Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Philips Fidelio L3

Mainio suoritus Philipsiltä

Philips Fidelio L3 on tyylikkäämpi ja laadukkaampi kuin useimmat luokkansa kuulokkeet – mutta miten on äänen laita?

Julkaistu 24.11.2021 - 14:30
Philips Fidelio L3
Geir Gråbein Nordby

Philips Fidelio L3:n pyöreät kuulokekupit tuntuvat ja näyttävät premiumilta: kiinnikkeet ovat metallia ja sankaa vahvaa muovia. Istuvuus on erinomainen ja korville hyville tilaa. 360 gramman painoisina kuulokkeet painavat enemmän kuin useimmat tämän luokan mallit, mutta kuulokkeet eivät kuitenkaan tunnu raskailta, kun niiden kanssa istuu tai kuljeskelee rauhallisesti. Lenkkeilyyn tarvittaisiin ehkä kevyempää kalustoa, ja sitä varten olisi muutenkin paikallaan olla pölyä ja vettä vastaan suojattu malli – eli ei mikään tämän testin kuulokkeista.

Philips Fidelio L3 headband
Kuva: Philips

Vastamelu

Philipsin aktiivinen vastamelu vaimentaa ääntä mukavasti ja estää tehokkaasti etenkin bassoääniä. L3 toimi erittäin hyvin auton takapenkillä, jossa kanssamatkustajat keskustelivat ja auton radio soi tavallisella volyymilla. Pystyin silti uppoutumaan aika hyvin omaan kuplaani ja nauttimaan omasta musiikista. Markkinoilla on kuulokkeita, jotka vaimentavat tehokkaammin diskanttiääniä, mutta käytännössä erolla ei ole merkitystä.

Philips Fidelio L3 lifestyle
Kuva: Philips

Ääni

Philips soi ilmavasti ja miellyttävästi. Naislaulajat erottuvat kirkkaina tasapainoisesta äänikuvasta. Basso on täyteläinen ja hyvä, vaikkakin puskee välillä rytmejä innokkaasti. Ääni kallistuu lämpimän puolelle ja keskirekisteri hiukan vetäytyy. Ei kuitenkaan paljoa, ääni on hyvin lähellä haluaamani. Stereokuvassa on hyvää leveyttä ja soittimet sijoittuvat siihen hyvin.

Mainos

Philipsin sovelluksessa on kuusikaistainen graafinen taajuuskorjain, jonka avulla saan nostettua keskirekisteriä 1 kHz:n kohdalta ja madallettua vähän bassoa 400 Hz:n kohdalta, jolloin bassosoittimet eivät peitä laulureksiteriä. Hienosäädöllä on iso vaikutus!

Philips Fidelio L3 on table
Kuva: Philips

Taajuuskorjain korjaa myös toisen pulman: kuulokkeiden volyymi jää nimittäin turhan matalaksi ja kaipaan tiettyjen levytysten kohdalla enemmän painetta. Nostamalla kaikkia EQ-kaistoja saan ääneen lisää voimakkuutta vaikuttamatta muuten merkittävästi äänitasapainoon.

Sigridin laulu uudessa jouluballadissa Home to You soi puhtaasti ja miellyttävästi, kun taas Nathaniel Rateliffin rouheampi ääni saa muhkean fyysisen muodon It’s Not Supposed to Be That Way -kappaleessa. Willie Nelsonin nasaali laulu toistuu virheettömästi ja Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleen kontrabasso soi luonnollisena ja mahtavana.

Kaiken kaikkiaan ääni on todella hyvä, mutta Philips Fidelio L3 ei varsinaisesti ole mikään rytmien ilotulitus. Jos volyymia on korjaillut taajuuskorjaimen kautta, se voi joskus säröillä. Silloin ei auta laskea äänenvoimakkuutta kuulokkeista, vaan se on tehtävä sovelluksen taajuuskorjaimesta.

Philips Fidelio L3 lifestyle(2)
Kuva: Philips

Yhteenveto: Philips Fidelio L3

Philips Fidelio L3 on erittäin onnistunut kuulokemalli, jonka tyylikäs pyöreälinjainen muotoilu uhkuu laatua. Vastamelu on todella hyvä ja ääni miellyttävä ja tasapainoinen.

Keskirekisteri olisi saanut olla tehdasasetuksilla erottuvampi, mutta tilanteen saa korjattua sovelluksesta. Enimmäisvolyymikin jäi omaan makuuni turhan matalaksi, ja sitä saa nostettua korottamalla taajuuskorjaimen kaikkia kaistoja. Samalla voi saada vaivakseen äänen säröilyä, jolloin on taas madallettava ääntä taajuuskorjaimesta.

Fidelio L3 on hyvänkuuloinen kuulokemalli, josta kuitenkin puuttuu se viimeinen potkaisu, jolla se haastaisi testin parhaat.

Karakter
Philips Fidelio L3
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä vastamelu ja miellyttävä ja tasapainoinen ääni. Erittäin hyvä laatuvaikutelma. Volyymi on hiukan matala, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top