Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Sennheiser Momentum True Wireless 2

Langaton suosikkimme

Sennheiser kurottaa korkealle Momentum True Wireless -kuulokkeiden uudella versiolla.

forfatter
Julkaistu 03.07.2020 - 15:00
Karakter
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Ääni & Kuva kiteyttää
Loistava äänenlaatu, helppokäyttöisempi, mukava istuvuus ja vihdoinkin kunnollinen akunkesto! Aktiivinen vastamelukin on joissakin tilanteissa paikoillaan.
Kuulokkeiden käyttäjän puheluääni on hieman sulkeutuneempi kuin edeltäjässä. Peleissä ja elokuvissa ilmenee viivettä.
Faktat
  • Tyyppi: täysin langattomat kuulokkeet
  • Bluetooth: 5.1
  • Vedenkestävyys: IPX4
  • Koodekit: aptX, AAC, SBC
  • Akunkesto: 7 h + 21 h latauskotelosta
  • Sovellus: Sennheiser Smart Control
  • Paino: 2 x 6 g + 58 g
  • Lataus: USB-C
  • Mukana tulevien pehmusteiden määrä: 4
  • Verkkosivusto: sennheiser.com
Hinta: 300Pr. 03.07.2020

Uusi Sennheiser Momentum True Wireless 2 on lähes identtinen edellisen sukupolven mallin kanssa, mutta siinä on vihdoin vastamelu. Akunkesto on parantunut neljästä tunnista seitsemään, ja kotelosta saa vielä 21 tuntia lisää. Yhteensä 28 tuntia siis, mikä tuplaa edeltäjän akunkeston.

Aktiivinen vastamelu vaatii useamman mikrofonin käyttöä kuin vanhassa mallissa. Niiden ansiosta myös puheluiden laatu on parempi hälyisissä tiloissa, esimerkiksi kahviloissa.

Vastamelu toimii matalien taajuuksien kohdalla, mutta kuulokenapit itsessään vaimentavat tehokkaasti korkeammat äänet. Melunvaimennus on kohtuullista, vaan ei yhtä tehokasta kuin Panasonic RZ-S500W:ssa tai Technics EAH-AZ70W:ssa.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 lifestyle
Kuva: Sennheiser

Korvanapit tottelevat suoraa ohjausta. Oikealle ja vasemmalle napille on omat toimintonsa: esimerkiksi vasemmalla etusormella saa kelattua kappaleita soittolistalla, laitettua musiikin pauselle ja vastattua puhelimeen.

Ikävä kyllä kokeillessani True Wireless 2 -kuulokkeita pelien ja elokuvien kanssa huomasin 200–300 millisekunnin viiveen olevan liikaa, jotta elämys olisi kohdillaan. On aika häiritsevää pelata autopeliä ja kuulla jokainen törmäys jälkikäteen. Tämä vaiva ei ole ainoastaan Sennheiserin ongelma, mutta monilla olisi opittavaa tässä suhteessa vaikkapa Beatsin Powerbeats Pro -mallilta.

Smart Control -sovellus toimii hyvin, mutta en ymmärrä taajuuskorjainta. Sormea liikutellaan näytöllä, kunnes ääni on halutunlainen. Jos sormea vetäisee oikealle tai vasemmalle, muuttuu ääni erikseen sen puolen kuulokenapissa – hyvin hämmentävää.

Sennheiser True Wireless 2:n äänenlaatu

Onneksi äänenlaatu on todella hyvä neutraalilla asetuksella. Äänenlaatu on identtinen True Wireless 1:n kanssa, eli jos omistat jo ensimmäisen mallin, ei välttämättä ole niin suurta hyötyä tai iloa vaihtaa uudempaan. Paitsi tietysti, jos pidempi akunkesto on itselle ratkaiseva tekijä.

Basso on tiukka ja täyteläinen, joten pop ja räppi toistuvat viihdyttävästi. Basso ei kuitenkaan dominoi, kuten tuppaa käymään monien muiden kohdalla. Laulu soi kauniisti ja ilmavasti, ja kitara ja piano kasvavat hyvänkokoisiksi. Samalla resoluutio on parempi kuin Bang & Olufsen Beoplay H8 3.0:ssa ja dynamiikkaa ja eläväisyyttä on enemmän kuin Technics AZ70:ssa. keskirekisteri on täyteläinen ja luonnollinen, ja naislaulussa kuuluu tarpeellista ilmavuutta, samalla kun rintaäänissä on hyvää voimaa.

Sennheiser Momentum True Wireless 2 product shot

Kuva: Sennheiser

Johtopäätökset

Sennheiser Momentum True Wireless 2 on äänenlaatunsa ja istuvuutensa puolesta yhtä hyvä kuin edeltäjänsäkin. Molemmat ovat aivan loistavia, joten on helppo ymmärtää, miksei niitä ole sorkittu.

Muita puolia on sen sijaan paranneltu. Tärkeimpänä akunkestoa, joka on kasvanut 4 tunnista 7 tuntiin napeissa itsessään ja 8 tunnista 21 tuntiin kotelosta. Yhteensä 28 tunnin soittoajan turvin voi siis huoletta lähteä lomamatkalle.

