Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: LG Tone Free FP8

LG yllättää positiivisesti

LG todistaa Tone Free FP8 -kuulokkeillaan olevansa vakavasti otettava äänen luoja.

Julkaistu 08.12.2021 - 15:05
LG Tone Free FP8
Geir Gråbein Nordby

Tone Free FP8 -nappikuulokkeet toimitetaan siistissä kotelossa, joka puhdistaa kuulokkeet UV-valolla käytön jälkeen. Valmistajan mukaan säilytys kotelossa tappaa jopa 99,9 % bakteereista.

Akunkestoksi luvataan vaikuttavat 24 tuntia kuulokkeille itselleen ja kotelosta saa 15 lisätuntia, kun vastamelu ei ole päällä. Kun vastamelua pitää päällä, tippuu käyttöaika napeilla 10 tuntiin ja kotelosta 6 tuntiin, mikä on edelleen vallan kunnioitettavaa.

Sovelluksesta voi valita vastamelun määrän kahden tason väliltä, laittaa vastamelun sijaan ympäristöäänet päälle tai sammuttaa kaiken käsittelyn. Erikoista kyllä, ympäristöäänten ollessa päällä musiikin volyymi laskee. Äänenlaatu on parhaimmillaan, kun molemmat toiminnot sammuttaa. Vastamelu tuo nimittäin ääneen ikävää digitaalista kohinaa, joka onneksi häiritsee vähemmän, kun kuuntelee musiikkia. Jos vastameluasetus on Low-tasolla, on ylimääräistä suhinaa vähemmän.

Mainos
LG Tone Free FP8 lifestyle(3)
Kuva: LG

LG Tone Free FP8:n ääni

LG:n nappikuulokkeet soivat tehdasasetuksillaan ihan hyvin. Naislaulajien diskantti ei ole terävä, ja basso on energinen, joskin vähän epätarkka – kuin huonosti säädetty subwoofer.

Valmiita ääniasetuksia on tarjolla Meridianin nimissä. Asetuksilla ääni soi kovempaa ja stereokuva laajemmin. Etenkin 3D Sound Stage -asetuksella, joka muuten on valitettavan kummallisen kuuloinen. Bass Boost on tasapainoisempi vaihtoehto, jolla kuitenkin äänikuvasta saa isomman. Billie EIlishin Your Power -kappaleen kitarat leijuvat pään ympärillä samalla, kun laulu asettuu keskelle ja soi kirkkaana ja luonnollisena.

LG Tone Free FP8 lifestyle(2)
Kotelon UV-valo tappaa lähes kaikki bakteerit kuulokkeiden pinnalta. Kuva: LG

Minusta ääni on paras, kun säätää taajuuskorjainta manuaalisesti, mutta ikävä kyllä se tapahtuu äänikuvan suuruuden kustannuksella.

Taajuuskorjain on hyvä, 8-kaistainen. Säädän yläbassoa hiukan alemmas ja nostan vähän keskirekisteriä a diskanttia. Jotta saan volyymin kohdilleen, nostan sen jälkeen kaikkia taajuuksia. Nyt ääni on kristallinkirkas, basso tiukka ja muhkea, ja laulu toistuu sekä mies- että naisäänistä selkeästi.

Puhelut LG:n kuulokkeilla tuovat mieleen 90-luvun lankapuhelimet: keskirekisteri on terävä ja ylä-äänet vaimeat. Ei mitenkään erityistä siis, mutta toimii.

LG Tone Free FP8 LG Tone Free FP8 white LG Tone Free FP8 lifestyle(5) LG Tone Free FP8 lifestyle(4)
<
>
Kuva: LG
Karakter
LG Tone Free FP8
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Käyttäjäystävällinen sovellus, hyvä vastamelu ja mahdollisuus säätää musiikin äänenlaatu erinomaiseksi. Vastamelu aiheuttaa kohinaa ääneen. Istuvuus ei ole ihan niin jämäkkää kuin monella muulla. Puheluiden laatu on keskinkertainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top