Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Reflect Flow Pro

Isoille korville

JBL osallistuu testiin kahdella kuulokemallilla, joista Flow Pro on koko kisan kallein.

Julkaistu 19.09.2022 - 15:30
JBL Reflect Flow Pro
Åsa Warme

JBL Reflect Flow Pro on kauniisti pakattu kuulokemalli, joka on helppo ottaa käyttöön. Kuulokenapit tarvitsee vain ottaa kotelostaan, niin kännykkäni ilmoittaa, että lähistöllä on kuulokkeet odottamassa yhdistämistä – helppoa kuin mikä!

Pakkaus ei tietystikään ole merkittävässä osassa hankintapäätöstä tehdessä, mutta itse arvostan sen eteen nähtyä vaivaa. Parhaassa tapauksessa harkittu pakkaus merkitsisi, että koko tuote on tehty yhtä huolella. Jää nähtäväksi, onko Reflect Flow Pro yhtä mietitty kuin pakkauksensa.

JBL 1 JBL 2
<
>
Kotelossa on pieni hihna, jolla sen saa ripustettua vaikkapa reppuun, mikä on hyvä, sillä kotelo ei ihan mahdu taskuunkaan. Kuva: Åsa Warme Hallén

JBL Reflect Flow Pron käyttö

Lisävarusteina kuulokkeille toimitetaan kolme sovitetta ilman siivekkeitä ja kolme siivekkeellistä versiota. Lataan englanninkielisen JBL Headphones -sovelluksen ja seuraan sen käyttöönotto-opastusta. Sovellus haluaa muun muassa tarkistaa, että kuulokenapit istuvat optimaalisesti parhaan äänenlaadun takaamiseksi.

Mainos
JBL Reflect Flow Pro
Tyylikkäät mutta isot ja rasittavat. Kuva: Åsa Warme Hallén

JBL Reflect Flow Pro on melko iso kuulokemalli ja vaikka onkin muotoilultaan pehmeämpi kuin Sennheiser Sport True Wireless, on se silti vähän kömpelö. Niinpä korvani eivät hirveästi iloitse näistä kuulokkeista, sillä pieninkin siivekesovite on epämukavan tuntuinen. Olisin muutenkin halunnut käyttää pienimpiä sovitteita, mutta sovelluksen mielestä ne eivät läpäisseet kuuntelutestiä. Huokaus.

JBL Passform
JBL Reflect Flow Pro ei millään sovi omiin korviini ja istuvuus on kaamea. Kuulokenapeista on vaikea saada otetta, kun ne ovat korvissa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Sovelluksesta voi valita, mitä tapahtuu kuulokenappeja hipaistessa, ja siitä kiitos. Itse pidän siitä, ettei volyyminsäätöön tarvitse kaivaa esiin puhelinta, joten valitsinkin sen yhdeksi toiminnoksi.

Sovelluksesta löytyy myös videoasetus, jonka on tarkoitus huolehtia huulisynkasta esimerkiksi elokuvia katsellessa. Toisen kuulokenapin poistaminen korvasta voi valinnan mukaan pysäyttää musiikin tai jatkaa soittamista mono-asetuksella, jos lataa toista kuulokenappia kotelossa samalla. Erinomainen vaihtoehto, jos akku alkaa loppua kesken podcastin kuuntelun.

Sovelluksessa on myös Find My Buds -toiminto kadonneiden kuulokkeiden paikantamiseen. Kuulokenapit pitävät hakutoiminnon aikana todella lujaa ääntä, kunhan niitä ei vain ole unohtanut koteloon, sillä silloin etsintä ei toimi.

Papukaijamerkki IP68-luokituksesta, jonka perusteella kuulokkeet kestävät sateen lisäksi ”pidemmän upotuksen veteen”. En kokeillut sitä itse, mutta mietin, että kestäisivätköhän kuulokkeet siis senkin, että ne unohtuisivat taskuun ja päätyisivät pesukoneeseen. Onko joku kokeillut?

