Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Urbanista Los Angeles

Aurinkovoimalla toimivat kuulokkeet

Laturin voi unohtaa huoletta, sillä Urbanista Los Angeles tarvitsee virrakseen vain valoa.

Julkaistu 19.11.2021 - 10:20
Urbanista Los Angeles
Lasse Svendsen

Ei ole sattumaa, että aurinkovoimalla latautuvat kuulokkeet on nimetty Los Angelesiksi. Kaupunki, jossa ”aurinko ei koskaan laske” on myös kaupunki, jossa musiikki ei koskaan hiljene – ja näillä kuulokkeilla musiikki saakin jatkua ainakin siihen asti, että kännykästä loppuu akku!

Urbanistan langattomat kuulokkeet voi toki ladata myös tavallista USB-johtoa käyttäen, mutta ne lataavat itseään valosta kuin valosta. Ihan totta: Urbanistan mukaan auringonvalo on tehokkainta, mutta lampun valo käy myös, joskin silloin kuulokkeet latautuvat hyvin hitaasti. Näppärät kuulokkeet veneeseen tai mökille, siis! Soittoaikaa riittää nimittäin jopa 80 tuntia, jos kuulokkeet eivät altistu valolle.

Urbanista Los Angeles muistuttaa saman valmistajan Miami-mallia, mutta sanka on hiukan leveämpi, jotta siihen on saatu mahdutettua Exegerin Powerfoyle-aurinkokennomateriaalia. Valoherkkä materiaali generoi latausvirtaa 750 mAh:n akulle.

Mainos
Urbanista Los Angeles solcelleboyle scaled 1
Aurinkopaneeli on sijoitettu sankaan. Kuva: Lasse Svendsen

Mitään vastaavaa ei markkinoilla oikein ole. Ainakaan siihen asti, kunnes JBL saa valmiiksi melkoisesti myöhästyneen aurinkokennokuulokkeensa.

Leveämpää sankaa lukuun ottamatta muotoilu on kuten Miami-mallissa. Kupit tarjoavat hyvin tilaa korville, ja toimivaa vastamelua ohjataan kuppien napeista tai sovelluksesta, josta näkee myös akun varauksen.

Urbanista Los Angeles case scaled 1
Langattomien kuulokkeiden mukana tulee kotelo ja latausjohto. Kuva: Lasse Svendsen

Käyttö

Musiikin ohjaus ja vastamelun säätäminen onnistuvat kuulokekuppien pohjasta. Oikealla puolella on kolme nappia, joilla hallitaan volyymia, soittoa, puheluita ja virrankatkaisua. Vasemmalta voi valita passiivisen melunvaimennuksen ja aktiivisen vastamelun väliltä tai laittaa Ambient Sound Moden päälle ja pois – tämä toiminto päästää ympäristön äänet läpi. Kuulokkeissa on liiketunnistin, joka pysäyttää musiikin, kun kuulokkeet riisuu päästä.

Los Angeles on varustettu mikrofoneilla, joiden ansiosta voi puhua puheluita ja käskyttää Siriä tai Google Assistantia puhelimessa.

Istuvuus on todella hyvä, sillä kuulokkeet ovat kevyet ja kuppien pehmusteet ympäröivät korvat mukavasti. Joidenkin korville pehmusteen alle jäävä tila voi olla liian pieni, jolloin Sony WH-1000XM4 tai Bose Quietcomfort 45 voi olla istuvampi vaihtoehto.

Urbanista Los Angeles ear pads scaled 1
Liiketunnistin pysäyttää musiikin, kun kuulokkeet riisuu päästä. Kuva: Lasse Svendsen

Äänenlaatu

Ei ehkä ole kovin reilua verrata Urbanistaa Sonyn ja Bosen huippukuulokkeisiin, mutta ne ovat kuitenkin asettaneet standardit nykypäivän langattomalle vastamelulle. Sony ja Bose – eikä kukaan muukaan – pysty tarjoamaan Los Angelesin veroista akunkestoa, joka on kuitenkin noin puolet edullisempi ja silti äänenlaadultaan varsin kelpo kuulokemalli.

