Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video
BLACK WEEK! 70 % alennus LB+ -tilauksesta

TESTISSÄ: Urbanista Miami

Langatonta vastamelua - edullisesti

Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.

/ 29.03.2021 - 14:33
Urbanista Miami

Ääni & Kuva kiteyttää

  • Luokkansa paras akunkesto, kohtalainen vastamelu, täyteläinen ja tenhoava ääni, jonka bassossa on hyvää painetta. Erinomaista vastinetta rahoille.
  • Vastamelu ei ole yhtä tehokasta kuin referenssimalleissamme. Äänikuvasta puuttuu vivahteita ja resoluutiota, ja fokus on hieman hajallaan.

On lähes mahdotonta löytää hyvät langattomat kuulokkeet aktiivisella vastamelulla alle 150 euron hintaan. Lähimmäs pääsee Jabra Elite 85h, joka maksaa 200 euroa, mutta voi tarjouskampanjoista löytyä edullisemminkin. Sama juttu Sony WH-XB900N-mallin kanssa: koska se on jo vähän vanhempi malli, on hinta ehtinyt tippua jo alle 150 euron.

Urbanista yllättää ja tuo markkinoille langattomat vastamelukuulokkeet, jonka nimestä on jätetty hankalat numerolyhenteet pois ja luotettu napakkuuteen: Urbanista Miami. Värivaihtoehtoihin on nimittäin haettu inspiraatiota Miamin sävyistä. Veikkaan, että testikappaleemme lilahtavan punainen Ruby-sävy ei aivan nouse hitiksi täällä Pohjoismaissa, mutta vaihtoehtoja on muitakin.

Muut sävyt ovat Teal eli sinivihreä sekä yleensä eniten myydyt musta ja valkoinen. Ja kovaa myyntiä Urbanista Miamille voikin ennustaa, sillä kuulokkeet, joissa yhdistyvät vastamelu, pitkä akunkesto ja hyvä ääni näin kohtuulliseen hintaan, täyttävät monen toiveet täydellisesti.

Urbanista Miami muistuttaa enemmän Sony WH-XB900N-mallia kuin Jabra Elite 85h:ta, mutta ohjaus sovelluksella ei onnistu (vielä) eikä EQ-säätöjä ole tarjolla (ja joita WH-XB900N vaatii). Mutta akunkesto on hyvä: soittoaikaa on jopa 50 tuntia ja vastamelu päälläkin 40 tuntia, ja kuulokkeiden mukana tulee matkakotelo, latausjohto, lentokoneadapteri sekä kuulokejohto langallista kuuntelua varten.

Urbanista Miami
Kuljetuskotelossa on tilaa johdoille. Kuva: Lasse Svendsen

Käyttö ja ominaisuudet

Vastamelua ja ääntä ohjataan kuulokekuppien napeista. Oikeassa kupissa onnistuu volyymin säätö, musiikin soitto, puheluihin vastaaminen sekä kuulokkeiden kytkeminen päälle ja pois. Vasemmalta puolelta valitaan aktiivisen vastamelun ja ympäristön äänien kuuntelun (Ambient Sound Mode) välillä sekä kytketään pois päältä sensori, joka laittaa musiikin automaattisesti pauselle, kun kuulokkeet ottaa pois päästä.

Kuulokkeiden sisäänrakennettuja mikrofoneja käytetään ympäristön äänten läpipäästämiseen ja vastameluun, ja Miami tukee myös Google Assistant -puheavustajaa.

Urbanista Miami
Ei hipaisukytkimiä vaan fyysiset napit kaikkeen paitsi volyyminsäätöön. Kuva: Lasse Svendsen

Urbanistan mukaan Miami on over-ear-malli eli kuppien kuuluisi tulla korvien ympärille. Sen sijaan ne ovat jotakin over-earin ja on-earin eli korvien päälle asettuvien kuulokkeiden väliltä. Kallistetut ovaalit kupit ovat hiukan kapoiset ylettääkseen korvien ympärille (ja ihan normaalin kokoiset korvat kuitenkin kyseessä). Istuvuus on kuitenkin ihan hyvä, vaikkakin puristus on tiukempi kuin Jabralla tai Applen AirPods Max -mallilla.

Rakenteen laatu

Miami tuntuu luotettavalta – paljon tukevammalta kuin mihin olemme tässä hintaluokassa tottuneet.

