Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Tune 130NC

Loistopaketti

JBL Tune 130NC on äänenlaadultaan parhaimpia alle sadan euron kuulokkeita, varsinkin pienen säädön jälkeen.

Julkaistu 03.08.2022 - 17:05
JBL Tune 130NC
Geir Gråbein Nordby

JBL on varustanut halvan Tune 130NC -mallinsa Android-laitteita palvelevalla Fast Pairilla, joten kuulokkeet ilmaantuvat automaattisesti puhelimeen, kun ne tuo ensi kerran kännykän lähelle. Kuulokkeisiin voi aktivoida puheavustajan painamalla pitkään vasenta kuulokenappia. Hipaisuohjaimet voi halutessaan ohjelmoida itse.

Tune 130NC tarjoaa sekä vastamelun että ympäristöäänet. Jälkimmäinen saa keskittymään joko yleisesti ympäristöön tai erityisesti puheeseen. Käytännössä siis ympäristöstä kuuluvia keskirekisteriääniä korostetaan hiukan, jolloin kuule paremmin ihmisten puheen.

Lue myös: JBL Live Pro+ – Mahtava ääni – vain sovelluksen päässä

Mainos

JBL Headphones -sovelluksessa on taajuuskorjain, mikä tekee kuulokkeista hintaansa nähden todella hyvin varustellut. Sitä ei tarvitse käyttää, sillä ääni on tehdasasetuksilla jo hyvä. Basso on kyllä hieman liioiteltu ja keskirekisteri turhan sulkeutunut omaan makuuni, joten nostin taajuuskorjaimessa hieman 1 kHz:n kohdalta ja laskin 6 kHZ:n kohdalta, jottei yläpää terävöityisi liikaa.

JBL Tune 130NC Lifestyle 2
Kuva: JBL

JBL Tune 130NC:n äänenlaatu

Joillakin tallenteilla ja joissakin tilanteissa enimmäisvolyymi on liian alhainen, ja sitä voi paikata niin ikään taajuuskorjaimessa nostamalla kaikkia taajuuksia ja sitten laskemalla 2–4 kHz:n välistä, jottei ääni muutu nasaaliksi.

JBL:n kuulokkeiden sointi on parhaimpia alle sadan euron hintaluokasta kuulemieni, etenkin tekemieni säätöjen jälkeen. JBL:n sovelluksen taajuuskorjain kuuluu myös alan parhaimpiin.

Puhelaatu on hyvä. Puhe toistuu vähän kovana mutta tarpeeksi selkeänä. Taustahäly, jota testissä simuloin pink noisella, hukuttaa puhujan äänen, jolloin puheesta on vaikea saada selvää. Ei siis kannata puhua puheluita kovin meluisissa ympäristöissä.

Joka tapauksessa 130NC on aivan erinomainen kuulokemalli hintaansa nähden!

JBL Tune 130NC Graabein

Kuva: Geir Gråbein Nordby

Karakter
JBL Tune 130NC
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Jo valmiiksi hyvä ääni paranee taajuuskorjaimella, joka on luokkansa paras. Vastamelu toimii riittävän hyvin. Enimmäisvolyymi on melko matala, mutta EQ korjaa senkin. Puhelaatu on hyvä, mutta kärsii hälystä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top