TESTISSÄ: Sony WF-C500

Näin se homma toimii

Sony WF-C500 tarjoaa luokkansa parasta ääntä, kunhan ei pelkää äänen peukaloimista.

Karakter
Sony WF-C500
forfatter
Julkaistu 03.11.2021 - 05:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Luokkansa paras akunkesto ja paras äänenlaatu, ainakin sen jälkeen, kun on tehnyt sovelluksessa muutamia säätöjä.
Ennen hienosäätöä ääni on vähän tylsä.
Faktat
  • Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet
  • Bluetooth: 5.0
  • Suojausluokka: IPX4
  • Koodekit: AAC, SBC
  • Akunkesto: 10 h + 10 h kotelosta
  • Paino: 10,8 g
  • Latausjohto: USB-C
  • Verkkosivusto: sony.fi

Sony WF-C500 tarjoaa luokkansa parasta akunkestoa: kuulokkeet itsessään jaksavat 10 tuntia yhtä soittoa, ja vaikka kotelosta saa vain yhden lisälatauksen, on yhteensä soittoaikaa 20 h, mikä kahdeksi jaksoksi jaettuna on todella hyvä suoritus.

Lue myös: Sony WF-1000XM4 – Sonyn parhaat nappikuulokkeet

Kuulokkeet toimivat sovelluksen kautta ja se kannattaakin ehdottomasti ladata. Tarjolla on nimittäin valmiiden ääniasetusten lisäksi 5-käyräinen taajuuskorjain, jonka avulla äänestä saa juuri sellaista kuin haluaa.

Sony WF-C500 peach lifestyle-L&B scaled
Kuva: Sony

Sony WF-C500:n äänenlaatu

Aluksi ääni on hieman lattea ja basso ohkainen. En kuitenkaan koske bassoon taajuuskorjaimessa, sillä asetus on 400 Hz:ssä, mikä tarkoittaa keskirekisterin hautautumista basson alle, jos sitä lähtee liioittelemaan. Sen sijaan vedän Clear Bass -toiminnon täysille eli tasolle 10. Sitten nostan 1 kHz:n kohdalta hiukan kirkastaakseni keskirekisteriä ja vaimennan kolme pykälää alemmas terävän 2,5 kHz:n kohdalta ja kaksi pykälää 6,3 kHz:n kohdalta. Jos kaipaa lisää ilmavuutta, voi 16 kHz:n kohdalta nostaa pari pykälää.

Ja tämä on reseptini luokkansa parhaan äänen luomiseksi. Säätöjen jälkeen Sonyn kuulokkeista laulu on kirkasta kuin päivänvalossa: Ani DiFrancon folk/blues-henkinen laulu soi kuulaana ja avoimena Revolutionary Love -kappaleella, eikä yhtään terävänä. Triangeli soi puhtaasti ja värähtelee kauniisti. Bassokitara ja bassorumpu nojaavat vankkaan perustaansa ja soivat täyteläisesti.

Diskantti on rauhallisempi ja erottelevampi kuin Jabra Elite 3:lla. Jabra kuulostaa tehdasasetuksillaan paremmalta kuin Sony, mutta siinä ei ole samanlaisia säätömahdollisuuksia kuin Sonylla. Jos pärjää ilman vastamelua ja äänten läpipääsyä, on WF-C500 paras ostos alle sadan euron kuulokkeista.

 

Myös tässä testissä

Skullcandy Dime

Hyvää ääntä pikkurahalla

Skullcandy Dime on pieni ja tyylikäs kuulokemalli, jonka kotelo mahtuu taskuun kuin taskuun. Äänenlaatukin on hyvä, mutta samaa ei voi sanoa akunkestosta.

Tasapainoinen ääni, jossa diskantin vivahteet erottuvat hyvin ja bassossa on miellyttävää painetta.
Ylä-äänissä saisi olla enemmän ilmavuutta. Akunkesto on luokkansa huonoin ja lataus micro-USB-laturilla kestää kauan.

Feel Nanobuds Air

Premiumista pettymykseksi

Ensivaikutelma Feel Nanobuds Air -kuulokkeista on ihastuttava niiden supertyylikkään kotelon ansiosta. Loppukohtaaminen onkin lähes pelkkää alamäkeä.

Kaunis, pyöreälinjainen ja erittäin kompakti kotelo, joka on juuri sopivan painoinen ja tuntuu premium-tuotteelta. Hyvät äänikoodekit ja USB-C. Puhdas ääni laulun ja puheen suhteen.
Liian ohut ääni.

Supra Zero-TX

Eniten vastinetta rahoille

Näin edullisesti ei saa parempia kuulokkeita kuin Supra Zero-TX, kunhan vastamelun puuttuminen ei haittaa.

Muhkea basso, miellyttävä sointi.
Joillakin musiikkityyleillä diskantti soi tummanpuhuvasti.

Jabra Elite 3

Melkein kaikki kohdallaan

Jabra Elite 3 -kuulokkeista ei oikeastaan puutu mitään.

Neutraali ja luonnollinen äänitasapaino ja vivahteikas sointi. Ympäristön äänet läpipäästävä toiminto ja GPS-paikannus. Vaikuttavan pitkä akunkesto.
Basso olisi voinut pirteämpi ja volyymia enemmänkin. Sovelluksen valmisasetukset on merkattu harmaalla, eli niitä ei voi valita.

Belkin SoundForm True Wireless

Turvallinen ostos

Belkin SoundForm tekee mitä lupaa ja tasapaino hinnan ja laadun välillä on järkevällä tolalla.

Täyteläinen basso, riittävän kirkas ääni ja hyvä istuvuus.
Keskirekisteri on aavistuksen ohut, joten puheluissa ääni on lattea.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.