Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser CX Plus True Wireless

Melkein täydellistä Sennheiserilta

Sennheiser teki hyvistä kuulokkeistaan vieläkin paremmat lisäämällä niihin vastamelun.

Julkaistu 08.12.2021 - 15:00
Sennheiser CX Plus True Wireless
Geir Gråbein Nordby

Sennheiser on uudistamassa täyslangattomien mallistoaan. Jokin aika saimme testasimme CX True Wireless -mallia, jonka äänenlaatu oli hyvä, joskin hivenen varovainen. Siitä puuttuivat vastamelu ja ympäristöäänet, minkä vuoksi kuulokkeet joutuivat hieman epäedulliseen asemaan kilpailijoihinsa nähden. Siksi päädyimme suosittelemaan mieluummin kalliimpaa Sennheiser Momentum True Wireless 2 -mallia, joka tarjoaa kaikki CX True Wirelessista puuttuvat ominaisuudet.

Sennheiser CX Plus True Wireless man
Kuva: Sennheiser

Mutta nyt testipöydällä on CX Plus True Wireless – eli sama CX-malli mutta tällä kertaa vastamelulla ja ympäristöäänillä.

Istuvuus on yhä vähänä outo: silikonisovitteet hivuttautuvat hiljalleen ulos testaajan korvista ja niitä pitää vähän väliä olla tyrkkimässä takaisin. Comply-sovitteet korjaavat tilanteen, ja suosittelenkin ostamaan sellaiset CX Plus True Wirelessin kaveriksi.

Muuten toiminnallisuudessa ei ole moitittavaa. Sovelluksessa on jopa sidetone-toiminto, jonka avulla käyttäjä kuulee oman äänensä kuulokkeista. Jäin kaipaamaan vain parempaa taajuuskorjainta, sillä tässä versiossa voi säätää melko karkeasti vain bassoa, keskirekisteriä ja diskanttia.

Sennheiser CX PLUS TW Black lifestyle
Kuva: Sennheiser

Sennheiser CX Plus True Wirelessin ääni

Äänenlaatu CX Plus True Wireless -kuulokkeissa on yhtä hyvä kuin ei-Plus-versiollakin: silkkisen sileä ja miellyttävä diskantti ja erinomainen ja tasapainoinen basso. Musiikkia on ilo kuunnella.

Keskirekisteri voisi olla erottuvampikin, mutta tilanteen saa korjattua nostamalla sitä taajuuskorjaimesta 3 dB:n verran. Siltä varalta, että ei pidä äänen näpelöimisestä, on sanottava, että harvat kuulokkeet kuulostavat tehdasasetuksiltaan näin hyviltä.

Sennheiser CX Plus True Wireless ear scaled 1
Kuva: Sennheiser

Minun makuuni Sennheiser CX:n enimmäisvolyymi oli varsin maltillinen, ja sama haaste on Plus-versiollakin. Varsinaisesta ongelmasta ei ole kyse. Poppia voi soittaa aivan riittävän lujalla, joten lähinnä klassisen musiikin kanssa kaipaisi lisää äänenvoimakkuutta.

Plus-version etu on tosin siinä, että vastamelun ansiosta musiikin hiljaisemmatkin osiot kuuluvat paremmin, joten volyymia ei edes tarvita niin paljoa.

Sennheiser CX Plus True Wireless lady
Kuva: Sennheiser

Karakter
Sennheiser CX Plus True Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava äänenlaatu ja hyvä vastamelu. Sidetonen ansiosta kuulee oman puheensa puheluissa. Istuvuus on löysähkö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Kivuttomasti istuvat treenikuulokkeet

Kuulokkeet kosketusnäytöllä

Palataan arkeen - napit korviin ja menoksi!

Musiikki esiin ja häly pois

Yamahan kaikkien aikojen paras kuulokemalli - eikä muuten ole halpa

Scroll to Top