Vuoden parhaat 2022-2023

TESTISSÄ Bose QuietComfort 45

Bose ei yllätä

Bose ei ole tehnyt järisyttäviä muutoksia QuietComfort-kuulokkeisiinsa.

forfatter
Julkaistu 24.11.2021 - 14:30
Karakter
Bose QuietComfort 45
Ääni & Kuva kiteyttää
Mukavimpia kuulokkeita, joita tiedämme. Hyvä vastamelu ja äänten läpipääsy. Neutraali sointitasapaino.
Ääni on hiukan ohut ja vastamelussa on turhan paljon sivuääntä. Vastamelua ei saa pois päältä ilman, että ympäristöäänet menevät samalla päälle. Ei ole vedenkestävä.
Faktat
 • Tyyppi: Over-ear, suljettu, langaton
 • Elementit: Ei ilmoitettu
 • Taajuusalue: Ei ilmoitettu
 • Melunvaimennus: Aktiivinen vastamelu
 • Akunkesto: 24 h vastamelu päällä
 • Puheohjaus: On, puhelimen kautta
 • Liitännät: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC), 3,5 mm analoginen
 • Sovellus: Bose Music
 • Paino: 240 g
 • Väri: Musta, harmaavalkoinen
 • Verkkosivusto: bose.fi
Hinta: 350Pr. 24.11.2021

Bose QuietComfort 35 II:n seuraaja on yllätyksettömästi nimeltään QuietComfort 45. Uutuus muistuttaa hyvin paljon edeltäjäänsä fyysisine nappeineen päivineen. Muotoilu on hiukan pehmeämpää verrattuna QC 35 II:n kulmikkaampiin kiinnikkeisiin. Kankaan sijaan pehmusteet on päällystetty tekonahalla. Kaikkiaan nämä kaksi kuulokemallia ovat niin samannäköiset, että eroavaisuuksia on etsittävä tarkalla silmällä.

Lue myös: Bose Noice Cancelling Headphones 700 – Puhtaampi ääni mutta enemmän kohinaa

Uusia ominaisuuksia

QC45 on vihdoin varustettu USB-C-liittimellä ja Bluetooth 5.1:n ansiosta kuulokkeet voi liittää kahteen laitteeseen samanaikaisesti. Sama onnistuu myös NCH 700 -mallilla, jonka Bose julkaisi uutena huippumallina QC35 II:n jälkeen mutta jota nyt myydään edullisemmin kuin QC45-mallia. Vaikea sanoa, mikä tällä hetkellä edustaa Bosen lippulaivamallia.

Kuten useimmat tämän luokan kuulokkeet, myös QC45 päästää niin haluttaessa ympäristön äänet läpi. Bosella toiminnon nimi on Aware Mode, eikä sitä vielä ollut tarjolla QC35 II -mallissa.

Bose QC45 white
Kuva: Bose

Vastamelu

Bose on aina ollut hyvä vaimentamaan ääntä, ja samaa voi sanoa QuietComfort 45 -mallin kohdalla. Tosin vastamelu aiheuttaa ääneen odotettua enemmän sihinää – tämä sivuääni on korkeampi kuin  QC35 II:ssa ja NCH 700:ssä, joka on kolmikon hiljaisin. Sony WH-1000XM4 sihisee myös, mutta matalammalla taajuudella ja vähemmän häiritsevästi kuin QC45.

On silti todettava, että QC45:n vastamelu on todella hyvä – vain Sony ja Bose kisaavat keskenään tällä tasolla. Automatka QC45 korvilla oli erittäin hiljainen kokemus. Höyhenenkevyt paino ja silkkisen pehmeä tuntuma korvien ympärillä tekevät Bosesta vieläpä huippumukavat käyttää.

Bose QC45 black & white
Kuva: Bose

Ääni

Bose pyrkii mahdollisimman lineaariseen ääneen. Kaikki on kirkasta, ja esimerkiksi Beyoncén Be Alive kuulostaa neutraalilta ja selkeältä. Laulussa on pientä terävyyttä etenkin kohdissa, joissa diiva päästelee menemään täysillä. Bosen kuulokkeet eivät ole kaikkein vivahteikkaimmat ja yläreksiteriltään erottelevimmat, ja vaikka basso on tarpeeksi syvä, ei rytmeihin synny riittävää painetta. Ääni muuttuu ajan kuluessa ikäväksi kuunnella. Esperanza Spaldingin Formwela 10 -kappaleen kontrabasso soi todella maukkaasti, mutta kuulokkeet eivät oikein saa laulun vahvaa keskirekisteriä parhaimmilleen. Symbaalitkin kuulostavat turhan teräviltä.

