Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Nacon RIG 800 Pro HD

Uusi yritys

Testasimme tämän kuulokemallin jo neljä vuotta sitten. Se ei ole siitä parantunut – kallistunut vain.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Nacon RIG 800 Pro HD
John Hvidlykke

Nacon (alun perin Bigben Interactive) on ranskalainen videopelijakelija, joka valmistaa myös pelivarusteita, kuten ohjaimia ja kuulokkeita.

Nacon RIG 800 PRO HD on ensimmäinen Naconilta testaamamme kuulokemalli, mutta sekä nimi että ulkonäkö tuntuvat hyvin tutuilta. Kuulokkeet ovatkin hämmästyttävän samanlaiset kuin vuonna 2018 testaamamme Plantronics RIG 800 HD -kuulokkeet. Eivätkä vain samanlaiset – pehmusteet on päällystetty tekonahalla verkkokankaan sijaan, mutta muutoin kuulokemalli on täysin identtinen Plantroncsin silloisen mallin kanssa. Tämä pätee myös teknisiin tietoihin.

Perittyä tekniikkaa

Ei ole aivan selvää, miten Plantronicsin kuulokkeet ilmaantuvat markkinoille neljä vuotta myöhemmin uudella nimellä. Plantronics jätti gaming-puolen 2019, joten ehkäpä Nacon osti siltä tekniikan. RIG 800 on saatavilla monena eri versiona: HD on PC:lle, HS Playstationille ja HX Xboxille. PRO-malli taas viittaa siihen, että pakkaukseen kuuluu myös latausasema.

Mallin ikä näkyy myös siinä, että kuulokkeet ladataan Micro-USB:llä USB-C:n sijaan. Muutenkaan mitään muutoksia ei näytä tapahtunueen, paitsi hinnan osalta, joka on noussut 150 eurosta 250 euroon.

RIGPRO800HD BeautyHeadset
Nacomin kuulokkeet ovat itse asiassa jo neljä vuotta vanhat. Se näkyy. Kuva: Nacom

Löysä istuvuus

Kuulokkeet ovat edelleenkin suuret mutta erittäin kevyet. Keveys lienee saavutettu sillä, etä kaikki on muovia – sanka mukaan lukien. Sanka ei tunnu järin tukevalta. Säätö tapahtuu erikoisella tavalla: kiristettävän pannan sijaan kuppeja voi siirtää eri koloihin, etäämmälle tai lähemmäs. Se toimii, mutta ei tunnu kovin luotettavalta.

Kun säädöt ovat kohdillaan, kuulokkeet istuvat kuitenkin melkein painottoman tuntuisina.

Ei ohjelmistoa

Nacon RIG 800 Pro HD:lle ei ole ohjelmistoa, mikä olisi hyväksyttävää, jos kyseessä olisi halvempi kuulokemalli. Tarjolla on kuitenkin 3D-ääntä Dolby Atmoksen muodossa. Se aktivoituu, kun kuulokkeet kytkee PC:hen tai Xboxiin.

Vaikka kuulokkeiden fyysinen toteutus onkin pettymys, on ääni sentään ilahduttava. Nacon RIG 800 PRO HD:n äänikuva on avoin ja elämän pelastavat yksityiskohdat erottuvat selkeästi, kun suunnistaa taistelukentällä. Basso on miellyttävä ja melko raskas. Resoluutio ei ole hifiluokkaa, mutta parempi kuin vaikkapa JBL Quantum 610 Wireless -mallilla.

Yhteenveto

Nacon RIG 800 PRO HD oli erinomainen kuulokemalli testatessamme sitä neljä vuotta sitten Plantronicsin nimellä. Kehitys kuitenkin kehittyy, joten nykypäivän mittapuulla kuulokkeet eivät enää ole niin hyvä ostos – etenkin kun hintakin on vain kallistunut. Hyvä äänenlaatu ei aivan riitä paikkaamaan ohjelmiston puuttumista ja heikkolaatuista rakennetta.

Karakter
Nacon RIG 800 Pro HD
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Pöytäjalusta/lataustelakka. Dolby Atmos. Aika löysä istuvuus. Ei ohjelmistoa. Neljä vuotta vanha malli. Melko kallis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Sonyn ammattilaiskuulokkeet

Kivuttomasti istuvat treenikuulokkeet

Kuulokkeet kosketusnäytöllä

Palataan arkeen - napit korviin ja menoksi!

Musiikki esiin ja häly pois

Yamahan kaikkien aikojen paras kuulokemalli - eikä muuten ole halpa

Scroll to Top