Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: JBL Quantum 610 Wireless

Hyvä budjettivaihtoehto

JBL:n edullinen pelikuuloke on hintaansa nähden hyvä, mutta kunnon kokemuksista on maksettava enemmän.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
JBL Quantum 610 Wireless
John Hvidlykke

JBL on audiomaailman vanhimpia ja arvostetuimpia merkkejä. Pelikuulokepuolella brändi on kuitenkin vielä nuori. Tosin JBL teki näyttävän debyytin voittamalla ryhmätestimme kaksi vuotta sitten Quantum One -mallillaan.

JBL Quantum 610 Wireless on sitä edullisempi malli, joka ei tarjoa melua vaimentavaa 3D-simulaatiota. Sen sijaan tarjolla on langattomuutta.

JBL Quantum 610 Wireless ei pyri näyttämään miltään muulta kuin mitä se on: pelikuulokkeilta. Riemukkaita yksityiskohtia piisaa, kuten kuppien raidalliset johdotukset. Silti kaikessa tuntuu ja näkyy, että kyseessä on halvemman hintaluokan malli. Kaikki on muovia, ja vaikka pehmusteet ovat isot ja pehmeät, ei istuvuus ole huipputasoa.

Mainos

JBL Quantum Engine -ohjelmiston käyttöliittymä kirkuu ”gamingia” tavalla, joka joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Homma tuo mieleen Terminator 2:n. Kohtalaisen selkeä se kuitenkin on ja tarjoaa helposti päästyn tarvittaviin toimintoihin, kuten siistiin, muttei kovin tehokkaaseen taajuuskorjaimeen.

Surrondia kahta sorttia

JBL Quantum 610 Wireless tarjoaa sekä JBL:n oman surroundin että DTS Headphone:X 2.0:n. Jälkimmäinen on vähän yllättävä, etenkin kun valmistajan verkkosivuilla nimenomaisesti kerrotaan, etteivät kuulokkeet tue DTS:ää. On kuitenkin todettava, että JBL Quantum Surround on tilantunnultaan parempi valinta sekä peleihin että elokuviin. JBL:n insinööreille siis paremmat pisteet kuin nettisivujen päivittäjälle.

Kummankin kupin logossa on RGB-valot. Se näyttää siistiltä, mutta jos haluaa päästä lähellekään luvattua 40 tunnin akunkestoa, kannattaa valot sammuttaa. Valojen kanssa akunkesto tippuu rajusti, jopa 10 % vartissa.

Ohjelmisto on saatavilla vain PC:lle, joten muilla alustoilla pelatessa ei surroundia ole käytössä.

412258 JBL Quantum 600 610 Lifestyle Image Still 2 e6e44b original 1640001805
JBL taitaa äänenlaadun, mutta kaikesta näkyy ja tuntuu, että Quantum 610 Wireless on testin halvin malli. Kuva: JBL

Hyvin säädetty – keskinkertainen ääni

Äänenlaatu paljastaa JBL:n – ja koko Harman-ryhmän, johon se kuuluu – olevan ennen kaikkea audiobrändi. Ääni on riittävän puhdas ja sopivasti peleille säädetty. Puhe erottuu selkeästi, ja vaikka erottelevuus voisi olla parempikin ja säröä vähemmän, kuuluvat kaikki tarvittavat äänet selvästi.

Basso ei ole liian kova eikä liian vaisu. Valitettavasti se ei myöskään ole järin tarkka. Hinnan huomioiden se on ihan hyvä eikä pommien räiskiessä sellainen niin haittaakaan, mutta en kyllä suosittele Quantum 610 Wireless -kuulokkeita musiikin kuunteluun.

Yhteenveto

JBL Quantum 610 Wireless on melko onnistunut edullisen hintaluokan pelikuuloke. Sitä saa, mistä maksaa: langattoman, viiveettömän yhteyden, RGB-valot ja kaksi surroundformaattia. Äänikin on hyvä, mutta kun on vuosikymmeniä tottunut yhdistämään JBL:n nimen ammattimaiseen äänentoistoon, tekee tämä hieman kipeää.

Karakter
JBL Quantum 610 Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Kahdenlaista surroundia tarjolla. Edullinen. RGB-valot. Tasapainoinen peliääni. Ääni ei musiikin kuunteluun ole erityisen puhdas, eikä basso ole järin tarkka. Ei Bluetoothia. Laatu ei vakuuta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top