Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Jabra Elite 7 Active

On hyvä!

Testin kalleimmilla kuulokkeilla on paljon todistettavaa.

Julkaistu 19.09.2022 - 15:30
Jabra Elite 7 Active
Åsa Warme

Jabra ei ole mikään aloittelija alalla, ja Elite 4 Activen tapaan Elite 7 Active on hyvin helppokäyttöinen. Pakkauksesta löytyy kahdet lisäsovitteet, mutta ei siivekkeitä, mikä on ehkä vähän yllättävää ottaen huomioon, että Elite 7 Activea myydään nimensä mukaisesti treenikuulokkeena. Mutta siivekkeiden puuttumiseen on selitys: kuulokenapit on päällystetty materiaalilla, jota Jabra kutsuu nimellä ShakeGrip. Se on nestemäistä silikonikumia, jonka pitäisi kuulemma pitää kuulokenapit korvissa ilman siivekkeitäkin. Napit tuntuvat pehmeiltä ja miellyttäviltä ja korviini ne istuvat todella hyvin. Ne pysyvät hyvin kyydissä hikisissäkin treeneissä ja jooga-asana alaspäin katsovassa koirassa.

Elite 7 Propp Elite 7 passform
<
>
Jabra Elite 7 Active on järkevän kokoinen kuulokemalli, joka sopinee useimpien ihmisten korviin mukavasti. Kuva: Åsa Warme Hallén

Jabra Sound+ -sovelluksessa teen kuulotestin ja muita manöövereitä kuulokkeiden äänen optimoimiseksi. Tein kaiken ennen kuin kuuntelin musiikkia, joten en osaa sanoa, tekikö se äänestä paremman vai huonomman. Haluan ajatella, että paremman, kun niin on kerran luvattu.

Elite 7 MyFit 1 Elite 7 MyFit 2 Elite 7 MySound
<
>
My Fit -toiminnolla testataan, istuvatko kuulokkeet hyvin. My Sound taas mukauttaa äänen käyttäjän kuulolle sopivaksi. Kuvakaappaus

Jabra Elite 7 Activen käyttö

Aivan kuten Elite 4 Active -mallillakin kuulokkeita ohjataan kuulokenapeissa olevista ohjausnapeista. Niissä ei siis ole varsinaisia hipaisukytkimiä, mutta nappeja ei kuitenkaan tarvitse painella kovaa, vaan ne tottelevat aika kevyttäkin painallusta – mistä korvani kiittävät. Sovelluksesta voi vielä valita, mikä painallus tekee mitäkin. Pidän myös siitä, etä kuulokkeissa puhuva ääni ilmoittaa, olenko valinnut vastamelun (ANC) vai ympäristöäänet (Hearthrough).

Mainos

Kuulokkeiden mono-asetuksella voi käyttää vain toista kuulokenappia, jolloin audio menee automaattisesti pauselle. Ei ehkä paras vaihtoehto musiikkia kuunnellessa, mutta ihan kätevä, jos äänikirjassa on jännittävä koihta meneillään tai puhelu kesken ja pitää samalla ladata toista kuulokenappia. Mono-asetuksen saa halutessaan pois päältä.

Lue myös: Jabra Elite 3 – Melkein kaikki kohdallaan

Äänenlaatu

Kuuden valmiin ääniasetuksen (joita voi myös itse säätää) valikoimalla on hyvät mahdollisuudet siihen, että löytää itselle sopivimman. Kuunneltuani Peter Jöbackin Higher-kappaleen asetuksilla Bass Boost, Smooth, Speech ja Treble Boost totean, että sekä minä että Peter arvostamme eniten Energize-asetusta. Speech keskittyy nimensä mukaisesti laulun ja puheen korostamiseen ja sopii parhaiten podcastien ja äänikirjojen kuuntelemiseen.

Kuntopyöräillessäni AC/DC:n Thunderstruck saa pitää minulle seuraa. Bass Boost vaimentaa vähän liikaakin muita taajuuksia ja vie äänikuvasta ilmavuutta. Muokkaan ääniprofiilia jonnekin Bass Boostin ja Energizen välille ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Bassossa saisi olla ehkä vähän enemmänkin syvyyttä ilman, että äänikuvan ilmavuus hälvenee, mutta äänentoisto silti oikein hyvä!

Jabra Elite 7 Active

Jabra Elite 7 Activen vastamelua voi säätää sovelluksesta, mikä ei onnistu Elite 4 -mallin kohdalla. Molemmissa voi sen sijaan säätää HearThrough’n määrää. KuvakaappausTestilenkillä yllätyn tajutessani, että tavallisesti ärsyynnyn rannan tuulisimmalla osuudella siitä, että tuulen kohina peittää musiikin alleen, mutta nyt niin ei käynytkään. Pakko kääntyä takaisin ja kokeilla uudestaan! Vaikka tuuli kyllä puhiseekin, erotan silti musiikin selkeästi ja kirkkaasti. Ja vaikka näen lasten ilakoivan uimapaikan hyppytornilla, ei metelöinti häiritse. Toisin sanoen vastamelu toimii oivallisesti.

Sovelluksen Soundscape-vaihtoehto on tarkoitettu tilanteisiin, jolloin haluaa sulkea ulkomaailman pois ilman musiikkia, jolloin keskittyminen saattaa helposti harhailla kuuntelemaan sanoituksia ja rytmiä. Ensin en ihan tajunnut, mitä iloa toiminnosta olisi, mutta kokeiltuani joogaa vesiputouksen kohina korvillani voin sanoa, että Soundscapella on paikkansa.

Elite 7 Etui 1 Elite 7 etui
<
>
Kotelo ei ole näppärimmästä päästä, ja avaaminen tuottaa joskus vaikeuksia. Langattomasta latauksesta kuitenkin plussaa. Kuva: Åsa Warme Hallén

Puhelut

Samoin kuin Elite 4 Active -mallissa, on tässäkin neljä tuulensuojaverkolla päällystettyä mikrofonia. Sisätiloissa puhelut onnistuvat vallan mainiosti, mutta ulkona kuulokkeet eivät onnistu lunastamaan lupaustaan tuulen suhteen.

Yhteenveto: Jabra Elite 7 Active

Jabra Elite 7 Active on erinomainen treenikuulokemalli. Ilman siivekkeitäkin kuulokenapit pysyvät luotettavasti paikoillaan eivätkä satu. Äänenlaatu ei ole testin parasta. Sennheiserin soinnin täyteläisyys ja paino puuttuvat, mutta mukava istuvuus, helppokäyttöisyys ja kelpo ääni tekevät Elite 7 Activesta kuitenkin huippukuulokkeet.

Karakter
Jabra Elite 7 Active
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Mukavat ja käyttäjäystävälliset kuulokkeet. Helppo mukauttaa käyttäjän maun mukaiseksi. Äänikuvan hienosäätäminen ei olisi pahitteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top