TESTISSÄ: Samsung Galaxy Buds Pro

Samsungin nappikuulokkeet haastavat Airpods Pron

Samsungin kuulokkeissa on samat ominaisuudet kuin Applella – ja ne ovat yhtä lukittuja omaan puhelinmerkkiinsä.
Karakter
Samsung Galaxy Buds Pro
Ääni & Kuva kiteyttää
Erittäin helppo käyttää Samsungin puhelinten kanssa. Erittäin kestävät. Täyteläinen ja erotteleva ääni.
Edistyneet ominaisuudet toimivat vain uusimpien Samsung-mallien kanssa. Vastamelu syö paljon akkua. Hipaisukytkimet eivät ole kovin fiksut.
Faktat
  • Tyyppi: In-ear, täysin langaton
  • Liitännät: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, Samsung Scalable Codec)
  • Elementit: 11 mm + 6,5 mm diskantti
  • Aktiivinen vastamelu: On
  • Suojausluokka: IPX7 (vedenkestävä)
  • Akunkesto: 6 h (+ 15 h kotelosta)
  • Puheohjaus: Samsung Bixby
  • Sovellus: Galaxy Wearable
  • Paino: 6,3 g/kpl
  • Verkkosivusto: samsung.fi
Mainos
Mainos
forfatter

Kaksi vuotta sitten Samsung toi markkinoille ensimmäiset Galaxy Buds -nappikuulokkeet, joiden äänenlaadusta pidimme. Viime vuonna vuorossa oli Galaxy Buds Live, joka ei yltänyt edeltäjänsä tasolle. Onneksi kävi ilmi, että varsinainen seuraaja Galaxy Budsille onkin uusi Samsung Galaxy Buds Pro. Niitä on paranneltu monin tavoin, ja ne muistuttavat ominaisuuksiltaan pitkälti Apple Airpods Pro -kuulokkeita.

 

Galaxy Buds Galaxy Buds Live Galaxy Buds Pro Apple Airpods Pro
Kodeekki AAC AAC, Samsung Scalable AAC, Samsung Scalable AAC
Elementit 6 mm 12 mm 11 mm + 6,5 mm ?
Vastamelu Ei ole ”On” On On
Akunkesto, kuulokkeet 6 h 6 h 8 h 5 h
Akunkesto, kotelo 7 h 15 h 20 h 24 h
Suojausluokka IPX2 IPX2 IPX7 IPX4
Paino 10 g 5,6 g 6,3 g 5,4 g

Nappikuulokkeet toimitetaan kotelossa, joka tarjoaa niille paitsi suojaa, myös virtaa: kotelon varauksella kuulokkeet saa ladattua melkein kolme kertaa täyteen. Kuulokenapit istuvat korviin helposti ja tuntuvat mukavilta vielä parin tunnin käytön jälkeenkin. Ne eivät normaalissa käytössä tipu, mutta emme suosittele niitä urheiluun – vaikka ne sietävätkin vettä ja hikoilua.

Kuulokenapit ovat mukavammat kuin miltä ne näyttävät, eivätkä ne tunnu käytössä kömpelöiltä. Kuva: Samsung

Asennus uudemmilla Samsung-laitteilla sujuu näppärästi: kuulokkeet ilmestyvät näytölle heti, kun avaa kotelon ja antaa liittämiskäskyn. Galaxy Wearables -sovelluksessa voi valita, mitä tapahtuu, kun sormea pitää hipaisukytkimellä. Vaihtoehtoja ei tosin ole kovin montaa. Sovelluksesta löytyy myös ”löydä kuulokkeeni” -toiminta, joka käyttää Samsung Smartthingsia etsimiseen. Lisäksi sovelluksessa voi valita, onko vastamelu päällä vai pois, vaikka säätö onkin kätevämpi tehdä kotivalikon widgetissä.

Latauskotelosta saa 20 tuntia lisävirtaa kuulokkeille. Kuva: Samsung

Buds Pro -kuulokkeissa on joitakin aika edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten 360-ääni, mikrofonien synkkaaminen kännykän kanssa ja sujuva vaihtaminen tabletin ja kännykän välillä. Valitettavasti nämä hienoudet toimivat vain uusimpien Galaxy S -mallien kanssa. Totesimme myös, että luvattu akunkesto vastamelun kanssa oli varsin optimistinen.

Annons
Miksi ei akun tilaa ja nappeja ole voitu tunkea samaan widgetiin? Kuva: LB Ääni & Kuva

Näinä aikoina emme tietenkään ole päässeet kokeilemaan vastamelun toimivuutta lentokoneessa, joten tyydyimme bussikokeiluun. Kuulokkeet onnistuivat hyvin sulkemaan ulos bussin hurinan, liikenteen melun ja äänekkäät kanssamatkustajat. Kuulokkeet loivat miellyttävän hiljaisen tilan, joten saatoin alentaa musiikin äänenvoimakkuutta ja silti kuulla kaiken selkeästi. Ihan Airpods Pron tasolle ei Samsung kyllä yllä. Äänet läpi päästävä toiminto tuo soundiin melko epämiellyttävän metallisen lisän, mutta ainakin kuulee kuulutukset, joten toiminto on sinänsä aivan tarpeellinen.

Paljon ominaisuuksia, joista osa toimii vain Samsungin puhelimen kanssa. Kuva: LB Ääni & Kuva

Buds Pro kuulostaa paremmalta kuin sekä Buds että Buds Live, mikä ei ole ihme. Kahden elementin ansiosta moniäänisen musiikin eri soittimet on helpompi erotella, eivätkä symbaalit huku bassorummun alle. Diskantti on silti hiukan terävä. Basso toisaalta on syvä ja täyteläinen, ja tekee listamusiikista varsin tenhoavaa. Äänikuva ei toistu ihan niin hyvin kuin toivoisi esimerkiksi Björkin Hunter-kappaleen tapaisessa musiikissa.

Ääniteknologia on edistyksellistä niin elementtien kuin mikrofonien kohdalla. Kuva: Samsung

Yhteenveto

Galaxy Buds Pro on Samsungin vastine Applen Airpods Prolle. Ominaisuuksiltaan nämä kuulokkeet muistuttavat toisiaan, samoin siinä, että niitä voi käyttää vain saman valmistajan puhelimen kanssa. Äänenlaatu on parantunut edelliskerroista ja on kokonaisuutena todella hyvä. Tässä hintaluokassa Samsung joutuu tosin kisaamaan Sennheiser Momentum True Wireless 2 -mallin tapaisia kuulokkeita vastaan, ja niille Buds Pro häviää. Jos kuitenkin katsotaan ominaisuuksia, istuvuutta, kestävyyttä ja helppokäyttöisyyttä, ansaitsee Galaxy Buds Pro erinomaisen arvosanan.

Tämä sisältö on vain tilaajille

Kokeilujakso - 3 viikkoa 1 €

Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin Katso lisää vaihtoehtoja täältä
[ratemypost]

Lue myös

Bang & Olufsen Beosound Emerge muuttaa käsityksemme siitä, miltä monihuonekaiutin voi näyttää – ja kuulostaa.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.
HEDDphone on todellakin uniikki tuote, joka valmistelee markkinaa uudenlaisille kuulokkeille. Et ole taatusti kuullut mitään tällaista!
Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Bang & Olufsen on ammentanut inspiraatiota 70-luvulta luodessaan uuden kannettavan musiikkisoittimensa.