Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sudio E2

Kovat odotukset, upea toteutus

Sudio E2 tarjoaa muiden muassa 3D-ääntä ja edistykselliset puhemikrofonit – ja on vallan hyvä ostos.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Sudio E2
Geir Gråbein Nordby

Sudio E2 tarjoaa sovelluksen, jossa voi valita vastamelun ja ympäristöäänten välillä, sekä 6-kaistaisen graafisen taajuuskorjaimen. Valmiita asetuksia on kuusi, esimerkiksi Balanced (ilman EQ:ta), Bass, Voice ja Podcast. Jostain syystä basso tuntuu katoavan, jos EQ:n laittaa päälle, joten jopa Bass-asetuksella ääni on latteampi kuin ilman taajuuskorjainta. Suosittelenkin jättämään koko toiminnon sikseen.

Kuulokkeissa valmiina olevat M-koon sovitteet eivät tiivistä omia korviani hyvin, mutta L toimii paremmin ja varmistaa paremman bassontoiston kumpaankin korvaan.

Sudio E2 lifestyle
Kuva: Sudio

Sudio E2:n äänenlaatu

Äänenlatu on vallan hyvä, ja täyteläinen mutta tasapainoinen basso on sen suurin valttikortti. Laulu erottuu hyvin ja kokonaisuus kuulostaa hyvältä. Ikävä kyllä Sudio ei ole panostanut aptX:ään tai AAC:hen, joten on tyydyttävä heikkolatuisempaan SBC-koodekkiin. Se tekee soinnista latteamman ja yksiulotteisemman etenkin ylä-äänten osalta.

Mainos

Lue myös: Sudio T2 – Onko Sudio saanut kokonaisuuden haltuun?

E2:n erikoisuus on Dirac Spatial Audio, joka tuo äneen pienoisen 3D-efektin. Musiikki tuntuu silti stereolta, ja suurimmaksi osaksi ei jää kaipaamaan aptX:n tai AAC:n tuomaa lisäkerrosta diskanttiin. Dirac ei myöskään pirsto elektronisen musiikin bassorytmien nopeudentuntua – pientä liukumista on, mutta kokonaisuutta se ei haittaa.

Sudio E2 wireless charging 2Langaton lataus. Kuva: Sudio

Spatial Audio toimii hyvin myös elokuvien katselussa. Netflix-sarja Castlevanian avausjakson lepakkoparvi tuntuu lepattavan hieman enemmän pään ulkopuolella kuin sen sisäpuolella. Myös soundtrack levittäytyy hiukan laajemmalle.

Kaiken kaikkiaan Sudio E2 on soinniltaan hieman bassopainotteinen, ja diskanttia olisi vastaavasti saanut avata enemmänkin. Mikä todennäköisesti olisi onnistunut aptX:n tai AAC:n avulla.

Puheluiden äänenlaatu on hyvä mutta jokseenkin sulkeutunut. Taustahäly vaimenee hyvin, mutta käyttäjän ääni jää silti hiukan mumisevaksi. Puhelaadun osalta Sudio jää testin keskivaiheille.

Sudio E2 lifestyle 2
Kuva: Sudio

Karakter
Sudio E2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ja tasapainoinen ääni, Dirac tuo lisää tilantuntua ja sovellus tarjoaa pääsyn tärkeimpiin toimintoihin. Ei ääntä parantavia koodekkeja, joten sointi jää hiukan kesyksi. Ei kunnollista taajuuskorjainta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top