisensa, kokevat eri käyttäjät vastamelunkin eri tavoin. Niinpä Technicsin sovellus mittaa optimaalisen vastamelun käyttäjän kuulon mukaan ja kalibroi siitä sen maksimivoimakkuuden. Sen jälkeen vastamelua voi säädellä sovelluksen säätöpyörästä. Myös ympäristöäänet ovat käytettävissä. Find headphones -toiminnolla voi paikantaa kadonneet kuulokkeet pitkänkin matkan päästä karttaa käyttäen.

Kuulokkeet istuvat hyvin, ja pakkauksessa toimitetaan peräti seitsemät erikokoiset sovitteet. Niistä löytynee jokaiselle sopiva.

Technics EAH-AZ60 black with case
Kuva: Technics

Technics EAH-AZ60:n ääni

Ääni on tehdasasetuksilla hyvä mutta hivenen lattea etenkin keskirekisterin osalta. Vocal-asetus korostaa keskirekisteriä ja Custom-asetuksella pääsee käsiksi viisikäyräiseen graafiseen taajuuskorjaimeen. Käytin jälkimmäistä ja nostin hiukan keskirekisteriä, mutta myös alempaa bassotaajuutta (100 Hz) ja ylempää diskanttia (10 kHz).

Mainos

Hienosäädön jälkeen laulu toistuu kirkkaana ja musiikin dynamiikat ovat helposti seurattavia. Erittäin hyvä sointi! Billie Eilishin Your Power -balladin akustiset kitarat soivat realistisen ja täyteläisen kuuloisina, ja laulu vivahteikkaana ja ilmavana. Nathaniel Ratcliffin laulu It’s Not Supposed to be This Way -kappaleella soi täyteläisenä ja kirkkaana, yksinkertaisesti sanottuna upeana.

 

Technics EAH-AZ60 gold case Technics EAH-AZ60 silver case Technics EAH-AZ60 black
<
>
Kuva: Technics

Klassinen musiikki, kuten Karl Jenkinsin The Armed Man sopraano Lucy Kayn esittämänä toimii erinomaisesti. Soittimet erottuvat lositavasti ja tuntuvat levittäytyvän laajalle. Myös elektro loistaa, esimerkiksi Bendik HK ja ARYn Out of Sight, Never Out of Mind kuulostaa hienolta.

Puheluissa äänenlaatu on hyvä etenkin, kun laittaa päälle JustMyVoice-toiminnon, joka houkuttelee käyttäjän äänestä enemmän vivahteita esiin.

Karakter
Technics EAH-AZ60
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen äänenlaatu ja vastamelu. Tukee parempaa äänensiirtoa LDAC-koodekin muodossa. Ääni vaatii hienosäätöä sovelluksesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top