Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Reflect Aero

Vähän vaisu

Aero on edullisempi kuin testin toinen JBL-malli. Onkohan se hyvä vai huono asia?

Julkaistu 19.09.2022 - 15:30
JBL Reflect Aero
Åsa Warme

JBL Reflect Aeron käyttöönotto on yhtä helppoa kuin JBL Reflect Flow Pro -mallin. Pakkaukset ovat samankaltaiset, mutta eivät identtiset. Aeronkin kanssa toimitetaan kahdet erikokoiset lisäsovitteet ja lisäsiivekkeet.

Aero 1 Aero 2 Aero 3
<
>
Kotelo ei ole pienimmästä ja sievimmästä päästä, mutta ei se suurimpiakaan ole. Plussaa kantohihnasta. Kuva: Åsa Warme Hallén

Paljain silmin asiaa on vaikea todentaa, mutta minusta napit ovat hitusen pienemmät kuin edeltäjänsä. Ainakin ne ovat 0,7 g kevyemmät ja omissa (ilmeisesti aika herkissä) korvissani eron huomaa selvästi.

JBL Reflect Flow Aero
Eivätkö Aero-kuulokkeet (ylhäällä) olekin hivenen kapoisemmat kuin edeltäjänsä? Ainakin omissa korvissani eron huomaa, vaikka istuvuus ei huippua ole siltikään. Kuva: Åsa Warme Hallén

JBL Reflect Aeron käyttöönotto

Testin molempia JBL:n kuulokkeita ohjataan samalla JBL Headphones -sovelluksella, mutta se ei toimi samalla tavalla kummankin kohdalla. Palaan tähän jäljempänä.

Check my best fit
Parhaan äänielämyksen saamiseksi on kuulokkeiden istuttava hyvin. Sovelluksen testillä soinnin optimaalisuuden voi varmistaa, mutta minulle ja korvilleni haaste oli liian vaikea. Kuvakaappaus

Parhaan äänen varmistamiseksi on istuvuuden oltava kohdillaan, mutta minulle istuvuus oli ylivoimainen haaste. Tein sovelluksen istuvuustestin (Check my best fit), mutta epäonnistun kerta toisensa jälkeen. Vaihtelen sovitteita ja siivekkeitä ja vääntelen kuulokenappeja korvissani, mutta mikään ei auta. Vihdoin onnistun, mutta tajuan, että parhaan soinnin saamiseksi minun olisi tehtävä samat kiemurat joka kerta uudelleen – eikä sellainen tietystikään käy laatuun.

JBL:n sovelluksella voi myös etsiä kadonneet napit (Find My Buds), ja puhelin onnistuu nyt paikantamaan kuulokenapit, vaikka ne ovat suljettuna koteloonsa. Voi miten pidänkään päivityksistä, jotka oikeasti ovat käytännöllisiä käyttäjän kannalta!

JBL Aero Adaptiv
Hurraa ja taputuksia – sovelluksesta voi säätää vastamelun määrää ja halutessaan sulkea automaattisesti säätyvän vastamelun kokonaan. Kuvakaappaus

Kuulokenappeja ohjataan hipaisemalla, ja käskyt voi kustomoida sovelluksesta. Ja nyt paljastan vielä yhden seikan, joka ei ole identtinen JBL:n toisen mallin kanssa (ja jota olet jännittänyt tämän alaluvun alusta saakka, hyvä lukija!): automaattisesti säätyvän vastamelun voi sulkea ja käyttää sen sijaan perinteisesti ihan itse säädettävää vastamelua. Minusta se toimii paljon paremmin.

Testilenkillä kuulen jonkin verran moottorien ääntä ja koiran haukuntaa, mutta en häiritsevissä määrin. Myöskään omien jalkojeni töminä ei pääse häiritsemään. Jes!

Tiedostan tuulen kohinan taustalla, mutta kuulen silti musiikin selkeästi ilman, että volyymia tarvitsee nostaa.

Lue myös: JBL Tune 230NC – Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen

Äänenlaatu

Vaikka saankin istuvuutta hieman parannettua, se ei ikinä ole oikein kunnolla kohdillaan. Kuulokkeet pysyvät korvissa hölkätessäni, joogatessani ja tanssiessani. Mutta ne eivät kuitenkaan ikään kuin sulaudu korviini, joten äänenlaatuakaan en saa kovin tenhoavaksi. Vivahteita hukkuu matkan varrelle ja ääni ei ole täysin tasapainossa. Kokeilen läpi kaikki valmiit ääniasetukset – club, bass, studio, vocal ja jazz – mutta mikään ei oikein vakuuta. Ääniasetuksia voi tehdä itsekin, mikä on tietysti hienoa, mutta en saa silläkään tavalla täysin tyydyttävää lopputulosta aikaiseksi.

Appen 1 Appen 2
<
>
Sovelluksessa on helppo valita valmiita ääniasetuksia tai luoda omia. Kuvakaappaus

Kaikessa ei ole kyse vahvasta bassosta (tai no, tavallaan on), mutta basso ei tee kaikesta myöskään parempaa. Treenatessa musiikissa kuitenkin olisi tärkeää olla syvyyttä ja potkua, ja viihdyttävyyttä. Jäin kaipaamaan sitä. Jos nostan volyymia, basso vahvistuu muun äänen myötä, mutta samalla osa yksityiskohdista katoaa.

Toisaalta en haluaisi nostaa äänenvoimakkuutta niin paljon, sillä nyt korviini sattuu paitsi kuulokkeiden huono istuvuus, myös kova ääni.

Puhelimessa puhuminen onnistuu. Vastapuoli huomaa kyllä, että olen ulkona, mutta se on enemmän havainto kuin kuulijaa vaivaa häiriötekijä.

Yhteenveto: JBL Reflect Aero

JBL Reflect Aero ei oikein istu omiin korviini, ja saadakseni riittävän energisen bassontoiston, pitää äänenvoimakkuutta nostaa, mikä taas ei ole pidemmän päälle kovin terveellinen ratkaisu kuulon kannalta. Plussaa siitä, että automaattisesti säätyvän vastamelun saa suljettua ja päivitetty Find My Buds -toiminto löytää kuulokkeet nyt myös silloin, kun ne on suljettu koteloon.

Aero ei ole testinparas kuulokemalli, mutta jos haluaa ehdottomasti JBL:n kuulokkeet treenaamiseen eikä erityisesti kaipaa langatonta latausta, valitsisin epäröimättä Aeron mieluummin kuin Pro-mallin.

Karakter
JBL Reflect Aero
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Käyttäjäystävällisessä sovelluksessa voi kustomoida monia toimintoja. Kuulokkeet sopivat puheluille, myös ulkona. Säätyvän vastamelun saa laitettua pois päältä, jolloin sitä voi säätää itse. Hivenen kömpelöt ja isot kuulokkeet. Volyymi pitää vääntää kovalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Kivuttomasti istuvat treenikuulokkeet

Kuulokkeet kosketusnäytöllä

Palataan arkeen - napit korviin ja menoksi!

Musiikki esiin ja häly pois

Yamahan kaikkien aikojen paras kuulokemalli - eikä muuten ole halpa

Scroll to Top