Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Skullcandy Indy ANC

Bassonrakastajille

Skullcandy Indy ANC iskee kovaa bassollaan ja tarjoaa vihdoin myös vastamelun.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Skullcandy Indy ANC
Geir Gråbein Nordby

Skullcandy Indy on vihdoin saanut vastamelun, minkä kunniaksi nimikin on nyt Indy ANC. Ympäristöäänetkin löytyvät, eli valmistajan termein Ambient Mode. Jos jompikumpi näistä on päällä, riittää kuulokenappien akku 5 tuntia ja kotelon 13 tunniksi. Ilman kumpaakaan on akunkesto 9 tuntia ja lisälatauksin 23 tuntia. Ei siis luokkansa parasta, mutta kaukana huonosta.

Lue myös: Skullcandy Dime – Hyvää ääntä pikkurahalla

Kuulokenapeissa on kumisiivekkeet, joiden avulla ne on helppo kalastaa kotelosta ja joiden ansiosta ne istuvat jämäkästi. Vaikka ne näyttävät treenikuulokkeilta, niillä ei ole IP-luokitusta eikä niiden siten voi taata kestävän vettä tai pölyä. Kannattaa siis olla varovainen sateessa liikkuessa tai hikoillessa.

Mainos

Yhdistäminen tapahtuu avaamalla kotelo ja tarkistamalla, että molempiin nappeihin syttyy punainen valo. Sitten kuulokenapit asetetaan korviin, ääni sanoo ”noise cancelling on” ja ”pairing” vasemmasta kuulokenapista. Tämän jälkeen napit löytyvät puhelimen Bluetooth-listalta.

Indy ANC tottelee Skullcandy-sovellusta, josta saa vastamelun ja ympäristöäänet päälle ja pois. Sovelluksessa voi myös valita kolmen eri valmisasetuksen välillä: Film, Music ja Podcast. Ääntä ei voi säätää itse.

Skullcandy Indy ANC Graabein

Kuva: Geir Gråbein Nordby

Skullcandy Indy ANC:n äänenlaatu

Vastamelu vaimentaa tehokkaasti matalia taajuuksia, mikä tekee lento- ja junamatkoista mukavampia. Sen sijaan korkeat äänet pääsevät helposti läpi. Skullcandylla kuuluu tavallista enemmän taustasuhinaa itse kuulokkeista, mutta ei mitään vakavaa. Ambient Mode toimii hyvin ja päästää ympäristön äänet hienosti läpi.

Musiikissa basso korostuu, mikä on mahtavaa, kun kuuntelee Tiestoa. Diskantissakin rittää energiaa, joten symbaalit erottuvat hyvin.

Keskirekisteri puolestaan jää vähän vaisuksi, ja basso häiritsee laulun erottumista.

Skullcandy Indy ANC SPREAD
Foto: Geir Gråbein Nordby

Isot rummut toistuvat kovaa, mutta olisivat ansainneet enemmän ylempään rekisteriinsä kuulostaakseen uskottavilta. Bassoa vain on liikaa, joten se tunkee etualalle kokonaisuudesta.

Puhelaatu on hyvä ja puhe erottuu hyvin jopa 70 dB:n pink noisen soidessa taustalla. Kuulokkeet sopivat siis hyvin puheluihin ja etätapaamisiin.

Huom! Oikea kuulokenappi lakkasi toimimasta testin aikana emmekä saaneet sitä enää toimimaan. Tästä syystä joudumme laskemaan pisteytystämme.

Karakter
Skullcandy Indy ANC
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Bassossa on hyvää painetta ja kuulokkeet sopivat mahtavasti EDM:n ja muun elektronisen musiikin ystäville. Hyvä puhelaatu ja toimiva vastamelu. Langaton lataus. Raskas basso vie huomiota keskirekisteriltä. Laatuvaikutelma ei ole kovin hyvä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top