TESTISSÄ: Yamaha YH-E700A

Parasta ääntä

Jos haluaa äänenlaadultaan loistavat kuulokkeet, ei tarvitse etsiä enempää: Yamaha YH-E700A erottuu testijoukosta upealla äänellään.

Karakter
Yamaha YH-E700A
forfatter
Julkaistu 24.11.2021 - 14:30
Ääni & Kuva kiteyttää
Upean vahva ja täyteläinen ääni, äänenlaadultaan luokkansa parhaita. Tyylikkäät ja todella mukavat kuulokkeet.
Vastamelu on hyvä, mutta ei paras.
Faktat
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Elementit: 40 mm
 • Taajuusalue: 8–40 000 Hz (22 kHz langaton)
 • Melunvaimennus: On
 • Äänten läpipääsy: On
 • Akunkesto: 35 h vastamelun kanssa
 • Vedenkestävyys: Ei
 • Puheohjaus: Google, Siri
 • Liitännät: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX adaptive), 3,5 mm analoginen
 • Sovellus: Yamaha Headphones
 • Paino: 325 g
 • Väri: Musta
 • Verkkosivusto: yamaha.fi

Yamahalla oli yritystä kuulokepuolella jokin aika sitten ilman kummempaa menestystä. Tällä japanilaisvalmistaja on lähtenyt kehitystyöhön tosissaan, sillä YH-E700A on varmaankin luokkansa hienoimpia kuulokkeita. Malli tihkuu laatua ja istuu todella mukavasti korvien ympärille.

Lue myös: Shure Aonic – Taivaan portit aukeavat

Reilun 300 gramman painon huomaa, mutta ei huonolla tavalla – paino tuntuu kertovan laadusta. Kuulokkeet toki heiluvat enemmän, jos päätä heiluttaa, mutta onneksi harva meitä ravistelee päätään jatkuvasti. Pieni moshailu toimii paremmin, kunhan on siinäkin maltillinen.

Yamaha YH-E700A white front Yamaha YH-E700A black front
<
>
Kuva: Yamaha

Oikean kuulokekupin pohjassa on fyysiset napit yleisimmille toiminnoille eli volyymille, virralle, puheluille ja musiikin soitolle. Vasemman kupin pohjassa taas on nappi, josta vaihdellaan vastamelun ja ympäristöäänien välillä sekä analoginen kuulokeliitäntä, jolle harvalla lienee enää tarvetta.

Yamahan sovellus tarjoaa päivityksiä, mutta ei taajuuskorjainta, mikä varmasti harmittaa joitakin ostajaehdokkaita.

Vastamelu

Yamahan vastamelu toimii hyvin. Kun taustahäly on melko staattista, se vaimenee hyvin – esimerkiksi autossa tai lentokoneessa. Vuotoa tapahtuu enemmän kuin parhailla kilpailijoilla, etenkin autossa kuuluvat yllättävät bassoäänet vaikkapa kuoppaisella tiellä ajaessa kuuluvat selvemmin kuin Philipsillä, JBL:llä, Sonylla ja Bosella. Mikään katastrofi se ei ole.

Yamaha YH-E700A white
Kuva: Yamaha

Ääni

Ääni puolestaan on parempi kuin muilla. Yamaha loistaa päättäväisellä ja eläväisellä äänellään. Etenkin vastamelun ollessa pois päältä bassorumpu iskee toden teolla ja sointi on kuuma ja räjähtävä. Popin ja hiphopin kuuntelu on todella viihdyttävää kovan ja pirteän soittotyylin ansiosta, ja tiukimmillaan soundi on ilman vastamelua.

Modernia jazzia laulavan Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleessa kontrabasso toistuu suurena ja vakaana, ja laulu erottuu itsevarmasti ilman terävyyttä. Beyoncén Be Alive -kappaleen rytmit iskevät kovalla pauhulla. Todella massiivinen vaikutelma.

