Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Teknologian yksisarvinen

Steelseriesin huippumallissa on ihan kaikki, mitä voi toivoa.

Julkaistu 18.11.2022 - 07:00
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
John Hvidlykke

Tanskalainen Steelseries on kerta toisensa jälkeen todistanut, ettei pelilaitteiden tarvitse näyttää leluilta. Valmistaja onkin tuonut useita aikuiseen makuun sopivia kuulokkeita, joiden laatu on lähes hifiluokkaa. Kun testasin Arctis Pro Wireless -kuulokkeita kolme vuotta sitten, sanoin jopa, että oli vaikea kuvitella, että kuulokkeet voisivat olla enää yhtään paremmat. Mutta niin vain Steelseriesin insinöörit paransivat siitäkin…

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless on uuden Arctis Nova -sarjan lippulaivamalli – sarja korvaa entisen Arctis-malliston. Sanka on muovin sijaan metallia ja kuppien paksut ja suuret pehmusteet päällystetty tekonahalla. Steelseriesille tuttuun tapaan muotoilu on hillittyä ja tyylikästä – eli mustaa mustalla. Jos kaipaa personallisempaa otetta, voi kuulokekuppien ja sangan alapuolen magneettisuojukset vaihtaa värikkäisiin versioihin.

arctis nova pro wl black roto right mic out
Designilla ei leikitellä, mikä vetoaa ainakin testaajaan. Kuva: Steelseries

Jos haluaa pelin rytmin tahtiin tanssahtelevat RGB-valot, kannattaa valita jotakin muuta kuin Arctis Nova Pro Wireless, sillä kuulokkeissa ei ole lainkaan valoja. Arctis Nova -sarjasta löytyy kyllä myös valoilla varustettuja malleja.

Mainos

Monipuolinen liitäntälaatikko

Langattomien kuulokkeiden mukana toimitetaan pieni liitäntälaatikko, johon saa kytkettyä neljä äänilähdettä. Laatikossa on kaksi USB-C-sisääntuloa tietokoneen tai konsolin ääntä varten sekä kaksi analogista kuulokeliitäntää, joita voi käyttää vanhempien konsolien kanssa, joissa ei USB-portteja ole. Laatikossa on pieni OLED-näyttö ja yksi pyöritettävä säädin, jolla kaikki asetukset tehdään sekä valitaan äänilähde ja säädetään volyymia. Melko selkeä tapaus, mutta laatikko on sen verran pieni ja litteä, että sen käyttö ei ole ihan miellyttävimmästä päästä.

arctis nova pro wl black receiver roto left
Liitäntälaatikko on nerokas: siihen saa kiinni neljä langallista äänilähdettä sekä Bluetooth-ääntä. Kuva: Steelseries

Ääni siirtyy langattomasti liitäntälaatikosta kuulokkeisiin Steelseriesin omaa 2,4 GHz-standardia käyttäen. Ääni kulkee käytännössä viiveettömästi ja tapahtuu 24 bittiä/48 kHz-resoluutiolla.

Laatikossa on myös latauspaikka kuulokkeiden akuilla. Akkuja tulee kaksi, joten toinen voi olla latauksessa toisen ollessa käytössä – näin akku ei koskaan pääse loppumaan. Akku kestää noin 20 tuntia riippuen sitä, onko vastamelu päällä vai ei.

El Train 3
Arctis Nova Pro Wireless toimii langattomina kuulokkeina happihyppelyn ajan. Kuva: Steelseries

Myös tavalliseen käyttöön

Langallisten liitäntöjen lisäksi kuulokkeet voi yhdistää liitäntälaatikon kautta myös Bluetoothilla vaikkapa puhelimeen. Kuulokkeet saa toki suoraankin yhdistettyä puhelimeen, jolloin niitä voi käyttää tavallisina langattomina kuulokkeina.

Mikrofoni on sijoitettu erittäin pehmeän ja joustavan varren päähän, ja varren saa piilotettua vasempaan kuulokekuppiin, kun sitä ei tarvita.

