Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Beats Powerbeats Pro

Edelleen suosikkejamme

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Julkaistu 03.07.2020 - 15:00
Beats Powerbeats Pro
Geir Gråbein Nordby

Jos olisit halunnut AirPods Pron, mutta korvasta töröttävät mikrofonit olivat kuitenkin liikaa – tai jos ylärekisterin ääntä pitää liian kovana – lienee hyvä tietää, että Powerbeats Pro on käytännössä samoin ominaisuuksin varustettu kuulokemalli. Apple omistaa nykyään Beatsin.

Powerbeats Pron langaton kantama on yhtä kova kuin AirPods Prollakin: pääsimme testissämme tismalleen samaan pisteeseen, hieman yli 50 metriin molemmilla! Kuulokkeet ovat veden- ja pölynkestävät ja yhdistävät näppärästi iPhoneen, kun ne tuo puhelimen lähelle. Powerbeats Pro sopii toki myös Android-käyttäjille, sillä ainoa ero on edellä mainitun yhdistämistavan ja Google Assistantin puuttuminen.

Powerbeats Pro

Mainos

Kuva: Geir Gråbein NordbyBeatsillä ei ole Applen vastameluominaisuutta, eikä Löydä iPhoneni -sovellus löydä niitä, mikäli olet sattunut pistämään kuulokkeet varmaan talteen. Mikrofonit eivät törrötä hullusti ulos korvasta, mikä on estetiikan kannalta mukavaa mutta toisaalta puhelinkeskustelun toinen osapuoli kärsii pienistä epäselvyyksistä.

Powerbeats Pron akunkesto on pidempi kuin AirPods Prolla: peräti 9 tuntia. 15 tuntia lisätuntia kotelosta ei myöskään ole hullumpi. Kotelo hiukkasen iso housuntaskuun, sillä kotelossa on oltava tilaa myös korvakiinnikkeille. Se on vain kestettävä.

Napeissa on kiinnikkeet, jotka kulkevat korvan taakse, joten kuulokkeet eivät mitenkään pääse putoamaan, edes hikiliikkuessa! Niinpä napit pysyvät kuin valettu eikä korvakäytävään pääse vuotamaan ylimääräistä ääntä. Powerbeats Pro sopiikin hyvin myös urheilukäyttöön, mikä tekee niistä monipuolisemmat kuin monista muista.

Powerbeats Pron äänenlaatu

Powerbeats Pro on keskirekisteriltään kunnon energiapommi, ja sama vauhti säilyy syväbassoon. Pop tempaa mukaansa ja rock tykittää kovilla kitarariffeillä. Tähän Klipschinkin olisi pitänyt päästä T5 True Wireless -kuulokkeillaan.

Flyygeli ja piano soivat kauniin tenhoavasti. Ilmavuus ja tilantuntu eivät ole samalla tasolla Sennheiser Momentum True Wirelessin ja Technicsin AZ70:n kanssa, ja Bang & Olufsenin kuulokkeissakin on monipuolisempi sointirakenne kuin Beatsilla. Jaybird Vistaan verrattuna Beats on energisempi ja viihdyttävämpi. Jabra Elite Active 75t on tehdasasetuksillaan sameampisointisempi kuin Beats, vaikkakin taajuuskorjaimella Jabran saa soimaan Beatsia paremmin.

On kuitenkin selvää, että Powerbeats Pro on miellyttävää kuunneltavaa, ja se onkin yksi niistä kuulokkeista, jotka voisin itsekin ostaa.

Johtopäätökset

Korvan taakse kiertyvä pidike ei varmasti ole kaikkien makuun, mutta sen ansiosta kuulokenapit eivät pääse tipahtamaan eivätkä ympäristön äänet sotkemaan musiikkia. Iso peukku tälle!

Ääni on tasapainoinen, rytmikäs ja mukaansa tempaava. Ainoa moitteemme on ilmavuuden puute ylä-äänissä, mutta kokonaisuus on todella hyvä.

Plussaa siitäkin, että yhteys on vakaa, langaton kantama huippupitkä ja akunkesto loistava.

Karakter
Beats Powerbeats Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama. Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top