Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Belkin SoundForm Freedom

Enemmänkin saisi tarjota

Belkin SoundForm Freedom on ihan mainio kuulokemalli, joka maksaa liikaa.

Julkaistu 08.12.2021 - 15:00
Belkin SoundForm Freedom
Geir Gråbein Nordby

Belkin SoundForm Freedomin pieni kotelo sujahtaa näppärästi taskuun ja kuulokenapit istuvat suoraan paketista otettuina testaajan korviin erinomaisesti. Kuulokkeissa on valmiina M-kokoiset silikonisovitteet, ja pakkauksessa on myös S- ja L-koot.

Lue myös: Belkin Soundform True Wireless – Turvallinen ostos

Sovellusta ei ole tarjolla, joten ei myöskään mahdollisuutta säätää ääntä. Belkinin kuulokenapit eivät tarjoa vastamelua eivätkä ympäristöääniä. Akunkesto on toisaalta 8 tuntia kuulokenapeista ja 28 h kotelosta.

Mainos

Napit ovat inspiroituneet Applen muotoilusta, mikä tarkoittaa, että mikrofonit törröttävät korvasta tikkumaisina jatkeina. Muotoilun ideana on tuoda mikrofonit vähän lähemmäksi suuta.

Belkin-SoundForm-Freedom

Kuva: Belkin

Belkin SoundForm Freedomin ääni

Musiikin äänenlaatu ei tee suurta vaikutusta, vaikka käytössä ovat sekä aptX- että AAC-koodekit. Basso on riittävän täyteläinen, mutta alempaa diskanttirekisteriä häiritsee terävyys, joka saa naisäänet ja jousisoittimet työntymään liian eteen. Keskirekisteri puolestaan on hiukan sulkeutunut. Belkin toimii hyvin popin kuunteluun ja vähemmän hyvin akustisen musiikin kuunteluun.

Sovellus taajuuskorjaimineen olisi tehnyt Belkinin tapauksessa oikein hyvää.

Sen sijaan puheluissa äänenlaatu on aika passeli. Vastapuoli kuulee puheen selkeästi, vaikka pientä suhinaa taustalla esiintyykin.

SoundForm Freedom tarjoaa yhden erikoisuuden: iPhonen omistajat voivat käyttää puhelimen hakusovellusta kadonneiden kuulokkeiden etsimiseen. Tähän hintaan olisi voinut odottaa enemmänkin. Noin puolet edullisempi Belkin SoundForm True Wireless onkin tätä paljon parempi ostos.

Karakter
Belkin SoundForm Freedom
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pitkä akunkesto, vakaa yhteys ja hyvä äänenlaatu puheluissa. iPhonella voi etsiä kadonneet kuulokkeet. Ääni on keskinkertainen. Ilman vastamelua ja sovellusta mikään ei oikein perustele kallista hintaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top