TESTISSÄ: Urbanista Miami

Langatonta vastamelua - edullisesti

Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Karakter
Urbanista Miami
Ääni & Kuva kiteyttää
Luokkansa paras akunkesto, kohtalainen vastamelu, täyteläinen ja tenhoava ääni, jonka bassossa on hyvää painetta. Erinomaista vastinetta rahoille.
Vastamelu ei ole yhtä tehokasta kuin referenssimalleissamme. Äänikuvasta puuttuu vivahteita ja resoluutiota, ja fokus on hieman hajallaan.
Faktat
 • Tyyppi: Over-ear/on-ear, aktiivinen vastamelu
 • Bluetooth: 5.0 (AAC/SBC)
 • Elementit: 30 mm
 • Vedenkestävä: Ei
 • Mikrofoni/kaukosäädin: On/hipaisukytkimellä
 • Latausjohto: USB
 • Akunkesto: Jopa 50 h, vastamelun kanssa 40 h
 • Paino: 234 g
 • Väri: Musta, punainen, vihreä, valkoinen
 • Erityistä: Google Assistant -tuki
 • Verkkosivusto: urbanista.com
Mainos
Mainos
forfatter

On lähes mahdotonta löytää hyvät langattomat kuulokkeet aktiivisella vastamelulla alle 150 euron hintaan. Lähimmäs pääsee Jabra Elite 85h, joka maksaa 200 euroa, mutta voi tarjouskampanjoista löytyä edullisemminkin. Sama juttu Sony WH-XB900N-mallin kanssa: koska se on jo vähän vanhempi malli, on hinta ehtinyt tippua jo alle 150 euron.

Urbanista yllättää ja tuo markkinoille langattomat vastamelukuulokkeet, jonka nimestä on jätetty hankalat numerolyhenteet pois ja luotettu napakkuuteen: Urbanista Miami. Värivaihtoehtoihin on nimittäin haettu inspiraatiota Miamin sävyistä. Veikkaan, että testikappaleemme lilahtavan punainen Ruby-sävy ei aivan nouse hitiksi täällä Pohjoismaissa, mutta vaihtoehtoja on muitakin.

Muut sävyt ovat Teal eli sinivihreä sekä yleensä eniten myydyt musta ja valkoinen. Ja kovaa myyntiä Urbanista Miamille voikin ennustaa, sillä kuulokkeet, joissa yhdistyvät vastamelu, pitkä akunkesto ja hyvä ääni näin kohtuulliseen hintaan, täyttävät monen toiveet täydellisesti.

Urbanista Miami muistuttaa enemmän Sony WH-XB900N-mallia kuin Jabra Elite 85h:ta, mutta ohjaus sovelluksella ei onnistu (vielä) eikä EQ-säätöjä ole tarjolla (ja joita WH-XB900N vaatii). Mutta akunkesto on hyvä: soittoaikaa on jopa 50 tuntia ja vastamelu päälläkin 40 tuntia, ja kuulokkeiden mukana tulee matkakotelo, latausjohto, lentokoneadapteri sekä kuulokejohto langallista kuuntelua varten.

Urbanista Miami
Kuljetuskotelossa on tilaa johdoille. Kuva: Lasse Svendsen

Käyttö ja ominaisuudet

Vastamelua ja ääntä ohjataan kuulokekuppien napeista. Oikeassa kupissa onnistuu volyymin säätö, musiikin soitto, puheluihin vastaaminen sekä kuulokkeiden kytkeminen päälle ja pois. Vasemmalta puolelta valitaan aktiivisen vastamelun ja ympäristön äänien kuuntelun (Ambient Sound Mode) välillä sekä kytketään pois päältä sensori, joka laittaa musiikin automaattisesti pauselle, kun kuulokkeet ottaa pois päästä.

Annons

Kuulokkeiden sisäänrakennettuja mikrofoneja käytetään ympäristön äänten läpipäästämiseen ja vastameluun, ja Miami tukee myös Google Assistant -puheavustajaa.

Urbanista Miami
Ei hipaisukytkimiä vaan fyysiset napit kaikkeen paitsi volyyminsäätöön. Kuva: Lasse Svendsen

Urbanistan mukaan Miami on over-ear-malli eli kuppien kuuluisi tulla korvien ympärille. Sen sijaan ne ovat jotakin over-earin ja on-earin eli korvien päälle asettuvien kuulokkeiden väliltä. Kallistetut ovaalit kupit ovat hiukan kapoiset ylettääkseen korvien ympärille (ja ihan normaalin kokoiset korvat kuitenkin kyseessä). Istuvuus on kuitenkin ihan hyvä, vaikkakin puristus on tiukempi kuin Jabralla tai Applen AirPods Max -mallilla.

Rakenteen laatu

Miami tuntuu luotettavalta – paljon tukevammalta kuin mihin olemme tässä hintaluokassa tottuneet.

Yhdistäminen puhelimeen tapahtuu pitämällä virtanappia pohjassa samalla, kun avaa kännykän Bluetooth-asetukset. Kuulokkeiden latauksen ledvalo välähtää, ja kun Miamin nimi ilmestyy puhelimeen laitelistaan, se valitaan yhdistettäväksi.

Kuten sanottua, hallitaan vastamelua vasemman kupin napista. Sen päällä oloa ei voi olla huomaamatta. Ympäristön äänet vaimenevat nimittäin tehokkaasti, joskaan ei yhtä hyvin kuin Jabran kuulokkeilla. Jotkut äänet, kuten hyvin korkeat ja hyvin matalat, kuuluvat läpi, mutta hiukan vaimennettuina toki. Parempi kuin ei vastamelua lainkaan!

