Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ70W

Teknisesti taitava

Technics AZ70 on tekniikaltaan kaikkea, mitä voi toivoa. Soundikin on mukavan erotteleva.

Julkaistu 03.07.2020 - 15:00
Technics EAH-AZ70W
Geir Gråbein Nordby

Technics EAH-AZ70W tai tuttavien kesken AZ70 on Panasonic RZ-S500W:n hienosäädetty versio. Isommat 10 mm:n grafeenielementit tarjoavat säröttömämpää ja ilmavampaa ääntä. Panasonicissa on käytetty muovia, Technicsissä alumiinia. Muuten kuulokkeiden sisältä löytyy samaa tekniikkaa, kuten aktiivinen vastamelu analogisella ja digitaalisella signaalinkäsittelyllä. Mikrofonien Beam-tekniikka nappaa enemmän puhetta ja vähemmän ympäristön ääniä, mikä tekee puheluista selkeämpiä. Toimii!

Jos ei halua vaimentaa ulkopuolisia ääniä, ne voi tarkoituksella myös päästää läpi, mikä niin ikään toimii hyvin. Ympäristön äänet kuuluvat keskirekisteriltään miellyttävästi eivätkä ne toistu terävinä.

Ison Bluetooth-antennin on tarkoitus huolehtia vakaammista yhteyksistä. Akunkesto on parempi kuin Panasonicissa: 6,5 tuntia kuulokenapeissa ja 13 tuntia latauskotelossa. Pehmusteita tulee pakkauksessa parit ylimääräisetkin, eli kuusi paria neljän sijaan – joku niistä sopii varmastikin korvaan. Minulle kuulokkeissa valmiina ollut keskikokoinen pehmuke oli juuri passeli, ja sen kanssa kuulokkeet istuivat hyvin.

Mainos

Sovelluksessa voi valita valmiista EQ-asetuksista tai säätää taajuuskorjainta itse. Vastamelu on valmiiksi päällä, ja sen saa pois sovelluksesta. Sieltä voi myös säätää sen tasoa portaattomasti. Ambient-asetus toimii vastamelun vastakohtana ja päästää ympäristön äänet läpi. Sovelluksella voi myös etsiä kadonneen kuulokenapin.

Amazon Alexan, Google Assistantin tai Sirin saa päälle yhdellä painalluksella.

Technics EAH-AZ70W:n äänenlaatu

Panasonic S500W kuulosti tasapainoiselta ja hyvältä, joskin yläpäästään hieman sotkuiselta. Technics on kaikessa hieman parempi: ylärekisterissä on enemmän vivahteita – Eric Lun kädet suorastaan tanssivat pianon koskettimilla. Akustinen kitara soi luonnollisemmin kuin Panasonicilla, vaikka molemmat toistavat soittimet neutraalisti. Technics kuulostaa kuitenkin aidommalta, jopa enemmän kuin B&O Beoplay E8, joka on ylhäällä kovemman kuuloinen.

Technicsin basso on tasapainoinen eikä vyöry keskirekisterin päälle. Miesäänet toistuvat painokkaasti ilman, että basso peittäisi niitä alleen.

Panasonicin kohdalla jäimme kaipaamaan dynamiikkaa ja viihdyttävyyttä.  Technics on tässä parempi, vaikka kumpikaan ei ole tässä suhteessa paras. Jos haluan kuunnella Lady Gagaa tai Ariana Grandea, laitan Bass Boost -ominaisuuden päälle, mutta ei saa rytmisektiota heräämään sen ihmeemmin henkiin. Kohtuullisella äänenvoimakkuudella ääni on hyvä, ja volyymin nostokin toimii, joskaan Technics ei jää siinä suhteessa jälkeen verrattuna Sennheiser Momentum True Wireless 2 -kuulokkeisiin.

Technicsillä on runsaampi sointirakenne kuin Panasonicilla, mikä nostaa sen kokonaisuudessaan parempaan laatuluokkaan. Hintaerotus, noin sata euroa, kannattaa kyllä maksaa. Parempi laatu tuottaa ehdottomasti paremman kuuntelukokemuksen, ja se näkyy myös akunkestossa.

Johtopäätökset

Technics EAH-AZ70W on laadukas kuulokemalli, jonka akunkesto, äänenlaatu ja puheluiden laatu ovat hyvät. Vastamelu on erinomainen. Kun äänenlaatu vielä hipoo testin parhaita, on Technics varsin kiinnostava vaihtoehto.

Jäimme kaipaamaan vain lisää painetta ja eloa rytmisektioon. Akustiset soittimet soivat upeasti, mutta bilemusiikki jää vaille viimeistä potkua.

Karakter
Technics EAH-AZ70W
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu, neutraali ja erotteleva ääni. Kaipaamme lisää painetta ja eloa musiikkiin.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top