Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Klipsch T5 True Wireless

Kaiutinkunkun energiset kuulokkeet

Klipsch tykkää tarjoilla musiikin kunnolla päin pläsiä, ja sama pätee myös valmistajan täysin langattomiin kuulokkeisiin.

Julkaistu 03.07.2020 - 15:00
Klipsch T5 True Wireless
Geir Gråbein Nordby

Klipschin kaiuttimet tihkuvat rockia mutta ovat kuitenkin monipuolisen musiikin ystäviä. valmistaja on kuulu torvikaiuttimistaan, ja Klipsch käyttääkin torvidiskantteja aika lailla kaikessa.

Koska torvidiskantteja ei ole saatavilla kuulokkeisiin – tietääkseni – on Klipschin tyydyttävä tavanomaisiin elementteihin. Silti kuulokkeissa on samaa viihdyttävyyttä ja tinkimätöntä tyyliä kuin kaiuttimissakin, etenkin lippulaivamalli HP-3:ssa.

Nappikuulokkeet ovat uusi aluevaltaus kaiutinvalmistajalle, joten on kiintoisaa nähdä, millainen on huippumalli T5 True Wireless.

Mainos

Ensin huomion kiinnittää tyylikäs alumiinikotelo, joka tuo mieleen Zippo-sytkärit – joskin se on matalampi ja paksumpi. Se on ehdottomasti tyylikkäin näkemäni latauskotelo; pehmeälinjainen ja mukavan painoinen kädessä. Hieno! Jos tilaa kuulokkeet Klipschin nettisivuilta, koteloon saa vielä oman kaiverruksenkin.

T5:lle ei ole sovellusta, joten äänen on tyydyttävä sellaisena kuin se on. Sovellus on kuulemma kehitteillä, mutta tietoa sen aikataulusta ei vielä ole.

Nappien 8 tunnin akunkesto ja kotelon 25 tuntia ovat varsin mainiot. Istuvuuden kanssa minulla sen sijaan on ongelmia, sillä napit törröttävät liian pitkälle. Napeissa aluksi olleet liian pienet pehmusteet eivät istuneet omiin korviini tarpeeksi tiukasti, ja lisäksi napit painoivat alaspäin, tuntuen uhkaavasti siltä, että ne voisivat tippua hetkenä minä hyvänsä. Isommat pehmusteet ovat paremmat, mutta istuvuus ei oikein silti vakuuta.

Klipsch_T5_TrueWireless_Lifestyle
Kuva: Klipsch

Klipsch T5 True Wirelessin äänenlaatu

Kuulokkeiden yhdistäminen tapahtuu valitsemalla Bluetooth-laitteiden listasta oikea nappi. Yhdistäminen sujuu helposti.

Äänen energisyys yllättää. Etenkin sähkökitarat soivat sellaisella paineella, että on kuin pään sisällä olisi Marshallin vahvistin! On vapauttavaa kuulla vihdoin sävyt myös keskirekisterin alueelta, joka on jäänyt testin edellisillä kilpailijoilla varjoon.

Kun pääsen yli reippaasta menosta, huomaan soundin olevan melko karkea. Etenkin kappaleet, joissa laulu erottuu selkeästi, kuulostavat raa’alta. Bassokin on aika ohut.

Diskanttialueella sibilantit korostuvat liiaksi, joten s-äänteet muuttuvat koviksi ja symbaalit samoin. Suurimmaksi osaksi – hiphopissa puhelaulu vääntyy helposti liian nasaaliksi, naisten laulu kuulostaa väsyneeltä ja piano soi kuin sitä soitettaisi PA-vahvistimen läpi.

Klipschin mukaan sovellus on tuloillaan ja siihen taajuuskorjain, joka korjannee joitakin äänen ongelmia. Tällä hetkellä joudumme kuitenkin toteamaan, ettei soundi ole erityisen mielenkiintoinen.

Puheluiden laadussakaan ei ole paljoa kehumista. ”Kuulostat siltä kuin olisit laatikossa”, minulle sanottiin useaan otteeseen.

Johtopäätökset

Klipsch T5 True Wireless tuntuu ylelliseltä ja Zippo-sytkäriä muistuttava latauskotelo tihkuu uniikkia tyyliä ja laatua. Haluaisin todella pitää näistä kuulokkeista!

Aluksi olenkin haltioissani, sillä energinen keskirekisteri viihdyttää, ja rekisteri on kuitenkin laulun ja soitinten sävyjen kannalta hirveän tärkeä.

Valitettavasti kokonaisuus on liian raaka ja kova, basso ei riitä ja diskantti on liian terävä. Jopa matalatempoinen hiljaisempi musiikki tuntuu rasittavan korvia. Myöskään puheluiden laatu ei vakuuta.

Karakter
Klipsch T5 True Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pirteä keskirekisteri, paljon painetta ja dynamiikkaa. Ilahduttava latauskotelo. Rakeinen ja melko terävä ääni.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top