Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Belkin Soundform Rise

Käyttäjäystävällisyys miinuksella

Belkin Soundform Risen sointi on hyvä ja tasapainoinen, mutta ärsyttävä vika pilaa kokonaisuuden.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:00
Belkin Soundform Rise
Geir Gråbein Nordby

Belkin Soundform Risen mikrofonit on sijoitettu pienten tikkujen päähän. Tikut ovat lyhyemmät kuin esimerkiksi AirPodseissa tai tämän testin muissa tikkumaisissa nappikuulokkeissa, mutta eteenpäin suunnatuilla mikrofoneilla on silti etunsa perinteisesti muotoiltuihin täyslangattomiin nähden.

Belkin on maksanut aptX-koodekista, mutta ei AAC:stä. Niinpä Androidin käyttäjät saavat nauttia paremmasta äänenlaadusta, kun taas iOS-käyttäjät joutuvat tyytymään minimitasoon. Vastamelua ei ole tarjolla minkään puhelinmallin omistajalle.

Lue myös: Belkin SoundForm True Wireless – Turvallinen ostos

Mainos

IPX5-suojauksen ansiosta kuulokkeet (mutta ei kotelo) sietävät kosteutta. 7 tunnin akunkesto napeista ja 24 h kotelosta riittää hyvin viikonkin reissuun.

Koin ensin ongelmia äänen kanssa yhdessä kuulokenapissa, ja puolen tunnin säädön jälkeen luovutin. Onneksi minulla oli toinenkin pari, ja se toimi paremmin. Nyt tosin ongelmana oli, että vaikka olin juuri yhdistänyt kuulokkeet kännykkään, tuli ääni välillä silti vain toiseen kuulokenappiin. Ratkaisuksi keksin, että oikea kuulokenappi pitää aina riisua ensin. Tosin senkin jälkeen toinen nappi saattoi yhtäkkiä mennä lepotilaan. Ärsyttävää!

Belkin Soundform Rise Graabein
Kuva: Geir Gråbein Nordby

Belkin Soundform Risen äänenlaatu

Käyttämällä Androidia ja aptX-koodekkia oli ääni varsin kelvollinen. Naislaulu erottuu selvästi mutta ilman samoja kuiskaavien äänten vivahteita, joilla Samsung yllätti. Basso on tuhti, tasapainoinen ja hyvä. Koska AAC-koodekkia ei ole tarjolla, eivät iPhonen käyttäjät pääse nauttimaan aivan yhtä hyvästä soinnista, sillä osa tilantunnusta ja ylä-äänten vivahteista katoaa heikomman siirtolaadun myötä.

Kontrabasso soi upeasti ja trumpetti riittävän isosti ja dynaamisesti kuulostaakseen uskottavalta. Oikein miellyttävää.

Belkin Soundform Rise scaled 1
Kuva: Belkin

Popmusiikissa basso soi täyteläisesti mutta ei aivan niin tiukasti kuin haluaisin volyymin ollessa kovalla. Eikä volyymia edes saa järin kovalle.

Puhelaatu on Soundform Risella kohdilaan. Hälyisässäkin ympäristössä puhe erottuu hyvin ja pienikin mikrofonivarsi tekee selvästi ison eron tavallisiin nappikuulokkeisiin verrattuna.

Suosittelisimme Soundform Risea, jos yhdistämisvaikeudet eivät olisi aiheuttaneet niin paljon päänsärkyä.

Karakter
Belkin Soundform Rise
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ja tasapainoinen ääni etenkin Androidilla, aptX:n ansiosta. Hyvä puhelaatu myös hälyssä. Yhdistäminen ei sujunut, vaan molemmissa testiin lähetetyissä kuulokkeissa oli ongelmia. Ei AAC-koodekkia Applen käyttäjille eikä sovellusta. Volyymia saisi olla enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top