Yhdistäminen puhelimeen tapahtuu pitämällä virtanappia pohjassa samalla, kun avaa kännykän Bluetooth-asetukset. Kuulokkeiden latauksen ledvalo välähtää, ja kun Miamin nimi ilmestyy puhelimeen laitelistaan, se valitaan yhdistettäväksi.

Kuten sanottua, hallitaan vastamelua vasemman kupin napista. Sen päällä oloa ei voi olla huomaamatta. Ympäristön äänet vaimenevat nimittäin tehokkaasti, joskaan ei yhtä hyvin kuin Jabran kuulokkeilla. Jotkut äänet, kuten hyvin korkeat ja hyvin matalat, kuuluvat läpi, mutta hiukan vaimennettuina toki. Parempi kuin ei vastamelua lainkaan!

Kalliimmissa testaamissamme kuulokkeissa on tietysti parempi vastamelu, eikä samaa voisi Miamilta odottaakaan. Se kuitenkin toimii riittävän tehokkaasti poistaakseen bussin hälyä, jolloin musiikin erottaa paremmin.

Äänenlaatu

Urbanistan kuulokkeet kukoistavat popin, rockin, hiphopin, elektron, elektrojazzin, metallin ja dancen kanssa – eli kun musiikissa on rytmiä dynaamisuutta ja muhkeita bassoja. Kuulokkeet toimivat parhaiten sellaisen musiikin kanssa, jossa suositaan bassoa esimerkiksi jousien sijaan. Miami ei ole tarpeeksi vivahteikas toistamaan erinomaisesti hienovaraisempaa musiikkia, sillä keskirekisteri ja diskantti eivät ole riittävän fokusoituneita. Mutta ai että, miten mehukkaasti basso soikaan, olematta kuitenkaan liian päällekäyvä.Terje Rypdal Conspiracy scaled 1

Terje Rypdalin Conspiracy kuulostaa kovalta, rummut määräävät tahdin ensimmäisestä iskusta lähtien ja kitarat särisevät vahvasti keskirekisterissä samalla, kun urut värittävät äänikuvan sinisen ja kullan sävyillä. Sen sijaan symbaalit hukkuvat maisemaan.

Virvelin kantti-iskut eivät myöskään erotu, mutta Keith Jarretin For Miles -kappaleessa soiva kellopeli erottuu paremmin.

Piano toistuu hyvin ja jopa suuri konserttiflyygeli kuulostaa kokoiseltaan ja erottuvalta, mutta diskanttiin jäin kaipaamaan lisää sointia. Kun laittaa Zara Larssonin Look What You’ve Done -kappaleen soimaan, pääsee Urbanista Miami loistamaan. Basso soi fyysisesti ja laulu erottuu hyvin – olisin kaivannut vain enemmän volyymia.

Urbanista Miami
Urbanista Miami on hintaluokkansa paras ostos. Kuva: Lasse Svendsen

Johtopäätökset

Tähän hintaan langattomat Urbanista Miami -kuulokkeet ovat todellinen löytö. Vaikka aktiivinen vastamelu ei olekaan niin tehokas kuin voisi toivoa, on se kuitenkin parempi kuin ei vastamelua ollenkaan. Ääni on viihdyttävä vaikkakaan ei hirmuisen erotteleva. Voimme lämpimästi suositella Urbanista Miamia kaikille, jotka etsivät edullisia langattomia kuulokkeita vastamelulla – ei ihan helppo homma tässä hintaluokassa. Lisäksi Miami näyttää hyvältä ja tuntuu hintaansa laadukkaammalta. Helppo valinta.

Karakter
Urbanista Miami
Basic
Lasse Svendsen
Päätoimittaja. Lasse on työskennellyt LB Ääni ja Kuvassa vuodesta 1999 ja ehtinyt urallaan kirjoittaa valokuvauksesta ja kameroista, hifistä sekä autoista erilaisiin norjalaisiin aikakauslehtiin. Intohimo alaan syttyi 1980 Garrard-levysoittimien, Tandberg-vahvistimen ja Jamo-kaiutinparin myötä. Lasse kirjoittaa LB Ääni & Kuvaan etenkin kameroista, hifistä, tietokoneista ja autoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Entistä parempi AirPods

Luokkansa parhaimmistoa

Hightech-napit

Harvinaista luksusta

Kelpo kokonaisuus

Ikkuna auki musiikkiin

Suljettua luksusta

Entistäkin kestävämpi?

Musiikkia lenkkipolulle

Avointa äänikuvaa suljetussa tilassa

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Ääni & Kuva
Scroll to Top