Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Adidas FWD-02 Sport True

Loistava istuvuus, mutta ei muuta

Adidas on muotoilultaan onnistunut kuulokemalli, jonka kehittelyssä luovuus on virrannut – paikoin ehkä liikaakin.

Julkaistu 19.09.2022 - 15:30
Adidas FWD-02 Sport True
Åsa Warme

Adidas on nähnyt vaivaa ja pakannut kuulokekotelon rapisevaan paperikääreeseen, joka on teipattu kiinni logotarralla. Eihän sievällä pakkauksella tietysti ole mitään väliä äänen tai varsinaisen käyttäjäkokemuksen kannalta, mutta arvostan silti tällaisia pieniä huomioivia eleitä.

Adidas etui stangt Adidas etui oppet Adidas etui lock
<
>
Luovuus on kukkinut tämän tuotteen kohdalla osin vähän liikaakin. Esimerkiksi kansi on kiinnitetty magneeteilla, joten se irtoaa helposti. Kuva: Åsa Warme Hallén

Kotelo on pieni ja litteä ja sujahtaa helposti taskuun. Kotelo erottuu muutenkin testin muista latauskoteloista. Ensinnäkin siinä on tuuletus: kannessa on ohut kangas, jonka läpi kuulokenapit pääsevät kuivumaan. Lisäksi kansi on kiinnitetty magneeteilla.

Kotelon muotoilusta herää mieleen kaksi ajatusta. Ensinnäkin, jos kuulokkeiden on tarkoitus pystyä kuivumaan kotelossa, tarkoittaa se käänteisesti, että ne voivat myös kastua siellä, mikäli kotelon sattuu unohtamaan tai hukkaamaan kosteaan tilaan. Toki kuulokkeet ovat säänkestävät ja sietävät kastumista, mutta silti ajatus häiritsee.

Mainos

Toiseksi en tajua, miksi ihmeessä kansi on pitänyt kiinnittää magneeteilla. En ole koskaan onnistunut rikkomaa koteloa tai särkemään sen kantta, mutta sen sijaan irtokansi voi kadota helpommin ja sillä on taipumus irrota, kun avaan kotelon.

Tuntuu, että kotelon kanssa on kikkailtu turhaan, eikä kaikkea ole ehkä ajateltu ihan loppuun asti.

Adidas etui ficka
Litteä kotelo sujahtaa helposti taskuun. Kuva: Åsa Warme Hallén

Adidas FWD-02 Sport Truen käyttö

Adidas FWD-02 Sport
Testets absolut skönaste proppar. (Foto: Åsa Warme Hallén)

Kuulokenapit itsessään ovat mukavan tuntuiset jo kädessä pehmeän pyöristettyine muotoineen. Silikonisovitteita tulee kuusi paria, joiden lisäksi tarjolla on viisi paria silikonisia siivekkeitä, joten ensin saa testailla eri yhdistelmiä parhaan istuvuuden löytämiseksi.

Plussaa kuulokkeiden IP5X-luokituksesta, sillä treenikuulokkeille tekee hyvää voida huuhdella niitä välillä hanan alla.

Adidas passformKuulokenapit istuvat kuin unelma vaikka heiluisi kuinka. Ne on helppo sekä pukea että riisua. Kuva: Åsa Warme Hallén

Adidas Headphones -sovellus on aika riisuttu mutta helppokäyttöinen. Valitettavasti sovellus ei kerro, mitä tapahtuu, kun kuulokenappeja painelee, vaan niiden ohjaus on vain opeteltava. Pitkälle painallukselle saa valita tarkoituksen itse: vaihtoehdot ovat ympäristöäänet pois/päälle, Adidas Running, Spotify, puheavustaja tai ei mitään.

Harmillisesti kuulokkeet eivät toimi erityisen luotettavasti. Aika usein ne kadottavat yhteyden puhelimen, ja hipaisuherkkyys on vähän liiankin tarkka. Tuulisella säällä lenkkeillessäni käänsin päätäni niin, että tuuli osui suoraan kuulokkeisiin, jolloin napit pysäyttivät musiikin ja metelöivät hetken ennen kuin jatkoivat musiikin soittamista. Adidas FWD-02 Sport True ei tarjoa vastamelua, vaan ainoastaan ympäristöäänet, jonka saa myös sammutettua. Epäilin, että tämä toiminto aktivoitui tuulesta, jolloin kuulokenapit päästivät ulkopuoliset äänet läpi, mutta sovelluksen mukaan näin ei ollut. En ymmärrä, mitä siinä sitten tapahtui, saatikka sitä, mitä napeista silloin tällöin kuuluvat piippaukset merkitsevät.

Lue myös: Adidas RPT-01 – Urheilijan kuulokkeet

Äänenlaatu

Sovelluksessa on valittavana eri ääniprofiileja: Adidas, rock, pop, hip hop, electronic, vocal boost ja oma asetus.

Laitan treenisoittolistani soimaan ja kokeilen samalla eri asetuksia, mutta mikään ei oikein lähde. Kokeilen Volbeatia, Darinia, Harry Stylesin As It Wasia ja Ed Sheeranin Bad Habitsia.

Adidas app 1 Adidas app 2
<
>
Adidas Headphones -sovellus on melko yksinkertainen mutta ei kovin luotettava. Ääntä voi sentään säätää oman maun mukaan. Kuva: Åsa Warme Hallén

Erityylisistä kappaleista ei oikein mikään pääse lentoon. Ääni on liian sumea – en sano, että se on varsinaisesti huono, mutta kuulokkeiden hintaan ja mahtavaan istuvuuteen nähden olisin toivonut myös äänen olevan loistava.

Kun soitan ulkoa testipuhelun, ei keskustelukumppani hurraa äänenlaadulle, mutta keskustelu hoituu silti aivan ymmärrettävästi.

Yhteenveto: Adidas FWD-02 Sport

Adidas FWD-02 Sport on testin mukavin kuulokemalli, minkä takia pettymys on sitäkin suurempi, ettei äänenlaatu yllä samalle tasolle. Kotelon suunnittelussa on heittäydytty luovaksi, mutta tässäkin vähemmän olisi ollut enemmän. Adidas: pitäkää tämä istuvuus mutta kehittäkää ääntä ja sovellusta ensi kerralla pidemmälle, kiitos!

Karakter
Adidas FWD-02 Sport True
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella mukava istuvuus. Ääni ei tempaa mukaansa. Ei vastamelua. Kökkö sovellus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top