Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Samsung Galaxy Buds2

Samsungin paras

Samsung Galaxy Buds2 tarjoaa täyteläistä ja erinomaista äänenlaatua – ja vieläkin parempaa, jos omistaa Samsungin puhelimen.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Samsung Galaxy Buds2
Geir Gråbein Nordby

Samsung Galaxy Buds2 toimitetaan kompaktissa, pyöreäreunaisessa kotelossa, joka mahtuu näppärästi taskuun ja voidaan ladata myös langattomalla latausalustalla. Myös kuulokenapeissa on pyöreyttä, ja ne ovat melko kookkaat. Ne kuitenkin istuvat hyvin toimittajan korviin. Erityisen mukavaa on, että kuulokkeissa hyvin toimiva vastamelu ja mahdollisuus valita ympäristöäänten taso.

Lue myös: Samsung Galaxy Buds Pro – Samsungin nappikuulokkeet haastavat AirPods Pron

Androidille saatava Samsung Wearable -sovellus osaa etsiä kadonneet kuulokkeet ja antaa mahdollisuuden tehdä myös joitain EQ-säätöjä. Jos oma Android-puhelin ei ole Samsung, on tämän sovelluksen lisäksi ladattava Galaxy Buds2 Manager -laajennusosa.

Mainos

Galaxy Buds2 on IPX2-luokiteltu, joten kuulokkeet sietävät jonkin verran roiskeita mutta ei muuta. Niissä on sekä AAC että Samsung Scalable Codec (SSC), joka siirtää ääntä jopa 512 Mbit/s, jos käytössä on yhteensopiva saman valmistajan puhelin.

Samsung Galaxy Buds2 Graabein
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Samsung Galaxy Buds2:n äänenlaatu

Samsungin kuulokkeiden ääni on AKG-osaston vastuulla, ja äänenlaatu onkin erittäin hyvä. Selkeä keskirekisteri päästää laulun ja soittimet oikeuksiinsa. Laulu erottuu hyvin taustasta, kuiskauksissa on ilmavuutta ja fraseeraukset toistuvat erittäin selkeästi. Jokaisen sanan erottaa hyvin, ja viulun ja pianon sointi on sekä dynaamista että hyvin äänimaisemaan levittyvää.

pop kuulostaa hyvältä, samoin jazz. Kontrabasso toistuu miellyttävästi ja luonnollisesti ja trumpetti täyteläisesti ja ilmavasti ja kalvon värähtelyn suukappaletta vasten voi kuulla. Pop soi viihdyttävästi ja rytmeissä tuntuu hyvää painetta. Energisimmät rytmit paljastavat täyteläisen basson olevan hiukan vetäytynyt, vähän kuin halvassa subwooferissa. Tilanne pahenee, jos vastamelun laittaa päälle, mutta kovin vakavasta asiasta ei ole.

Samsung Galaxy Buds2
Kuva: Samsung

Sovelluksesta löytyy valmiita EQ-asetuksia, mutta minusta kuulokkeet kuulostavat todella hyviltä tehdasasetuksillaan. Jotkut pop-tuotannot voivat kuulostaa latteahkoilta, jolloin voi laittaa bassoa vahvistavan asetuksen päälle. Näin bassosta saa muhkeamman ilman, että se kuitenkaan muuttuu liialliseksi tai pilaa keskirekisterin sointia.

Puhelaatu toimii hiljaisessa ympäristössä hyvin ja puhe kuulostaa melko luonnolliselta olematta kova. Sanat toistuvat selkeästi, mutta ääni voi jäädä hiukan vaisuksi. Kun tilassa on hälyä, ei Galaxy Buds2 oikein pärjää, vaan puhemikrofonin vastamelua tuskin huomaa. Vastapuoli kuulee metelin, mutta ei puhujaa.

Samsung Galaxy Buds2 lifestyle scaled 1

Kuva: Samsung

Karakter
Samsung Galaxy Buds2
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin miellyttävä ja luonnollinen sointi. Toimiva vastamelu ja ympäristöäänet. Hyvä istuvuus. Kadonneet kuulokkeet voi paikantaa sovelluksella. Puhelaatu kärsii hälystä. Vain IPX2-luokiteltu eli kosteuden kanssa pitää varoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top