Yamaha YH-E700A black case
Kuva: Yamaha

Lauluäänet erottuvat kirkkaasti ja täyteläisesti, ja vaikka Yamaha on hiukan vetäytyneempi ylä-ääniltään kuin vaikkapa Philips ja Bose, on äänikuvan tasapaino mielestäni kohdillaan. En edes kaipaa taajuuskorjainta, sillä ääni on niin hyvin hienosäädetty jo valmiiksi.

Sovellusta voi käyttää laittaakseen päälle Listening Care -toiminnon, jonka pitäisi tasapainottaa taajuuden kovuutta äänenvoimakkuuden mukaan. Omaan makuuni toiminto sai diskantin soimaan liian energisesti, joten laitoin sen pois. Sen sijaan pidin mielelläni päällä Listening Optimizer -toimintoa, joka mittaa korvasta palautuvan äänen ja mukauttaa äänentoiston sisäkorvan muodon mukaan. Toiminto ei tee suurta eroa ääneen, mutta omalla kohdallani se hieman tiukensi stereokuvaa.

Yamaha YH-E700A lifestyle(2) Yamaha YH-E700A lifestyle(1)
<
>
Kuva: Yamaha

Yhteenveto: Yamaha YH-E700A

Yamaha YH-E700A on aikamoinen ruutitynnyri, joka soittaa kovaa ja hallitusti. Lämmin ja täyteläinen sointi on miellyttävä, eikä mikään pääse soimaan löysästi tai sulkeutuneesti.

Sovellus ei tarjoa taajuuskorjainta, mutta ääni on niin hyvä, ettei sille ole tarvettakaan. Äänenlaatu on todella erinomainen.

Vastamelukin on hyvä, vaikkakaan ei loistava. Se toimii kuitenkin riittävän hyvin eikä vaikuta äänenlaatuun, mikä tekee Yamahasta tässä testissä ylivoimaisen ja muutenkin markkinoilla harvinaisen onnistuneen.

Myös tässä testissä

JBL Tour One

Pirteää JBL-ääntä

JBL Tour One on todella hyvä kuulokemalli, joka saa suun hymyyn, kunhan on ensin tehnyt pari säätöä sovelluksen taajuuskorjaimesta.

Pirteä ja päättäväinen ääni, joka ei koskaan kuulosta pitkästyttävältä.
Kuulostaa parhaalta ilman vastamelua. Vaatii säätöä taajuuskorjaimesta ennen kuin ääni on parhaimmillaan.

Philips Fidelio L3

Mainio suoritus Philipsiltä

Philips Fidelio L3 on tyylikkäämpi ja laadukkaampi kuin useimmat luokkansa kuulokkeet – mutta miten on äänen laita?

Hyvä vastamelu ja miellyttävä ja tasapainoinen ääni. Erittäin hyvä laatuvaikutelma.
Volyymi on hiukan matala, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.

Sony WH-1000XM4

Edelleen paras vastamelu

Vastamelun osalta kukaan ei vieläkään lyö laudalta Sony WH-1000XM4 -kuulokkeita. Toivomme Sonyn pian nousevan myös äänenlaadultaan vähän paremmalle tasolle.

Edelleen luokkansa parasta vastamelua. Istuvuus on yhtä hyvä kuin ennenkin.
Äänenlaadun osalta moni on ottanut Sonyn kiinni.

Bose QuietComfort 45

Bose ei yllätä

Bose ei ole tehnyt järisyttäviä muutoksia QuietComfort-kuulokkeisiinsa.

Mukavimpia kuulokkeita, joita tiedämme. Hyvä vastamelu ja äänten läpipääsy. Neutraali sointitasapaino.
Ääni on hiukan ohut ja vastamelussa on turhan paljon sivuääntä. Vastamelua ei saa pois päältä ilman, että ympäristöäänet menevät samalla päälle. Ei ole vedenkestävä.
Mainos

Päivän tarjoukset

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Send this to a friend