Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Sony Inzone H9

Hifiä scifi-asussa

Hifi-asiantuntija Sony on viimein tehnyt pelikuulokkeet. Kannatti odottaa!

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Sony Inzone H9
John Hvidlykke

Maailmaan suurimpiin ja monipuolisimpiin elektroniikkayhtiöihin kuuluva Sony ei esittelyjä kaipaa. Pelikuulokkeita ei japanilaisjätin valikoimiin ole kuitenkin aiemmin kuulunut.

Sony Inzone H9 on uuden Inzone-alabrändin huippumalli ja testin kallein. Inzonen tämänhetkiseen mallistoon kuulu kuulokkeiden lisäksi pelinäyttöjä. Odotuksemme ovat korkealla Sonyn suhteen!

Scifi-look

Designin osalta odotukset täyttyvät heti. Kokomustien kuulokkeiden sijaan Sony on päätynyt retrofuturistiseen designiin, joka tuo mieleen Pixarin Wall-E-elokuvan EVE-robotin.

Mainos

Kuulokekupit ovat harmaa-valkoiset ja pyöristetyt samoin kuin sanka. Mustat pehmusteet ja valkoiset ledvalorenkaat viimeistelevät scifi-henkisen lookin. Mikrofoni on joustavan mutta melko jäykän varren päässä, ja sen saa taitettua ylös.

Sony Inzone H9 on varustettu vastamelulla, mikä on pelikuulokkeille vielä harvinaista. Vain kalleimmissa malleissa, kuten Beoplay Portal PC- ja Steelseries Arctis Nova Pro Wireless -malleissa on vastamelu.

Useimpien muiden tapaan Sonyn kuulokkeissa on USB-adapteri viiveettömään 2,4 GHz-siirtoon. Lisäksi mobiilipelaamista ajatellen on Bluetooth.

GH H mk standard 002
Sony on PC-pelikentällä vielä uusi, mutta debyytti vakuuttaa! Kuva: Sony

Toimiva sovellus

Sony Inzone -ohjelmisto eroaa testin useimmista olemalla tyylikäs, kattava ja toimiva. Useimmat muut joutuvat tyytymään kahteen näistä kolmesta. Lähes pakollisen 10-käyräisen taajuuskorjaimen ja virtuaalisen surroundin lisäksi ohjelmassa on toiminto, joka mukauttaa äänen kuulijan korville sopivaksi.

Tämä tapahtuu mobiilisovelluksen (iOS ja Android) avulla. Se skannaa korvien muodon puhelimen kameralla, mihin sovellus antaa selkeät englanninkieliset ohjeet.

Ohjelmisto tarjoaa myös dynamiikkojen vahvistajan, joka lisää soinnin dynamiikkaa. Kuulostaa pöhköltä idealta, mutta se toimii loistavasti!

Mahtava ääni

Yli 75 vuoden kokemuksen omaavalla hifibrändillä pitäisi olla ymmärrystä äänenlaadusta, ja Sonylla onkin. Ääni on läsnäolevaa, puhdasta ja todella dynaamista. Dynamiikkabuusterilla saa räjähdyksiin ja laukauksiin lisäpotkua. Lisähärpäkkeiden ollessa sammutettunakin Inzone H9 kuulostaa paremmalta kuin useimmat vertailumme kuulokkeet.

Vastamelu on kiva lisä, joka antaa keskittymisrauhaa tai tuo ympäristön äänet läpi yhdellä napinpainalluksella. Vastamelu ei vaikuta äänenlaatuun mitenkään, mutta taustalle se tuo pientä suhinaa.

Yhteenveto

Sony debytoi gaming-kuulokkeiden puolella erittäin onnistuneesti. Inzone H9 on lähes kaikin tavoin napakymppi: ääni on viihdyttävä ja selkeä, ohjelmisto on testin paras ja design tyylikkäästi erilainen. Vastamelusta plussaa, vaikka se itsessään aiheuttaakin taustakohinaa.

 

Karakter
Sony Inzone H9
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Todella dynaaminen ja puhdas ääni. Onnistunut ohjelmisto. Hieno scifihenkinen design. Kallis. Vastamelu aiheuttaa suhinaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top