Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Marshall Minor III

Siistin näköinen, vaisun kuuloinen

Marshall Minor III on ulkonäöltään siisteimpiä täyslangattomia, mutta äänenlaadussa olisi parantamisen varaa.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Marshall Minor III
Geir Gråbein Nordby

Marshall Minor III:n kotelo lainaa designissaan paljon Marshallin kitaravahvistimilta: esiin työntyvä logo ja röpelöinen muovipinta ovat tuttuja treenikämpiltä. Itse kuulokenapit muistuttavat vahvistimien vääntönuppeja.

Muotoilusta johtuen näissä kuulokkeissa ei ole silikonisovitteita, ja Applen AirPodsien tapaan tikkumaiset kuulokkeet eivät tiivistä korvakäytävää umpeen. Ratkaisu on minusta usein istuvuuden kannalta todella hyvä, ja samalla vältetään kuulokkeiden narskuminen korvissa, mikä tuntuu vähän siltä kuin olisi veden alla. Miinuksena bassontoisto on usein heikompaa.

Lue myös: Marshall Motif A.N.C – Marshall-soundia ja hyvää vastamelua

Mainos

Kannattaa huomioida, ettei Minor III ei tue Marshall Bluetooth -sovellusta, vaikka se kehotetaankin lataamaan, kun kuulokkeet yhdistää ensimmäistä kertaa Androidiin. Ensimmäisellä kerralla paritus tehdään pitämällä kuulokkeet kotelossaan ja painamalla pitkään kotelon pohjassa olevaa nappia. Sitten ne ilmestyvät kännykän tai kannettavan Bluetooth-laitteiden listalle.

Akunkesto on hyvä 5 plus 20 tuntia. Androidin käyttäjät voivat nauttia paremmasta aptX-äänestä, mutta Apple-käyttäjille ei ole tarjolla AAC:ta, vaan he joutuvat tyytymään SBC:hen.

Marshall Minor III Graabein

Kuva: Geir Gråbein Nordby

Marshall Minor III:n äänenlaatu

Ennakko-oletukseni istuvuudesta pitivät paikkansa. Kuulokkeet tuntuvat mukavilta, ja jos tykkää pysyä kartalla ympäristön tapahtumista ja unohtaa, että mitään kuulokkeita onkaan, on Marshall harkitsemisen arvoinen.

Kunhan ei ole turhan tarkka äänenlaadusta. Keskirekisteri on saanut kaiken huomion, joten vaikkapa Jack Harlow’n terävä diskantti ei varsinaisesti hivele korvia. Marshall on miettinyt ehkä liikaa omia kitarakaappejaan, sillä bassoa on tuskin lainkaan. Tältä varmaan kuulostaisi soittaa omaa soittolistaansa Marshallin vahvistimen kautta, sillä äänikuvan perusta puuttuu oikeastaan kokonaan.

Marshall Minor III
Kuva: Marshall

Kitarat ja laulu toistuvat hyvin, mutta piano ansaitsisi alaäänensä, ja Esther Abramin viulu Joutsenlammen kauniissa tulkinnassa jää epäuskottavan latteaksi. Kuin pitäisi matkaradiota korvassa.

Voi olla, että ongelma on korvakäytävissä, sillä olen lukenut positiivisempiakin arvosteluja Marshallista. Omiin korviini ääni on kuitenkin liian ohut ja bassoton, ja koska silikonisovitteita ei ole tarjolla, ei istuvuutta saa mitenkään säädettyäkään.

Positiivista on kuitenkin puheen äänenlaatu, ja jopa 70 dB:n pink noise -taustahälyllä ei saa peitettyä puhetta, joka säilyy selkeänä.

Karakter
Marshall Minor III
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä puheluiden äänenlaatu, erittäin hyvä istuvuus. Musiikki soi latteasti eikä bassoa ole nimeksikään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top