Parempi vertailukohta on Jabra Elite 85h, jonka hinta on tippunut niin, että se on nykyään samassa hintaluokassa Los Angelesin kanssa. Sen akunkesto on ”vain” 36 tuntia, mutta istuvuus yhtä hyvä, vastamelu parempi ja ääni hienostuneempi ja tasapainoisempi.

Jos kuitenkin pitää eläväisemmästä äänikuvasta, jossa riittää painetta etenkin bassossa, on Urbanista parempi vaihtoehto.

Vastamelu toimii yhtä hyvin kuin Miamissa, ja äänen sointikin on parhaimmillaan vastamelun ollessa päällä. Suurin osa ulkopuolen hälystä vaimenee auton renkaiden rapinaa lukuun ottamatta.

IMG_7154 IMG_7155 IMG_7156
<
>

Vastamelu varmistaa, että musiikista saa enemmän irti, ja niin todella tapahtuu tälläkin kertaa. Kun vastamelun laittaa pois päältä, on äänikuva sulkeutuneempi ja basso erkanee muusta maisemasta ja sumenee verrattuna Jabra Elite 85h:n ääneen. Vastamelun ollessa päällä basso tiukkenee ja diskantti erottuu paremmin.

Ilman vastamelua Leon Bridgesin Magnolian taputukset ovat tuskin kuuluvia, mutta erottuvat selkeästi vastamelun ollessa päällä. Lana Del Reyn Arcadiassa laulu ja muu musiikki erottuvat toisistaan paremmin, ja The War On Drugsin I Don’t Wanna Wait -kappaleen alun perkussiot asettuvat paremmin äänikuvan etualalle.

Urbanista Los Angeles iPhone scaled 1
Puhelimesta loppuu akku ennen kuulokkeita. Kuva: Lasse Svendsen

Urbanista Los Angelesin sointi suosii rytmistä poppia, rockia, hip hoppia, elektroa, metallia ja dancea eli musiikkia, jossa basso on keskeisessä roolissa. James Blaken Funeral toimii myös hyvin, sillä sen ääniraita ei ole kovin kompleksinen ja kappale pohjautuu pääosin rytmeille ja lauluharmonioille.

Los Angeles on hieman liian rouhea klassisen musiikin kuunteluun. Jouset eivät saa kaipaamaansa tekstuuria, jonka avulla sellon erottaisi viulusta kuten referenssikuulokkeemme Sonylta, Boselta ja Applelta.

Urbanista Los Angeles scaled 1
Lomareissun välttämättömimmät: kännykkä, aurinkolasit ja kuulokkeet. Vain aurinko puuttuu! Kuva: Lasse Svendsen

Yhteenveto: Urbanista Los Angeles

Urbanista Los Angeles on uniikki kuulokemalli, joka muistuttaa muuten valmistajan langatonta Miami-mallia, mutta latautuu valosta. Sähköttömällä mökillä tai telttareissulla kuulokkeet ovat aivan omiaan, sillä akku kestää kolme päivää, vaikka aurinko ei paistaisikaan – ja auringon paistaessa akkua on rajattomasti. Los Angelesin vastamelu on hyvä, äänenlaatu parempi vastamelun kanssa kuin ilman sitä ja sointi erittäin viihdyttävä. Tässä hintaluokassa se tarjoaa oivallisen yhdistelmän tärkeimpiä ominaisuuksia, joten Los Angelesia voi syystä kutsua varsin hyväksi ostokseksi, jonka ainutlaatuista aurinkolatausta varmasti oppii käytössä arvostamaan.

Karakter
Urbanista Los Angeles
Basic

Ääni & Kuva kiteyttää

Ikuinen akunkesto, hyvä vastamelu, vahva ja viehättävä äänikuva, jossa basso erottuu erityisesti. Paljon vastinetta rahalle. Vastamelu on hyvä mutta ei niin tehokas kuin referenssillämme. Äänikuvasta puuttuu vivahteita ja erottelevuutta, ja fokus hajoaa hiukan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top