Annons

Kalliimmissa testaamissamme kuulokkeissa on tietysti parempi vastamelu, eikä samaa voisi Miamilta odottaakaan. Se kuitenkin toimii riittävän tehokkaasti poistaakseen bussin hälyä, jolloin musiikin erottaa paremmin.

Äänenlaatu

Urbanistan kuulokkeet kukoistavat popin, rockin, hiphopin, elektron, elektrojazzin, metallin ja dancen kanssa – eli kun musiikissa on rytmiä dynaamisuutta ja muhkeita bassoja. Kuulokkeet toimivat parhaiten sellaisen musiikin kanssa, jossa suositaan bassoa esimerkiksi jousien sijaan. Miami ei ole tarpeeksi vivahteikas toistamaan erinomaisesti hienovaraisempaa musiikkia, sillä keskirekisteri ja diskantti eivät ole riittävän fokusoituneita. Mutta ai että, miten mehukkaasti basso soikaan, olematta kuitenkaan liian päällekäyvä.

Terje Rypdalin Conspiracy kuulostaa kovalta, rummut määräävät tahdin ensimmäisestä iskusta lähtien ja kitarat särisevät vahvasti keskirekisterissä samalla, kun urut värittävät äänikuvan sinisen ja kullan sävyillä. Sen sijaan symbaalit hukkuvat maisemaan.

Virvelin kantti-iskut eivät myöskään erotu, mutta Keith Jarretin For Miles -kappaleessa soiva kellopeli erottuu paremmin.

Piano toistuu hyvin ja jopa suuri konserttiflyygeli kuulostaa kokoiseltaan ja erottuvalta, mutta diskanttiin jäin kaipaamaan lisää sointia. Kun laittaa Zara Larssonin Look What You’ve Done -kappaleen soimaan, pääsee Urbanista Miami loistamaan. Basso soi fyysisesti ja laulu erottuu hyvin – olisin kaivannut vain enemmän volyymia.

Annons
Urbanista Miami
Urbanista Miami on hintaluokkansa paras ostos. Kuva: Lasse Svendsen

Johtopäätökset

Tähän hintaan langattomat Urbanista Miami -kuulokkeet ovat todellinen löytö. Vaikka aktiivinen vastamelu ei olekaan niin tehokas kuin voisi toivoa, on se kuitenkin parempi kuin ei vastamelua ollenkaan. Ääni on viihdyttävä vaikkakaan ei hirmuisen erotteleva. Voimme lämpimästi suositella Urbanista Miamia kaikille, jotka etsivät edullisia langattomia kuulokkeita vastamelulla – ei ihan helppo homma tässä hintaluokassa. Lisäksi Miami näyttää hyvältä ja tuntuu hintaansa laadukkaammalta. Helppo valinta.

[ratemypost]

Vastaa

Lue myös

Joidenkin mielestä Yamahan vahvistimesta voi puuttua tärkeä ominaisuus, mutta äänenlaadusta ei ole puutetta.
Jos kaipaat vahvistinta työhuoneeseen tai nuorison käyttöön, ei tämän parempaa hinta-laatusuhdetta liene markkinoilta löydy!
Dynaudio iskee jälleen: Confidence 50 on uusi highend-luokan kaiutinreferenssimme.
Aloitteleva vinyyliharrastaja pääsee hyvin vauhtiin langattomilla kuulokkeilla ja Sonyn levysoittimella.
Työhuoneeseen tai autotalliin sopiva Tangetin pienet stereokaiuttimet antavat paljon hintaan nähden.
Tangentin pieni langaton vahvistin on loistovalinta esimerkiksi harrastustilaan tai teinin huoneeseen.
JBL Live Pro+ on vastamelulla varustettu kuulokemalli, jonka ääni on tehdasasetuksilla keskinkertainen – mutta sovelluksen säätöjen jälkeen loistava!
Pääsiäinen ja muut kevään viikonloput sujuvat viihdyttävästi kotioloissakin, kunhan menoa vauhdittaa musiikki – jonka saa mukaan parvekkeelle tai pihalle.
Sony tekee paluun highend-luokkaan uudella huippumallillaan: Bravia XR-A90J on kirkkaudeltaan paras OLED-televisio, jonka olemme koskaan nähneet!
Tavallisesti langattomat vastamelukuulokkeet maksavat paljon enemmän kuin Urbanistan uutuusmalli.
Kaipaatko simppeliä soundbaria, josta ei tarvitse maksaa liikoja? TCL:llä on tähän hyvä vaihtoehto.
TCL P815 ei ehkä ole nykytekniikoiden äärimmäisin ilmentymä, mutta edullinen ja hyvä perustelkkari!
Jos tykkäät kunnon volyymistä ja rajusta rockista, on Marshall Mode II valintasi.
HEDDphone on todellakin uniikki tuote, joka valmistelee markkinaa uudenlaisille kuulokkeille. Et ole taatusti kuullut mitään tällaista!
Ensimmäinen pelikone GeForce RTX 3080 -näytönohjaimella on nyt saatu kauppoihin, ja jälleen pelien 3D-suorituskykyä on saatu venytettyä pidemmälle.
Bang & Olufsen on ammentanut inspiraatiota 70-luvulta luodessaan uuden kannettavan musiikkisoittimensa.