Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tune 230NC

Hyvä kuuntelemiseen, vielä parempi puhumiseen

JBL Tune 230NC tarjoaa parempaa äänenlaatua puheluihin kuin suurin osa, ja ääni on muutenkin hyvä – etenkin hyvän taajuuskorjaimen ansiosta.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
JBL Tune 230NC
Geir Gråbein Nordby

JBL Tune 230NC on samanhintainen kuin tässä vertailussa mukana oleva JBL Tune 130NC ja tarjoaa vieläpä samat ominaisuudetkin: vastamelun ja kaksi ääniasetusta, joista toinen on tarkoitettu puheelle.

Akunkestoksi ilmoitetaan vakuuttavat 8 tuntia kuulokenapeista itsestään vastamelun ollessa päällä ja 10 tuntia ilman sitä. Kuulokkeet on hyvin suojattu vettä vastaan IPX4-luokituksen mukaisesti.

Lue myös: JBL Live Pro+ – Mahtava ääni – vain sovelluksen päässä

Mainos

JBL Tune 230NC -kuulokkeissa on valmiina M-kokoiset sovitteet, jotka eivät minulla tiivistä tarpeeksi, vaan antavat basson vuotaa pihalle. L-koko istuu sen sijaan erinomaisesti.

JBL Tune 230NC Lifestyle
Kuva: JBL

JBL Tune 230NC:n äänenlaatu

Tune 230NC kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin 130NC, mutta suuremmista elementeistä huolimatta (10 mm vs. 6 mm) ei basso ole sen vahvempi kuin 130NC-mallissakaan. Itse asiassa päinvastoin: minusta 130NC:n basso on viihdyttävämpi, ja myös sen keskirekisteri on lämpimämpi. Erot ovat kuitenkin marginaalisia, ja samat säädöt taajuuskorjaimessa toimivat molemmissa.

Esimerkiksi käyrä, jolla saa kokonaisuuden soimaan kovempaa voi olla joissain tapauksissa tarpeen. Se tapahtuu nostamalla kaikkia taajuuksia ja tuomalla tason 2 ja 4 kHz:n välille, jolloin ääni ei muutu teräväksi. Halutessaan bassoa voi nostaa enemmän kuin muita, jos kaipaa täyteläisempää ääntä.

Tune 230NC:n hienous on sen äänenlaatu puheluissa. Puhujan ääni tulee esiin kirkkaammin, etenkin jos taustalla on hälyä. 130NC kuulostaa myös hyvältä, mutta ei yllä hälyssä tälle tasolle. Tune 230NC toistaa puhetta samaan tapaan hieman kovana, mutta silti hyvin selkeästi.

Valinta 130- ja 230-mallien välillä riippuukin siitä, kumpi on itselle tärkeämpää: musiikin kuuntelu vai puhelut? Minusta musiikki toimii 130:lla paremmin, kun taas puhe on 230:n valtti.

JBL Tune 230NC Graabein
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Karakter
JBL Tune 230NC
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä äänenlaatu, joka paranee entisestään oikeilla EQ-säädöillä. Vastamelu toimii ja puheen äänenlaatu on luokkansa parasta. Hyvä istuvuus. Ilman säätöä basso jää vaisuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top