Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sennheiser Sport True Wireless

Mahtava ääni, mutta kirveellä muotoiltu

Sennheiser ei ole mikään aloittelija kuulokemaailmassa, mikä näkyy tässäkin testissä. Mutta riittääkö se voittoon?

Julkaistu 19.09.2022 - 15:30
Sennheiser Sport True Wireless
Åsa Warme

Sennheiser Sport True Wireless ei yritä tehdä vaikutusta pakkauksellaan: kaikki suoraviivaista ja selkeää. Kotelo on vankkarakenteinen tai suoremmin sanottuna kolho. Se ei mahdu taskuun pullottamatta. Ehkä valmistajakin on huomannut saman ja lisännyt koteloon siksi pienen hihan, jolla sen saa riippumaan housun vyölenkistä tai laukusta.

Sennheiser etui 1 Sennheiser etui 2
<
>
Suuri ja tarpeettoman kömpelö. Kuva: Åsa Warme Hallén
Sennheiser barrem
Sennheiser paikkaa kotelon kolhoutta ripustuslenkillä, josta kiitos. Kuva: Åsa Warme Hallén
Skillnad S A
Kaikki on Sennheiser Sport True Wireless -kuulokkeissa on isoa koteloa myöten. Eron näkee etenkin verrattuna linjakkaaseen Adidas FWD-02 Sportiin. Koon taustalla saattaa olla akunkesto, joka Sennheiserilla on 9 h, kun taas Adidaksella vain 6 h – mutta siitä ei voi olla aivan varma. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sennheiser ei tarjoa vastamelua, mutta passiivinen melunvaimennus onnistuu vaihtamalla avoin sovite suljettuun (pakkaukseen kuuluu molempia kolmessa koossa). Eniten kohina vaimenee, kun käyttää suljettujen sovitteiden kanssa Focus Mode -nimistä asetusta. Jos taas haluaa olla mahdollisimman tietoinen ympäristön äänistä, valitaan avoimet sovitteet ja  Aware Mode.

Jälleen idea on parempi kuin toiminta käytännössä. En kai ole ainoa, joka vaihtaa vastamelun määrää kesken lenkin sijainnista riippuen? Onko tarkoitus, että pysähdyn vaihtamaan sovitteita kesken kaiken? Tosin testin aikana kävi ilmi, etten havaitse eroa eri sovitteiden käytössä, joten verenpaineeni nousi aluksi ihan turhaan.

Mainos

Lisävarusteena tarjolla on neljä erikokoista siivekeparia.

Minun mielestäni treenikuulokkeet pitäisi voida huuhtaista puhtaaksi, jotta se saisi täydet pisteet. Sennheiser Sport True Wireless on vain IP54-luokiteltu ja sietää siten ”kaikista suunnista tulevia roiskeita”.

JBL Reflect Flow Pro
Kuulokenapit painavat peräti 6,8 grammaa kappale ja ovat minun makuuni liian suuret ja karkeasti muotoillut. Kuva: Åsa Warme Hallén
Sennheiser passform
En toki halua väittää, että korvani olisivat keskimääräistä pienemmät, mutta auts, että nämä kuulokenapit sattuvat. Kaikista sovitteista ja siivekkeistä huolimatta Sennheiser olisi varmaankin onnistunut paremmin, jos olisi vain tehnyt napeista pehmeälinjaisemmat. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sennheiser Sport True Wirelessin käyttöönotto

Kuulokkeiden yhdistäminen sujuu helposti puhelinta ja englanninkielistä Smart Control -sovellusta käyttäen. Päivityksestä tulee heti ilmoitus, joten teen sen ensin. Se vie näköjään 19 minuuttia. Noin puolessa välissä ”jokin meni vikaan” ja päivitys keskeytyy. Kokeiltuani ajaa päivitystä muutaman päivän ajan samoin tuloksin, se yhtäkkiä toimiikin! Joten kannattaa olla kärsivällinen, mikäli kohtaa vastaavia ongelmia…

Sovelluksesta voi määritellä toimintojen merkityksen, jotta kuulokkeiden sivelyt ja painallukset tuntuvat itsestä luonnollisilta. Kiitos siitä, Sennheiser! Kuulokenapit tottelevat käskyjä hyvin, mutta jos niitä ei halua ohjata kosketuksella, saa toiminnon kokonaan poiskin, jolloin ohjaus tapahtuu vain sovelluksen kautta. Focus- ja Aware-asetusten välillä ei jostain syystä voi vaihtaa koskettamalla, tai ainakaan minä en sellaista onnistunut saamaan aikaiseksi.

