Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Audio-Technica ATH-CKS50TW

Hyvä yritys Audio-Technicalta

ATH-CKS50TW on ehkäpä onnistunein Audio-Technicalta testaamamme täyslangaton kuulokemalli.

Julkaistu 19.05.2022 - 14:00
Audio-Technica ATH-CKS50TW
Geir Gråbein Nordby

Audio-Technica on vastannut monen suosikkikuulokkeemme olemassaolosta niin kutsutussa ”head-fi”-kategoriassa. Sanahassuttelu viittaa langallisiin highend-kuulokkeisiin. Langattomien kuulokkeiden valmistuksessa Audio-Technica ei ole jotenkin päässyt ihan samalle tasolle. Aina tuntuu olevan jotain istuvuudessa, äänenlaadussa tai viiveessä – tai näiden yhdistelmässä.

CKS50TW on valmistajan yritys todistaa, että he osaavat homman. Kuulokkeet tarjoavat muun muassa erityisen pitkän akunkeston: 20 tuntia napeista itsestään. Ilman vastamelua tosin – vastamelu päällä akku riittää 15 tunniksi, mikä on enemmän kuin tuplasti kuin useimmilla kilpailijoilla

Audio Technica ATH CKS50TW lifestyle 5 scaled 1
Kuva: Audio-Technica

Kotelosta saa 30 tuntia lisäsoittoaikaa, joten akku ei ihan heti pääse loppumaan.

Mainos

Kuulokenapit, jotka istuvat testaajan korviin varsin mukavasti, on varustettu sekä vastamelulla että ympäristöäänillä. Molemmat toimivat moitteetta, vaikkakaan eivät haasta parhaimmistoa. Puheluiden äänenlaatu on oikein hyvä ja vastaanottaja kuulee puheen selkeästi. Sovelluksella voi etsiä kadonneet napit.

Audio Technica ath cks50tw scaled 1
Kuva: Audio-Technica

Audio-Technica ATH-CKS50TW:n äänenlaatu

Basso toistuu tiukasti ja erottuvasti. Rytmeissä on tiukkaa tarkkuutta ja hyvää energiaa.

Keskirekisteri on hivenen terävä, mikä saa räppäri Jack Harlow’n äänen kuulostamaan liian karkealta makuuni. Diskantti erottuu, mutta yläpäästä puuttuu hiukan ilmavuutta.

Ratkaisu äänen heikkouksiin on aktivoida sovelluksen EQ ja pudottaa alempaa diskanttia 4 kHz:n kohdalta noin 5 dB:llä. Kikka vähentää terävyyttä ja estää yläpään ilmavuutta katoamasta. Yhtäkkiä pop soi viihdyttävämmin ja sitä huomaa nyökyttelevänsä musiikin tahdissa. Lisää bassoakin saa halutessaan taajuuskorjainta säätämällä.

Huono puoli taajuuskorjaimessa on se, että sen aktivoituessa volyymi heikkenee, jotta tietyt taajuudet eivät ylikuormittuisi. Jos haluaa soittaa musiikkia tavallista äänenvoimakkuutta kovemmalla, kannattaa pysyä kaukana taajuuskorjaimesta ja tyytyä terävyyteen 4 kHz:n kohdalla. Minulle tämä on aivan poissuljettu vaihtoehto.

Audio Technica ATH CKS50TW Graabein Audio Technica ATH CKS50TW lifestyle 3 scaled 1
<
>
Audio Technica ATH-CKS50TW istuu hyvin Gråbeinin korvaan. Kuva: Audun Hage
Karakter
Audio-Technica ATH-CKS50TW
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänenlaatu on hyvä EQ-säätöjen jälkeen. Kadonneet napit voi etsiä sovelluksella. Vastamelu. Hyvä istuvuus. Tehdasasetuksilla keskirekisteri on liian terävä. Taajuuskorjaimen aktivoiminen pudottaa volyymia ja tekee enimmäisäänenvoimakkuudesta vain vähän tavallista kuunteluvolyymia kovemman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top