Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Yamaha YH-E700A

Parasta ääntä

Jos haluaa äänenlaadultaan loistavat kuulokkeet, ei tarvitse etsiä enempää: Yamaha YH-E700A erottuu testijoukosta upealla äänellään.

Julkaistu 24.11.2021 - 14:30
Yamaha YH-E700A
Geir Gråbein Nordby

Yamahalla oli yritystä kuulokepuolella jokin aika sitten ilman kummempaa menestystä. Tällä japanilaisvalmistaja on lähtenyt kehitystyöhön tosissaan, sillä YH-E700A on varmaankin luokkansa hienoimpia kuulokkeita. Malli tihkuu laatua ja istuu todella mukavasti korvien ympärille.

Lue myös: Shure Aonic – Taivaan portit aukeavat

Reilun 300 gramman painon huomaa, mutta ei huonolla tavalla – paino tuntuu kertovan laadusta. Kuulokkeet toki heiluvat enemmän, jos päätä heiluttaa, mutta onneksi harva meitä ravistelee päätään jatkuvasti. Pieni moshailu toimii paremmin, kunhan on siinäkin maltillinen.

Mainos
Yamaha YH-E700A white front Yamaha YH-E700A black front
<
>
Kuva: Yamaha

Oikean kuulokekupin pohjassa on fyysiset napit yleisimmille toiminnoille eli volyymille, virralle, puheluille ja musiikin soitolle. Vasemman kupin pohjassa taas on nappi, josta vaihdellaan vastamelun ja ympäristöäänien välillä sekä analoginen kuulokeliitäntä, jolle harvalla lienee enää tarvetta.

Yamahan sovellus tarjoaa päivityksiä, mutta ei taajuuskorjainta, mikä varmasti harmittaa joitakin ostajaehdokkaita.

Vastamelu

Yamahan vastamelu toimii hyvin. Kun taustahäly on melko staattista, se vaimenee hyvin – esimerkiksi autossa tai lentokoneessa. Vuotoa tapahtuu enemmän kuin parhailla kilpailijoilla, etenkin autossa kuuluvat yllättävät bassoäänet vaikkapa kuoppaisella tiellä ajaessa kuuluvat selvemmin kuin Philipsillä, JBL:llä, Sonylla ja Bosella. Mikään katastrofi se ei ole.

Yamaha YH-E700A white
Kuva: Yamaha

Ääni

Ääni puolestaan on parempi kuin muilla. Yamaha loistaa päättäväisellä ja eläväisellä äänellään. Etenkin vastamelun ollessa pois päältä bassorumpu iskee toden teolla ja sointi on kuuma ja räjähtävä. Popin ja hiphopin kuuntelu on todella viihdyttävää kovan ja pirteän soittotyylin ansiosta, ja tiukimmillaan soundi on ilman vastamelua.

Modernia jazzia laulavan Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleessa kontrabasso toistuu suurena ja vakaana, ja laulu erottuu itsevarmasti ilman terävyyttä. Beyoncén Be Alive -kappaleen rytmit iskevät kovalla pauhulla. Todella massiivinen vaikutelma.

Yamaha YH-E700A black case
Kuva: Yamaha

Lauluäänet erottuvat kirkkaasti ja täyteläisesti, ja vaikka Yamaha on hiukan vetäytyneempi ylä-ääniltään kuin vaikkapa Philips ja Bose, on äänikuvan tasapaino mielestäni kohdillaan. En edes kaipaa taajuuskorjainta, sillä ääni on niin hyvin hienosäädetty jo valmiiksi.

Sovellusta voi käyttää laittaakseen päälle Listening Care -toiminnon, jonka pitäisi tasapainottaa taajuuden kovuutta äänenvoimakkuuden mukaan. Omaan makuuni toiminto sai diskantin soimaan liian energisesti, joten laitoin sen pois. Sen sijaan pidin mielelläni päällä Listening Optimizer -toimintoa, joka mittaa korvasta palautuvan äänen ja mukauttaa äänentoiston sisäkorvan muodon mukaan. Toiminto ei tee suurta eroa ääneen, mutta omalla kohdallani se hieman tiukensi stereokuvaa.

Yamaha YH-E700A lifestyle(2) Yamaha YH-E700A lifestyle(1)
<
>
Kuva: Yamaha

Yhteenveto: Yamaha YH-E700A

Yamaha YH-E700A on aikamoinen ruutitynnyri, joka soittaa kovaa ja hallitusti. Lämmin ja täyteläinen sointi on miellyttävä, eikä mikään pääse soimaan löysästi tai sulkeutuneesti.

Sovellus ei tarjoa taajuuskorjainta, mutta ääni on niin hyvä, ettei sille ole tarvettakaan. Äänenlaatu on todella erinomainen.

Vastamelukin on hyvä, vaikkakaan ei loistava. Se toimii kuitenkin riittävän hyvin eikä vaikuta äänenlaatuun, mikä tekee Yamahasta tässä testissä ylivoimaisen ja muutenkin markkinoilla harvinaisen onnistuneen.

Karakter
Yamaha YH-E700A
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Upean vahva ja täyteläinen ääni, äänenlaadultaan luokkansa parhaita. Tyylikkäät ja todella mukavat kuulokkeet. Vastamelu on hyvä, mutta ei paras.

2 ajatusta aiheesta “Yamaha YH-E700A”

  1. Kiinnostaa tietää miten kuulokkeet resetoidaan, Yamahan sivut eivät kerro sitä. Sonyn kuulokkeissa painetaan pari näppäintä pohjaan, ei toimi Yamahan kuulokkeissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top