Lue myös: Sennheiser Momentum True Wireless 3 – Huippuvivahteikkaat täyslangattomat

Äänenlaatu

Tosiaan minun ei tarvinnut nähdä vaivaa avointen ja suljettujen sovitteiden vaihtamisessa, sillä minun korvissani niillä ei ollut mitään eroa. Sen sijaan Focus– ja Aware-asetuksilla on eroa kuin yöllä ja päivällä. Kuuntelin Robbie Williamsin Better Man -kappaletta, josta menin kananlihalle – niin vivahteikkaasti, ilmavasti ja kristallinkirkkaasti se soi. Hieman yllättäen valittuna oli Aware-asetus. Vaihdoin innoissani Focus-asetukselle, jolloin joku tunki artistin purkkiin ja otti basson pois. Sellaista efektiä mieluummin välttelisin.

Sennheiser equalizer
Sovelluksesta saa helposti valittua mieluisan ääniprofiilin. Kuvakaappaus

Sovelluksessa on tarjolla erilaisia ääniprofiileja, kuten Rock, Pop, Dance, Hip Hop, Classical ja Movie. Niitä voi muutella mielensä mukaan. Valikoimaan kuuluu myös erinomainen Podcast-asetus. Jos luo Sennheiser-tilin, saa myös tehtyä täysin räätälöityjä ääniasetuksia. Nautin Peter LeMarcin Ett av dom sätt -kappaleesta ja pistän tanssiksi keittiössä, kun Ava Maxin Maybe You´re the Problem alkaa soida (ja kyllä, kuulokenapit pysyvät silloinkin paikoillaan). Minulla ei mitään valittamista äänenlaadun suhteen – se on loistava – mutta korvani itkevät kuulokenappien kulmikkuuden ja kömpelyyden vuoksi.

Jos tarvitsee pitää toista korvaa ”vapaana”, se onnistuu. En löydä toimintoa, joka lopettaisi musiikin soiton, kun toisen kuulokenapin laittaa koteloon toisen pysyessä korvassa, mutta on mahdollista, että sekin onnistuisi…

Kun lenkkeilin Aware-asetuksen ollessa päällä, vaimeni mielestäni iso osa taustahälystä. Tuulen kohina tuottaa kuulokkeille vaikeuksia, mutta se on aika hyväksyttävää. Ehkä siksi, että musiikki kuulostaa Sennheiserilla niin hyvältä, että en enää kiinnitä huomiota ympäristöön.

Puhelut

Kun puhun puhelimeen ulkona, saan heti valituksia äänestä. Vastapuolen mielestä kuulostaa siltä kuin kuulokkeet vaimentaisivat omaa puhettani ja vahvistaisivat tuulen vinkunaa. Myös askeleeni kuuluvat selvästi puhelussa. Sisällä puhuessani en sen sijaan moitteita äänenlaadusta.

Yhteenveto: Sennheiser Sport True Wireless

Sennheiser Sport True Wireless on äänenlaadultaan testin paras kuulokemalli. Ikävä kyllä istuvuuteen ei ole kiinnitetty yhtä paljon huomiota, vaan kuulokenapit ovat liian kulmikkaat ja isot istuakseen suurimmalle osalle. Se valitettavasti laskee kokonaisarvosanaa.

Jos taas tiedät, että korvasi ovat keskimääräistä isommat, suosittelen laittamaan Aware-asetuksen päälle ja nauttimaan treeneistä täysillä!

Karakter
Sennheiser Sport True Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu. Toimiva sovellus, jossa paljon kustomointimahdollisuuksia. Isot, kömpelöt ja kulmikkaat kuulokenapit. Ei vastamelua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top