Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Steelseries Arctis Nova 7 Wireless

Aikuiseen makuun

Steelseries taitaa äänen, ja ohjelmistokin on aivan erinomainen.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Steelseries Arctis Nova 7 Wireless
John Hvidlykke

Tanskalainen Steelseries on tuttu näky testeissämme. Vuosien varrella olemme testanneet malliston erihintaisia kuulokkeita usein vakuuttavin tuloksin. Viimeisimpänä meriittinä Steelseries Arctis Nova Pro Wireless voitti Vuoden parhaan pelikuulokkeen tittelin 2022–23.

Tässä testissä tutustumme Arctis Nova -sarja suurimpaan malliin, Steelseries Arctis Nova 7:ään, joka Pro-versiota puolet halvempana vedonnee sitä suurempaan yleisöön.

Vaimennettu ja mukava

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless näyttää tunnistettavasti Arctis-sarjan kuulokkeilta, vaikkakin uusi tyyli on hillitympi ja houkuttelee aikuisempia pelaajia. Metallinen sanka, muoviset kupit ja pehmusteiden verkkokangas ovat kaikki mustia. Istuvuus on testin parhaimmasta päästä: kuulokkeet istuvat napakasti, mutta eivät purista ja pehmusteet tuntuvat mukavilta ja hengittäviltä.

Mainos
arctis nova 7 black roto right mic out
Arctis Nova 7 Wireless on Steelseriesin paras ei-ammattilaismalli ja erinomainen ostos! Kuva: Steelseries

Napit ja ohjaimet ovat loogisessa järjestyksessä. Kupeissa on volyymisäädin ja peliäänen ja puheen välistä ääntä tasapainoa säätävä säädin. Painettavat napit ovat mikrofonikytkimelle, Bluetoothille ja virralle, ja ne on sijoitettu niin, että ne löytyvät helposti. Mikrofonivarsi vasemmassa kupissa taittuu tarvittaessa piiloon. Kuulokkeita ehkä käyttää mielellään myös muuhun käyttöön kuin pelatessa, sillä ne ovat niin huomaamattomat ja mukavat.

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless toimii langattomasti Bluetoothin ja mukana tulevan 2,4 GHz:n adapterin kanssa. Testin ainoana edustajana Steelseries on valinnut USB-C:n vanhan USB-A-portin sijaan. Valitettavasti adapterin muotoilu on epäkäytännöllinen, sillä se on niin leveä, että se peittää kerralla kaksi tai kolme porttia. Toisaalta Simultaneous Wireless on kätevä toiminto, jonka avulla voi käyttää kumpaakin langatonta yhteyttä samanaikaisesti. Kuulokkeita voi myös käyttää langallisesti analogisen plugiliittimen kanssa.

Hyvä ohjelmisto

Ohjelmisto on jakautunut kahteen osaan: Steelseries GG huolehtii Steelseriesin laitteiden liitännöistä, mutta äänestä vastaa Sonar, joka löytyy Steelseries GG:n sisältä.

Sonarin kustomointivaihtoehdot ovat edistyksellisemmät kuin millään muulla tämän hetken kuulokeohjelmistolla. Taajuuskorjain on erikseen peleille, puheelle, mikrofonille ja medialle. Peli- ja mediaäänen taajuuskorjain on vieläpä parametrinen 10-käyräinen EQ, eli siitä voi vapaasti valita, mistä kohtaa taajuusaluetta haluaa säätää sekä sen kaistanleveyden. Erittäin kattava mahdollisuus säätää peliääntä äärimmäisen tarkasti.

Painetta piisaa

Steelseries päätyy kuitenkin usein testivoittajaksi äänenlaatunsa ansiosta. Eikä se tälläkään kertaa ole pettymys, vaikka Arctis Nova 7 ei tänä vuonna viekään koko vertailun voittoa.

Neutraaliasetuksella ääni on tasapainoinen ja läsnäoleva. Jokainen sana erottuu hyvin. Dynamiikat ovat vaikuttavat: pommien pudotessa ja tarkka-ampujan osuessa hypähtää tuolilla joka kerta, tulipa ääni pelistä tai elokuvasta.

Sointi on puhdas ja erotteleva ja niin hyvä kuin tähän hintaan voisi odottaakin. Kuulokeasiantuntijat Sony ja EPOS vetävät äänenlaadussa silti pidemmän korren, mutta ne myös maksavat enemmän.

Yhteenveto

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless on merkin kuluttajamalliston huippumalli, ja erittäin onnistunut sellainen. Ääni on melkein kuin hifiä, mutta viihdyttävämpi. Ohjelmisto on ehdottomasti markkinoiden parhaimpia. Istuvuus on mukava ja kuulokkeiden laatu moitteetonta. Tässä vertailussa ja markkinoilla muutenkin on tarjolla kalliimpia ja sitä myöten parempia pelikuulokkeita, mutta Steelseriesiä ei voi siitä tai mistään muutakaan moittia – Arctis Nova 7 Wireless ansaitsee ehdottomasti parhaan hinta-laatusuhteen tittelin tässä vertailussa!

Karakter
Steelseries Arctis Nova 7 Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hyvä ääni. Erinomainen ohjelmisto. Miellyttävä istuvuus. Hinnan huomioiden ei valitettavaa ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top