Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Skullcandy Dime

Hyvää ääntä pikkurahalla

Skullcandy Dime on pieni ja tyylikäs kuulokemalli, jonka kotelo mahtuu taskuun kuin taskuun. Äänenlaatukin on hyvä, mutta samaa ei voi sanoa akunkestosta.

Julkaistu 03.11.2021 - 05:00
Skullcandy Dime
Geir Gråbein Nordby

Skullcandy Dime noudattaa Apple AirPodseista tuttua muotoilua, jossa mikrofonit on sijoitettu tikkujen päähän – mutta Skullcandy Dime on esikuvaansa pienempi ja lyhyempi. Pikkuruinen kotelo sujahtaa huomaamatta taskuun, ja kuin minikokoaan korostaakseen kotelon voi itse asiassa kiinnittää avaimenperään.

Testikappaleemme oli musta, mutta värivaihtoehtoja on kaikkiaan kuusi: punainen, vihreä, sininen, oranssi, harmaa ja musta.

Skullcandy_Dime_Man-L&B scaled
Kuva: Skullcandy

IPX4-luokituksen ansiosta kuulokkeita ei tarvitse riisua, vaikka kotimatkalla alkaisi sataa, ja myös urheilun pitäisi onnistua ainakin hikoilun kestävyyden suhteen. Akunkesto ei tosin vakuuta: 3,5 tuntia kuulokenapeista ja 7 tuntia enemmän kotelosta. Kaiken lisäksi Dime ladataan mikro-USB:lla, joka on paljon hitaampi kuin USB-C.

Skullcandy Dimen äänenlaatu

Ääni sen sijaan on hintaan nähden vaikuttava. Skullcandy Dime tarjoaa täyteläistä bassoa, joka sekoittuu tasapainoisesti muuhun äänikuvaan. Basso on luonnollisesti osana musiikkia, ja esimerkiksi Beethovenin pianokonsertto nro 4 ei hallitse kontrabasson osalta kuten esimerkiksi Belkin SoundFormin kanssa käy. Skullcandy ei ole satsannut yhtä voimakkaasti täyteläisimpään alueeseen. Pop ja naislaulajat kuulostavat silti mahtavilta ja esimerkiksi Lana Del Reyn White Ballad kuulostaa ilmavammalta ja luonnollisemmalta.

Kompromissit tässä edullisessa kuulokemallissa ovat hyvin perusteltuja, mikäli lyhyt akunkesto ei haittaa.

 

Karakter
Skullcandy Dime
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Tasapainoinen ääni, jossa diskantin vivahteet erottuvat hyvin ja bassossa on miellyttävää painetta. Ylä-äänissä saisi olla enemmän ilmavuutta. Akunkesto on luokkansa huonoin ja lataus micro-USB-laturilla kestää kauan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Kivuttomasti istuvat treenikuulokkeet

Kuulokkeet kosketusnäytöllä

Palataan arkeen - napit korviin ja menoksi!

Musiikki esiin ja häly pois

Yamahan kaikkien aikojen paras kuulokemalli - eikä muuten ole halpa

Scroll to Top