TESTISSÄ: Technics EAH-AZ40

Parhaat budjettikuulokkeet

Technics EAH-AZ40 on niin onnistunut kuulokemalli, että sitä alkaa ihmetellä, kannattaako täyslangattomista enempää maksaakaan.

Karakter
Technics EAH-AZ40
forfatter
Julkaistu 19.05.2022 - 14:00
Ääni & Kuva kiteyttää
Puhdas ja kirkas ääni heti tehdasasetuksilla. Sovelluksella voi etsiä kadonneet napit. Hyvin pienet ja kevyet kuulokkeet, jotka istuvat mukavasti. Sidetone helpottaa puheluissa.
Keskirekisteri on hivenen ohut, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.
Faktat
 • Tyyppi: Täyslangattomat nappikuulokkeet
 • Bluetooth: 5.2
 • Multipoint: On
 • Vastamelu/ympäristöäänet: Ei/on
 • Suojausluokka: IPX4 (vain kuulokenapeissa)
 • Koodekit: AAC, SBC
 • Akunkesto: 7,5 h + 17,5 h kotelosta
 • Paino: 2 x 5 g (kotelo 30 g)
 • Lataus: USB-C
 • Pikalataus: 15 minuutilla 1,5 tuntia
 • Verkkosivusto: technics.com

Täyslangattomien kuulokkeiden markkinoilla Technics ei ole yhtä iso nimi kuin vaikkapa Sony, Bose ja Sennheiser. Panasonicin premium-merkki on silti osoittanut ottavansa nappikuulokkeet tosissaan, mikä näkyy niin AZ70W-huippumallin kuin edullisemman mutta silti lähes yhtä hyvän AZ60:n muodossa. Miten mahtaa pärjätä malliston edullisin kuuloke?

Technics EAH AZ40 7 scaled 1
Kuva: Technics

Edullisemmasta EAH-AZ40-mallista Technics on poistanut vastamelun. Ympäristöäänet sen sijaan löytyvät, samoin kuin kadonneiden kuulokkeiden etsintätoiminto, joka käyttää sovelluksen GPS-paikannusta ja Bluetoothia kuulokenappien hakemiseen.

Puheluiden aikana voi vaihtaa melunvaimennuksen määrää Normal- ja Strong-tilojen välillä. Sidetone-toiminto toistaa käyttäjän oman puheen kuulokkeista, joten omankin äänen kuulee selkeästi. Ympäristöäänissä voi päästää kaikki taajuudet läpi (Transparent) tai korostaa puherekisteriä (Attention). Minusta Transparent on paras etenkin tietokonetta käyttäessä, sillä muuten näppäimistö kalke saa oudon ja liian kovan soinnin.

Technics EAH AZ40 2 scaled 1
Kuva: Technics

Technics EAH-AZ40:n äänenlaatu

Sovitteita on neljää kokoa, joten useimmat löytänevät sopivat. Omiin korviini M-koko istui parhaiten. Pidin kovasti siitä, miten pieniä sekä kuulokenapit että kotelo ovat!

Technicsin ääni on erittäin hyvä jo tehdasasetuksilla. Jäin kaipaamaan vain vahvempaa keskirekisteriä, sillä laulu ja soittimet toistuvat ensin hiukan sulkeutuneesti. Ongelma ei ole suuren suuri, mutta teki mieli kuitenkin säätää sovelluksen taajuuskorjainta. Nostin 5-kaistaisesta EQ:sta 5 dB:n kohdalta 1 kHz.

Lue myös: Technics EAH-AZ60 – Erinomaista työtä Technicsiltä

Technicsin napeista laulu toistuu vähemmän nasaalisti kuin Soundcore Liberty 3 Prolla, ja symbaalit soivat pehmeämmin ja ilmavammin. Jack Harlow’n laulu toistuu kirkkaasti First Class -kappaleessa, ja basso mehukkaammin kuin Shure Aonic Freellä. AZ40 sointi on neutraalimpaa kuin Sennheiser CX Plussalla, mutta musiikin tenho ei kärsi siitä. Näistä kahdesta valitsisin hyvinkin AZ40-kuulokkeet, eikä vähiten taajuuskorjaimen ansiosta.

Kokonaisuutena EAH-AZ40 tarjoaa todella hyvää vastinetta rahoille, ja vaikka malli onkin testin halvin eikä vastameluakaan ole, on EAH-AZ40 silti suosikkimme testin kuulokkeista.

Technics AZ40 Graabein Technics AZ40 lifestyle 3
<
>
Pieni koko, hyvä istuvuus ja loistava äänenlaatu. What’s not to like? Kuva: Audun Hage
Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Shure Aonic Free

Melkein studioääntä

Kun Shure mahduttaa osaamistaan nappikuulokkeisiin, tarvitaan selvästi paljon tilaa.

Rehellinen ääni, melkein kuin studiomonitoreissa. Erittäin hyvä äänenlaatu puheluissa.
Kookkaat napit ja valtava kotelo. Vastamelua ei ole (mutta passiivinen melunvaimennus toimii hyvin). Sointi saisi temmata paremmin mukaansa.

Audio-Technica ATH-CKS50TW

Hyvä yritys Audio-Technicalta

ATH-CKS50TW on ehkäpä onnistunein Audio-Technicalta testaamamme täyslangaton kuulokemalli.

Äänenlaatu on hyvä EQ-säätöjen jälkeen. Kadonneet napit voi etsiä sovelluksella. Vastamelu. Hyvä istuvuus.
Tehdasasetuksilla keskirekisteri on liian terävä. Taajuuskorjaimen aktivoiminen pudottaa volyymia ja tekee enimmäisäänenvoimakkuudesta vain vähän tavallista kuunteluvolyymia kovemman.

Anker Soundcore Liberty 3 Pro

Premiumia budjettihintaan

Anker Soundcore Liberty 3 Pro tarjoaa melkein kaiken, mitä voi toivoa, kuten vastamelun. Hinta-laatusuhde on erinomainen!

Hyvä ääni, jota voi vielä parantaa EQ-säädöillä. Plussaa langattomasta latauksesta ja LDAC-koodekista.
Kuulotesti ei auttanut allekirjoittanutta. Laulu on hivenen ohutta ja nasaalia.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.