Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony WF-C500

Näin se homma toimii

Sony WF-C500 tarjoaa luokkansa parasta ääntä, kunhan ei pelkää äänen peukaloimista.

Julkaistu 03.11.2021 - 05:00
Sony WF-C500
Geir Gråbein Nordby

Sony WF-C500 tarjoaa luokkansa parasta akunkestoa: kuulokkeet itsessään jaksavat 10 tuntia yhtä soittoa, ja vaikka kotelosta saa vain yhden lisälatauksen, on yhteensä soittoaikaa 20 h, mikä kahdeksi jaksoksi jaettuna on todella hyvä suoritus.

Lue myös: Sony WF-1000XM4 – Sonyn parhaat nappikuulokkeet

Kuulokkeet toimivat sovelluksen kautta ja se kannattaakin ehdottomasti ladata. Tarjolla on nimittäin valmiiden ääniasetusten lisäksi 5-käyräinen taajuuskorjain, jonka avulla äänestä saa juuri sellaista kuin haluaa.

Mainos
Sony WF-C500 peach lifestyle-L&B scaled
Kuva: Sony

Sony WF-C500:n äänenlaatu

Aluksi ääni on hieman lattea ja basso ohkainen. En kuitenkaan koske bassoon taajuuskorjaimessa, sillä asetus on 400 Hz:ssä, mikä tarkoittaa keskirekisterin hautautumista basson alle, jos sitä lähtee liioittelemaan. Sen sijaan vedän Clear Bass -toiminnon täysille eli tasolle 10. Sitten nostan 1 kHz:n kohdalta hiukan kirkastaakseni keskirekisteriä ja vaimennan kolme pykälää alemmas terävän 2,5 kHz:n kohdalta ja kaksi pykälää 6,3 kHz:n kohdalta. Jos kaipaa lisää ilmavuutta, voi 16 kHz:n kohdalta nostaa pari pykälää.

Ja tämä on reseptini luokkansa parhaan äänen luomiseksi. Säätöjen jälkeen Sonyn kuulokkeista laulu on kirkasta kuin päivänvalossa: Ani DiFrancon folk/blues-henkinen laulu soi kuulaana ja avoimena Revolutionary Love -kappaleella, eikä yhtään terävänä. Triangeli soi puhtaasti ja värähtelee kauniisti. Bassokitara ja bassorumpu nojaavat vankkaan perustaansa ja soivat täyteläisesti.

Diskantti on rauhallisempi ja erottelevampi kuin Jabra Elite 3:lla. Jabra kuulostaa tehdasasetuksillaan paremmalta kuin Sony, mutta siinä ei ole samanlaisia säätömahdollisuuksia kuin Sonylla. Jos pärjää ilman vastamelua ja äänten läpipääsyä, on WF-C500 paras ostos alle sadan euron kuulokkeista.

 

Karakter
Sony WF-C500
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Luokkansa paras akunkesto ja paras äänenlaatu, ainakin sen jälkeen, kun on tehnyt sovelluksessa muutamia säätöjä. Ennen hienosäätöä ääni on vähän tylsä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top