Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite 7 Pro

Edistykselliset kuulokkeet

Erinomainen Jabra Elite 7 Pro tarjoaa hyvän sovelluksen ja siistejä ominaisuuksia.

Julkaistu 08.12.2021 - 15:12
Jabra Elite 7 Pro
Geir Gråbein Nordby

Jabra Elite 7 Pro on edistyksellinen kuulokemalli, jonka sovellus osaa kertoa senkin, istuvatko napit tiiviisti korviin ja tarjoavatko ne siten parasta mahdollista melunvaimennusta. Vastamelun määrää voi säätää virtuaalisella säätimellä, jonka jälkeen vuorossa on kuulotesti. Kuulotesti kertoo, miten hyvin käyttäjä kuulee eri taajuuksia, ja sovellus säätää ääntä hiukan testituloksen mukaan.

Lue myös: Jabra Elite 85t – Vastameluluksusta minikoossa

Vastamelun lisäksi Jabra Elite 7 Pro tarjoaa myös ympäristön äänet läpipäästävän toiminnon, jonka avulla kuulee, mitä ulkomaailmassa tapahtuu. Se toimii oikein hyvin ja ainakin itse käytän toimintoa ahkerasti nappikuulokkeita pitäessäni.

Mainos
Jabra Elite 7 Pro lifestyle(3)-L&B scaled
Kuva: Jabra

Jabra Elite 7 Pron ääni

Jabran nappikuulokkeet kuulostavat hyvältä melkein kaiken musiikin kanssa. Jos hyvin tasainen taajuusvaste ei ole omaan mieleen, voi sointia pitää hieman tylsänä, ja minustakin keskirekisteri on vähän vaisu. Basso ja diskantti toimivat erinomaisesti ja sain ääneen hyvää vauhtia korotamalla keskirekisteriä sovelluksen taajuuskorjaimesta. Näin klassinen musiikki kuulosti hyvältä ja laulu ja soittimet nousivat esiin. Ylä-äänet voisivat soida ilmavammankin, mutta olen kokonaisuuteen tyytyväinen.

Jos tallenne on alkujaan basson osalta hiukan lattea ja kesy, kuten usein pop- ja rock-kappaleiden kohdalla on, toimii mielestäni Smooth-asetus parhaiten: se tekee bassosta pyöreämmän, lämpimämmän ja täyteläisemmän. Muitakin asetuksia on tarjolla, ja moni varmaan suosii esimerkiksi Bass Boost -toimintoa.

Jabra Elite 7 Pro-L&B scaled
Kuva: Jabra

Elite 7 Pro on hyvä myös puhelukäytössä. Oma ääneni erottuu kirkkaana, mutta taustalla on jonkin verran digitaalista kompressiokohinaa – huomattavasti vähemmän kuin Belkin SoundForm Freedomilla tosin. Konsonantit eivät toistu yhtä selkeinä kuin Sennheiser CX Plussalla, joten puheluissa pitää keskittyä hieman enemmän.

Karakter
Jabra Elite 7 Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Edistykselliset ja helppokäyttöiset kuulokkeet. Sovellus tarjoaa kuulotestin ja mahdollisuuden säätää vastamelua. Hyvä äänelaatu. Ylä-äänissä saisi olla enemmän ilmavuutta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top