Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Creative Outlier Pro

Pitkä akunkesto

Creative Outlier Pro korjaa aiempien Creative-kuulokkeiden puutteita tarjoamalla loistavaa ääntä ja akunkestoa. Iso akku tosin kasvattaa myös kuulokkeiden kokoa.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Creative Outlier Pro
Geir Gråbein Nordby

Creative Outlier Pro on melko kookas kuulokemalli, joka kuitenkin istuu mukavasti. Kotelo sen sijaan on valtava ja pullottaa ikävästi housuntaskussa. Vastineeksi koosta saa itse kuulokkeista 15 tuntia soittoaikaa ja huikeat 45 tuntia vielä kotelosta! Tämä siis vastamelun ollessa pois päältä – vastamelun kanssa akunkesto on 10 ja 30 tuntia eli edelleen todella vaikuttava suoritus.

Creative SXFI -sovelluksessa on taajuuskorjain ja 360 asteen äänimaisema, jota Creative kutsuu nimellä SXFI Live. Toimintoa ei voi käyttää sovelluksen ulkopuolella eli se toimii vain ladattujen musiikkitiedostojen kanssa. Spotifyn, Tidalin, YouTuben ja sen sellaisten palveluiden ääntä ei siis pysty käsittelemään.

Lue myös: Creative Outlier Gold – Idea hyvä, toteutus sinne päin

Mainos

Creative Outlier Pron äänenlaatu

En nauttinut Creative Outlier Gold -kuulokkeiden terävästä diskantista ja lähes poissaolevasta keskirekisteristä, mutta sen sijan Outlier Pro soi paljon lämpimämmin. SKAARin (Hilde Skaar) rauhallinen The Scientist soi kauniisti ja pianon bassoäänet erottuvat selvästi. Syntikkabasson tullessa mukaan nousee kappale miellyttävän muhevaksi.

Creative Outlier Pro Graabein
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Laulu ei ole riittävän ilmavaa, ja sen huomaa myös Florence + The Machinen Dream Girl Evilissä. Sekin soi yläpäästään hiukan terävästi. Kokonaisuus on silti hyvä, joskin keskibassossa hiukan turhan energinen. Suurimmaksi osaksi se on vain viihdyttävää, ja  Dieter Ilgin kontrabasso Cohen-coverissa A Thousand Kisses Deep soi itse asiassa uskottavasti. Ei pöllömpää. Till Brönnerin trumpetti samassa kappaleessa soi keskirekisteriltään dynaamisesti ja energisesti. Jälleen olisin kaivannut hiukan enemmän ilmavuutta ja vivahteita ylärekisteriin.

Vastamelun ollessa päällä (painamalla kahdesti vasenta kulokenappia) muuttuu ääni ohuemmaksi ja terävämmäksi, ja basso menettää tarkkuuttaan ja energiaansa. Ei mitään vakavaa. Tarjolla on myös vastamelun vastakohta eli toiminto, joka päästää ympäristön äänet läpi.

Puhe toistuu puheluissa selkeästi joskin vähän terävästi. Puheluiden taustahäly vaimenee hyvin, ja puhe pääsee esiin meluisassakin tilassa.

Karakter
Creative Outlier Pro
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen ääni ja akunkesto. Puhelaatu ja vastamelu ovat riittävän hyvät hintaan nähden. Taajuuskorjainta eikä 360-ääntä voi käyttää sovelluksen ulkopuolella. Kotelo on valtava! Vastamelu terävöittää ääntä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top