Toinen parannus on vastamelun lisääminen. Aktiivinen vastamelu vaimentaa matalat äänet, joita napit itsessään eivät sulje ulos. Vastamelu ei ole supertehokas mutta toimii hyvin.

Testattuamme tässä testissä Momentum True Wireless 2 -kuulokkeita kilpailijoiden rinnalla näyttää yhä vahvemmin siltä, että Sennheiser on löytänyt voittajareseptin täysin langattomille kuulokkeilleen!

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Technics EAH-AZ70W

Teknisesti taitava

Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.

Hyvä vastamelu, neutraali ja erotteleva ääni.
Kaipaamme lisää painetta ja eloa musiikkiin.

Bang & Olufsen Beoplay E8 3rd Gen

Vihdoinkin hyvin istuvat luksusnapit

Bang & Olufsen kolmas ja tähän mennessä paras versio täysin langattomasta Beoplay E8 -kuulokkeesta on syntynyt monen yrityksen ja erehdyksen kautta.

Hyvä ja vivahteikas ääni. Ympäristön äänet toistuvat luonnollisina. Langaton kantama on vihdoin kohdillaan ja langaton lataus on hyvä lisä.
Ääni voisi olla vahvempikin. Kosketusohjaus on melko monimutkaista ja Bluetooth-yhteys saisi toimia intuitiivisemmin. Ei NFC:tä.

Beats Powerbeats Pro

Edelleen suosikkejamme

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.

Audio-Technica ATH-CK3TW

Hyvää ja halpaa Audio-Technicalta

Audio-Technica on vihdoin tehnyt hyvin istuvat täysin langattomat kuulokkeet. Äänikin lienee monen makuun.

Täyteläinen basso, kirkkaat ylä-äänet, hyvä puheluiden laatu. Istuvuus on parempi kuin Audio-Technican aiemmissa nappikuulokkeissa.
Keskirekisteri turhan vetäytynyt, soittimissa ja laulussa ei ole kunnon painetta.

Creative Outlier Gold

Idea hyvä, toteutus sinnepäin

Creative Outlier Gold on varustettu fiksuilla ominaisuuksilla, mutta ääni on unohdettu.

Täyteläinen ja rytmikäs basso, kiintoisa Super X-Fi -toiminto holografiselle äänelle. Mahtava akunkesto!
Terävä diskantti, vaisu keskirekisteri. Kunnon ”riippumattosoundi”! Taajuuskorjain ei toimi ilman sovellusta.

Jaybird Vista

Basson tenhoa treenikuulokkeissa

Vista tarjoilee muhkeaa bassoa ja vakaan yhteyden. Mutta pari kummallisuuttakin sekaan on mahtunut.

Langaton yhteys on äärimmäisen vakaa. Ääntä ja ominaisuuksia voi säätää itse.
Tummasävyinen ja melko terävä keskirekisteri. Tarjolla tuki vain SBC-koodekille, joka rajoittaa äänenlaatua.

Klipsch T5 True Wireless

Kaiutinkunkun energiset kuulokkeet

Klipsch tykkää tarjoilla musiikin kunnolla päin pläsiä, ja sama pätee myös valmistajan täysin langattomiin kuulokkeisiin.

Pirteä keskirekisteri, paljon painetta ja dynamiikkaa. Ilahduttava latauskotelo.
Rakeinen ja melko terävä ääni.

Panasonic RZ-S500W

Tekniikkaa täynnä

Panasonic tarjoaa ehkäpä parhaan vastamelun nappikuulokkeissa, hyvälaatuiset puhelut ja neutraalin musiikin toiston. Mutta riittääkö se?

Hyvä vastamelu, neutraali soundi.
Dynamiikat puuttuvat, lattea ja vaisu ääni.

Skullcandy Sesh Evo

Tekee mitä lupaa

Skullcandyn edullisimmat täysin langattomat kuulokkeet tarjoavat rytmikään basson ja todella hyvän soundin. Kunhan saa säädöt kohdilleen.

Energinen basso, toimii hyvin treenikaverina. Elokuva-asetuksen soundi pelittää melko kivasti.
Ei kovin vivahteikas ääni etenkään ylä-äänissä. Perusasetuksella ääni on hähmäinen. Puheluiden laatu on huono.

Jabra Elite Active 75t

Ylivoimaiset treenikuulokkeet

Jabra Elite Active 75t on ehkäpä paras langaton treenikuulokemalli tällä hetkellä.

Tehokas ”passiivinen” vastamelu, poikkeuksellisen hyvä ääni, erinomainen akunkesto. Vedenkestävä ja hyvin istuva malli sopii täydellisesti liikuntaan.
Tehokas vastamelu voi luoda melko tyhjiömäisen tunnun päähän. Kuulokenappien ohjaus voi olla hieman hankalaa.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.
Pro-pelikuulokkeet luksusluokassa Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.
Musikaalista taikuutta Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.