Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Technics EAH-AZ40

Parhaat budjettikuulokkeet

Technics EAH-AZ40 on niin onnistunut kuulokemalli, että sitä alkaa ihmetellä, kannattaako täyslangattomista enempää maksaakaan.

Julkaistu 19.05.2022 - 14:00
Technics EAH-AZ40
Geir Gråbein Nordby

Täyslangattomien kuulokkeiden markkinoilla Technics ei ole yhtä iso nimi kuin vaikkapa Sony, Bose ja Sennheiser. Panasonicin premium-merkki on silti osoittanut ottavansa nappikuulokkeet tosissaan, mikä näkyy niin AZ70W-huippumallin kuin edullisemman mutta silti lähes yhtä hyvän AZ60:n muodossa. Miten mahtaa pärjätä malliston edullisin kuuloke?

Technics EAH AZ40 7 scaled 1
Kuva: Technics

Edullisemmasta EAH-AZ40-mallista Technics on poistanut vastamelun. Ympäristöäänet sen sijaan löytyvät, samoin kuin kadonneiden kuulokkeiden etsintätoiminto, joka käyttää sovelluksen GPS-paikannusta ja Bluetoothia kuulokenappien hakemiseen.

Puheluiden aikana voi vaihtaa melunvaimennuksen määrää Normal- ja Strong-tilojen välillä. Sidetone-toiminto toistaa käyttäjän oman puheen kuulokkeista, joten omankin äänen kuulee selkeästi. Ympäristöäänissä voi päästää kaikki taajuudet läpi (Transparent) tai korostaa puherekisteriä (Attention). Minusta Transparent on paras etenkin tietokonetta käyttäessä, sillä muuten näppäimistö kalke saa oudon ja liian kovan soinnin.

Mainos
Technics EAH AZ40 2 scaled 1
Kuva: Technics

Technics EAH-AZ40:n äänenlaatu

Sovitteita on neljää kokoa, joten useimmat löytänevät sopivat. Omiin korviini M-koko istui parhaiten. Pidin kovasti siitä, miten pieniä sekä kuulokenapit että kotelo ovat!

Technicsin ääni on erittäin hyvä jo tehdasasetuksilla. Jäin kaipaamaan vain vahvempaa keskirekisteriä, sillä laulu ja soittimet toistuvat ensin hiukan sulkeutuneesti. Ongelma ei ole suuren suuri, mutta teki mieli kuitenkin säätää sovelluksen taajuuskorjainta. Nostin 5-kaistaisesta EQ:sta 5 dB:n kohdalta 1 kHz.

Lue myös: Technics EAH-AZ60 – Erinomaista työtä Technicsiltä

Technicsin napeista laulu toistuu vähemmän nasaalisti kuin Soundcore Liberty 3 Prolla, ja symbaalit soivat pehmeämmin ja ilmavammin. Jack Harlow’n laulu toistuu kirkkaasti First Class -kappaleessa, ja basso mehukkaammin kuin Shure Aonic Freellä. AZ40 sointi on neutraalimpaa kuin Sennheiser CX Plussalla, mutta musiikin tenho ei kärsi siitä. Näistä kahdesta valitsisin hyvinkin AZ40-kuulokkeet, eikä vähiten taajuuskorjaimen ansiosta.

Kokonaisuutena EAH-AZ40 tarjoaa todella hyvää vastinetta rahoille, ja vaikka malli onkin testin halvin eikä vastameluakaan ole, on EAH-AZ40 silti suosikkimme testin kuulokkeista.

Technics AZ40 Graabein Technics AZ40 lifestyle 3
<
>
Pieni koko, hyvä istuvuus ja loistava äänenlaatu. What’s not to like? Kuva: Audun Hage
Karakter
Technics EAH-AZ40
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Puhdas ja kirkas ääni heti tehdasasetuksilla. Sovelluksella voi etsiä kadonneet napit. Hyvin pienet ja kevyet kuulokkeet, jotka istuvat mukavasti. Sidetone helpottaa puheluissa. Keskirekisteri on hivenen ohut, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top