Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser Momentum True Wireless 2

Langaton suosikkimme

Sennheiser kurottaa korkealle Momentum True Wireless -kuulokkeiden uudella versiolla.

Julkaistu 03.07.2020 - 15:00
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Geir Gråbein Nordby

Uusi Sennheiser Momentum True Wireless 2 on lähes identtinen edellisen sukupolven mallin kanssa, mutta siinä on vihdoin vastamelu. Akunkesto on parantunut neljästä tunnista seitsemään, ja kotelosta saa vielä 21 tuntia lisää. Yhteensä 28 tuntia siis, mikä tuplaa edeltäjän akunkeston.

Aktiivinen vastamelu vaatii useamman mikrofonin käyttöä kuin vanhassa mallissa. Niiden ansiosta myös puheluiden laatu on parempi hälyisissä tiloissa, esimerkiksi kahviloissa.

Vastamelu toimii matalien taajuuksien kohdalla, mutta kuulokenapit itsessään vaimentavat tehokkaasti korkeammat äänet. Melunvaimennus on kohtuullista, vaan ei yhtä tehokasta kuin Panasonic RZ-S500W:ssa tai Technics EAH-AZ70W:ssa.

Mainos
Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
Kuva: Sennheiser

Korvanapit tottelevat suoraa ohjausta. Oikealle ja vasemmalle napille on omat toimintonsa: esimerkiksi vasemmalla etusormella saa kelattua kappaleita soittolistalla, laitettua musiikin pauselle ja vastattua puhelimeen.

Ikävä kyllä kokeillessani True Wireless 2 -kuulokkeita pelien ja elokuvien kanssa huomasin 200–300 millisekunnin viiveen olevan liikaa, jotta elämys olisi kohdillaan. On aika häiritsevää pelata autopeliä ja kuulla jokainen törmäys jälkikäteen. Tämä vaiva ei ole ainoastaan Sennheiserin ongelma, mutta monilla olisi opittavaa tässä suhteessa vaikkapa Beatsin Powerbeats Pro -mallilta.

Smart Control -sovellus toimii hyvin, mutta en ymmärrä taajuuskorjainta. Sormea liikutellaan näytöllä, kunnes ääni on halutunlainen. Jos sormea vetäisee oikealle tai vasemmalle, muuttuu ääni erikseen sen puolen kuulokenapissa – hyvin hämmentävää.

Sennheiser True Wireless 2:n äänenlaatu

Onneksi äänenlaatu on todella hyvä neutraalilla asetuksella. Äänenlaatu on identtinen True Wireless 1:n kanssa, eli jos omistat jo ensimmäisen mallin, ei välttämättä ole niin suurta hyötyä tai iloa vaihtaa uudempaan. Paitsi tietysti, jos pidempi akunkesto on itselle ratkaiseva tekijä.

Basso on tiukka ja täyteläinen, joten pop ja räppi toistuvat viihdyttävästi. Basso ei kuitenkaan dominoi, kuten tuppaa käymään monien muiden kohdalla. Laulu soi kauniisti ja ilmavasti, ja kitara ja piano kasvavat hyvänkokoisiksi. Samalla resoluutio on parempi kuin Bang & Olufsen Beoplay H8 3.0:ssa ja dynamiikkaa ja eläväisyyttä on enemmän kuin Technics AZ70:ssa. keskirekisteri on täyteläinen ja luonnollinen, ja naislaulussa kuuluu tarpeellista ilmavuutta, samalla kun rintaäänissä on hyvää voimaa.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot

Kuva: Sennheiser

Johtopäätökset

Sennheiser Momentum True Wireless 2 on äänenlaatunsa ja istuvuutensa puolesta yhtä hyvä kuin edeltäjänsäkin. Molemmat ovat aivan loistavia, joten on helppo ymmärtää, miksei niitä ole sorkittu.

Muita puolia on sen sijaan paranneltu. Tärkeimpänä akunkestoa, joka on kasvanut 4 tunnista 7 tuntiin napeissa itsessään ja 8 tunnista 21 tuntiin kotelosta. Yhteensä 28 tunnin soittoajan turvin voi siis huoletta lähteä lomamatkalle.

Toinen parannus on vastamelun lisääminen. Aktiivinen vastamelu vaimentaa matalat äänet, joita napit itsessään eivät sulje ulos. Vastamelu ei ole supertehokas mutta toimii hyvin.

Testattuamme tässä testissä Momentum True Wireless 2 -kuulokkeita kilpailijoiden rinnalla näyttää yhä vahvemmin siltä, että Sennheiser on löytänyt voittajareseptin täysin langattomille kuulokkeilleen!

Karakter
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava äänenlaatu, helppokäyttöisempi, mukava istuvuus ja vihdoinkin kunnollinen akunkesto! Aktiivinen vastamelukin on joissakin tilanteissa paikoillaan. Kuulokkeiden käyttäjän puheluääni on hieman sulkeutuneempi kuin edeltäjässä. Peleissä ja elokuvissa ilmenee viivettä.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top