Musiikki kuulostaa yhtä hyvältä, olipa kyseessä klassinen tai hiphop. Tenhoa ei kuitenkaan oikein ole, eikä sovellus tarjoa taajuuskorjainta, jolla tilanteen saisi haltuun. Entä jos vastamelun laittaisi pois päältä? No, se ei onnistu: kuulokkeissa on aina päällä joko vastamelu tai ympäristöäänet, joilla molemmilla äänenlaatu on sama. Äänestä ei siis pääse nauttimaan ilman käsittelyä, mikä olisi voinut parantaa äänenlaatua ja siinä samalla akunkestoakin.

 

Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD2 Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD1 Bose QC45 lifestyle
<
>
Kuva: Bose

Yhteenveto: Bose QuietComfort 45

Bose QC45 on höyhenenkevyt ja uskomattoman mukava kuulokemalli, joihin on helppo ihastua. Päätyminen Boseen on turvallinen, joskaan ei ehkä kovin persoonallinen vaihtoehto. Vastamelu kuuluu luokkansa parhaimpiin.

Sanoisin, että QC45 on silti kokonaisuutena vain hyvä muttei loistava. Edeltäjään verrattuna uusia ominaisuuksia on vähän eikä mikään nosta kuulokkeita laadultaan NCH 700 -mallin yli. Vastamelu ei ole parantunut sitten viime kuuleman, eikä äänikään. Äänenlaatu on hyvä, mutta dynamiikkaa ja energiaa ei riitä, jotta musiikki tempaisi mukaansa.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

JBL Tour One

Pirteää JBL-ääntä

JBL Tour One on todella hyvä kuulokemalli, joka saa suun hymyyn, kunhan on ensin tehnyt pari säätöä sovelluksen taajuuskorjaimesta.

Pirteä ja päättäväinen ääni, joka ei koskaan kuulosta pitkästyttävältä.
Kuulostaa parhaalta ilman vastamelua. Vaatii säätöä taajuuskorjaimesta ennen kuin ääni on parhaimmillaan.

Philips Fidelio L3

Mainio suoritus Philipsiltä

Philips Fidelio L3 on tyylikkäämpi ja laadukkaampi kuin useimmat luokkansa kuulokkeet – mutta miten on äänen laita?

Hyvä vastamelu ja miellyttävä ja tasapainoinen ääni. Erittäin hyvä laatuvaikutelma.
Volyymi on hiukan matala, mutta sen saa korjattua taajuuskorjaimella.

Sony WH-1000XM4

Edelleen paras vastamelu

Vastamelun osalta kukaan ei vieläkään lyö laudalta Sony WH-1000XM4 -kuulokkeita. Toivomme Sonyn pian nousevan myös äänenlaadultaan vähän paremmalle tasolle.

Edelleen luokkansa parasta vastamelua. Istuvuus on yhtä hyvä kuin ennenkin.
Äänenlaadun osalta moni on ottanut Sonyn kiinni.

Yamaha YH-E700A

Parasta ääntä

Jos haluaa äänenlaadultaan loistavat kuulokkeet, ei tarvitse etsiä enempää: Yamaha YH-E700A erottuu testijoukosta upealla äänellään.

Upean vahva ja täyteläinen ääni, äänenlaadultaan luokkansa parhaita. Tyylikkäät ja todella mukavat kuulokkeet.
Vastamelu on hyvä, mutta ei paras.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(s. 1978): Toimittaja. Gråbein päätyi LB-toimituksen jäseneksi lähetettyään vuonna 2001 työhakemuksen väärään osoitteeseen – hän halusi hakea samannimiseen studioon ääniteknikoksi mutta onkin nyt työskennellyt puolet elämästään tekniikkatoimittajana. Gråbeinin erityisalaa ovat etenkin hifi, kuulokkeet ja kotiteatteri, mutta toisinaan hän ottaa haltuunsa muitakin alueita.
Minkään ei pitäisi kuulostaa tältä Ei bassoa, ei langatonta latausta, ei vastamelua. ”Ei minkään” äänikään ei vakuuta.
...Maksoi mitä maksoi Mark Levinson ei ole ennenkään tehnyt halpistavaraa eikä aloita nytkään. Mutta kuinka hyvät ovatkaan valmistajan ensimmäiset langattomat vastamelukuulokkeet?
Toisenlaiset treenikuulokkeet Yamaha TW-ES5A on hyvin istuva ja hyvältä kuulostava, joskin melko painava ja suuri, täyslangaton kuulokemalli treenaamiseen.
Voittajaresepti Focalilta Focal Bathys kuuluu kategoriaan ”pakko saada”: kuulokkeiden äänenlaatu on poikkeuksellinen, istuvuus upea ja vastamelu loistava.
Pro-pelikuulokkeet luksusluokassa Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.
Musikaalista taikuutta Saksalaisen T+A:n edullisin kuulokemalli ei todellakaan ole halpa, mutta ai että, miten ihanasti se soi.