JBL app
JBL Headphones -sovelluksella kuulokkeita voi muokata omien toiveiden mukaan. Kuvakaappaus

Äänenlaatu

Laitan soittolistani pyörimään ja kokeilen valmiita ääniprofiileja nimeltään studio, club, bass, vocal ja jazz. Myös oman asetuksen luominen onnistuu.

Säästän vocal-asetuksen illan äänikirjalle ja keskityn treenatessani muihin. Tavallisesti Marvin Gaye soi iloisesti, eläväisesti ja pirteästi, mutta ei tunnu nyt siltä. Ääni on vähän kesy, tylsä ja epätasapainoinen. Vaihtelen valmisasetuksia Harry Stylesin As It Was– ja Rammsteinin Du hast -kappaleiden aikana. Taaskaan ääni ei ole varsinaisesti huono, mutta JL:n hinnan ja kokemuksen huomioiden odottaisi parempaa. Bassokaan ei ole niin täyteläinen ja tiukka kuin haluaisin.

JBL Floe Equalizer
Sovelluksesta voi valita jonkin valmiista ääniprofiileista tai luoda oman. Kuvakaappaus

Äänikirja toistuu yksityiskohtaisen ja ilmavan kuuloisesti, mutta rehellisesti sanoen sillä ei ole niin hirveästi väliä, sillä äänikirjaa ehkä ei useimmiten kuuntele treenien vauhdittamiseksi.

Mukautuva vastamelu

Testilenkkini on noin 3 kilometrin pituinen hölkkä, joka kulkee osin autotien varrella ja osin meren rannalla. Matkan varrelle osuu Karlskronan Marinmuseeum, jonka istuskelu- ja uimapaikoista kuuluu ihmisten ääniä. Ensimmäisen juoksukilometrin aikana pystyn keskittymään vain siihen, miten paljon korviini sattuu, mutta ne turtuvat kipuun. Kuulokkeissa on mukautuva vastamelu, joten niiden pitäisi vaihtaa vastamelun tehokkuutta automaattisesti ympäristön äänten mukaan. Yllättäen erotan selkeästi leikkivien lasten äänet, keskenään juttelevat tätöset ja autojen hurinan. Kuulokkeet kertovat puheella, mikä asetus milloinkin on päällä, mutta pysähdyn silti tarkistamaan sovelluksestakin, että vastamelu on päällä – mitä se onkin.

JBL Flow Adaptiv
Laittaisin mieluiten mukautuvan vastamelun kokonaan pois päältä (kuten JBL Reflect Flow Aeron kohdalla on mahdollista) ja säätäisin sen määrää itse, mutta se ei onnistu. Harmi! Kuvakaappaus

Positiivinen yllätys sen sijaan on, että en kuule omien jalkojeni tömistelyä.

Lue myös: JBL Tune 130NC – Loistopaketti

Puhelut

Kuuden mikrofonin voimin luulisi, että puhelut toistuvat kohinatta. Kummankin kuulokenapin mikrofoneista kaksi on kaarevia ja kolmas vaimentaa tuulta. Kun vastaan puhelimeen ulkona, keskustelukumppani huomaa minun olevan tuulisessa paikassa, mutta erottaa silti puheeni oikein hyvin. Hyvä työtä, JBL!

Yhteenveto: JBL Reflect Flow Pro

JBL Reflect Flow Pro on omiin korviini kömpelö kuulokemalli, jonka äänenlaatu ei yllä odotusteni tasolle. Ääni on ohut ja epäkiinnostava, ja olisin kaivannut lisää täyteläisyyttä ja syvyyttä. Mukautuva vastamelu on ehkä paperilla hyvä idea mutta ei todellisuudessa toiminut. Haluaisin kuitenkin kehua JBL:n sovellusta kuulokkeiden säätömahdollisuuksista.

Karakter
JBL Reflect Flow Pro
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ja käyttäjäystävällinen sovellus, jossa paljon säätömahdollisuuksia. Kuulokkeet toimivat hyvin puhelukäytössä. Kuulokenapit ovat isot ja rasittavat. Ääni jää kesyksi eikä tempaa mukaansa. Vastamelua ei voi säätää itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top