Lue myös: 6 highend-pelikuuloketta – Luksusluokan pelisoundit

Vastamelua pelaamiseen

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless on varustettu vastamelulla, joten toisten pelaajien möykkä ei pääse häiritsemään. Jos kuitenkin haluaa kuulla tiiminjäsenten puheen, voi laittaa päälle ympäristöäänet, jolloin mikrofonit nappaavat lähistöllä olevat äänet ja toistavat ne kuulokkeista.

arctis nova pro wl black life person mic
Arctis Nova-sarjan Pro-versio on täynnä ylellisiä yksityiskohtia. Kuva: Steelseries

Steelseries ei ole ensimmäisenä varustanut pelikuulokkeitaan vastamelulla (ANC), mutta se toimii virheettömästi ja yhdistettynä muihin ominaisuuksiin, kuten 360 asteen surroundääneen ja chat-puheen saumattomaan miksaukseen, on Steelseries Arctis Nova Pro Wireless kaikkien aikojen hienoimpia ja toimivimpia pelikuulokkeita.

Arctis Nova -sarjan ohjelmisto on nimeltään GG, ja sen äänipuoli nimeltään Sonar. Jälkimmäinen mahdollistaa äänen säätämisen niin yksittäisen pelin kuin yleisesti oman maun kannalta. 10-käyräinen parametrinen taajuuskorjain on käytössä kaikille asetuksille – todella joustavaa ja monikäyttöistä! Myös mikrofonin taajuusvasteen voi säätää 10-käyräisellä graafisella taajuuskorjaimella. Ja tietenkin Sonar tukee 7.1-kanavaista surroundia.

Erotteleva ja puhdas ääni

Millään ei tietysti olisi väliä, jos äänenlaatu ei vastaisi varustelun muuta tasoa. Mutta niinpä se vain tekee. Ääni on erotteleva ja kirkas, ja basso syvä ja vahva mutta silti kuiva. Keskirekisteri korostuu enemmän kuin hifikuulokkeilla, mutta sointi on puhdas, joten pienetkin liikkeet erottaa pelistä hyvin. Jos haluaa keskirekisterin erottuvan vähemmän, voi tilanteen korjata aiemmin mainitulla taajuuskorjaimella.

Harva pelikuuloke on näin kallis, mutta harva on myöskään näin monipuolinen. Kuva: Steelseries

Kilpailijat

Harva pelikuuloke on yhtä kallis kuin Arctis Nova Pro Wireless, joten kilpailijoita ei helpolla löydy. Audeze Mobius on soinniltaan vieläkin parempi ja tarjoaa ainutlaatuisen virtuaalisen kaiutinäänen. Se on kuitenkin langallinen eikä muutenkaan yhtä joustava. Bang & Olufsen Portal PC on yhtä ylellinen mutta niukemmin varusteltu – ja vieläkin kalliimpi.

Lue myös: Bang & Olufsen Beoplay Portal PC PS – Luksusluokan pelikuulokkeet

Yhteenveto: Steelseries Arctis Nova Pro Wireless

Steelseries Arctis Nova Pro Wireless venyttää pelikuulokkeille asetettuja rajoja, eikä vain laadun, vaan myös hinnan osalta. Näin kalliita pelikuulokkeita tulee harvoin vastaan, mutta onneksi raha on käytetty kultaisten kaapeleiden sijaan monipuoliseen ja kattavaan varusteluun.  Kaiken huipuksi kuulokkeet ovat niin kauniit, että vain Bang & Olufsen pystyy parempaan.

Jos siis haluaa kaikkein parhaimmat ja monipuolisimmat pelikuulokkeet, ei sellaisilla pikkuasioilla kuin hinnalla ei ole niin väliä – ja silloin Steelseries Arctis Nova Pro Wireless on itsestään selvä valinta.

Karakter
Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
High End

Ääni & Kuva kiteyttää

Aivan mahtava äänenlaatu. Liitäntälaatikkoon saa kiinni neljä eri äänilähdettä. Laadukkaat materiaalit ja rakenne vastaavat hintaa. Kalliimpi kuin useimmat pelikuulokkeet. Pro-mallissa ei ole RGB-valoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top