Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Asus ROG Delta S Wireless

Nahkasohvan mukavuutta korville

Asus ROG Delta S Wireless on mahtavan mukava pelikuulokemalli, joka myös kuulostaa erinomaiselta.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Asus ROG Delta S Wireless
John Hvidlykke

Nimi Asus ROG (Republic Of Gamers) ei esittelyjä kaivanne. Asusin testiin lähettämät kuulokkeet näyttävätkin tutuilta. Se onkin viime kerralla ryhmävertailumme voittaneen Asus ROG Delta S -mallin uusi langaton versio.

Kuten Delta-sarjan aiemmissakin malleissa, ovat kuulokekupit suuret ja kolmiomaiset. Volyymin saa todella kovalle, mistä pitävät huolen erittäin paksut ja pehmeät tekonahkapehmusteet. Myös sanka on päällystetty tekonahalla, ja kuulokkeiden päähän laittaminen tuntuu vähän samalta kuin uppoaisi ihanan muhkean nahkasohvan syleilyyn.

Kuulokkeet ovat täysin mustat kuppien ROG-logoja ja metallikiinnikkeitä lukuun ottamatta. Pehmusteita tulee kahdet, joten voi valita, käyttääkö tekonahkaa vai hengittävää kangaspäällystettä.

Mainos

Vasemmassa kuulokekupissa on kolme nappia: volyymille ja musiikin ohjaukselle kullekin omansa ja kytkin, jolla valitaan viiveettömän 2,4 GHz:n yhteyden tai Bluetoothin välillä tai sammutetaan kuulokkeet.

Ei mikrofonivartta

Kuulokkeissa ei ole mikrofonia suun lähelle tuovaa vartta, vaan mikrofonit on sijoitettu kuppeihin ja suunnattu tarkasti. Ratkaisu on pelikuulokkeille poikkeuksellinen, mutta toimii. Oikeassa kupissa on toinen yllätys: langatonta yhteyttä varten olevan USB-C-adapterin saa sinne talteen.

Langallisesta edeltäjästään poiketen Delta S Wireless -mallissa ei ole valoja, mikä on toki akunkeston kannalta fiksu veto.

ROG Delta S Wireless 07
Asus ROG Delta S Wireless on iso ja äärettömän mukava kuulokemalli. Kuva: Asus

Armory Crate

Armory Crate -ohjelmistolla voi hallinnoida kaikenlaisia ROG-perheeseen kuuluvia laitteita ja toimintoja, kuten valoja. Tässä tapauksessa säädettävissä on vain ääni, joka on virtuaalinen 7.1-surround. Tarjolla on myös taajuuskorjain monine esiasetuksineen.

Langallisen Delta S -mallin voittoa avitti sen äänenlaatu, joka oli neljän ESS 9281 DAC:n ja niiden tarjoaman HD-laadun ansiota. Langattomassa versiossa on tyydyttävä tavalliseen 16 bittiä/48 kHz-resoluutioon.

En osaa sanoa, onko tämä se syy, miksi Asus ROG Delta S Wireless ei yllä soinniltaan samaan avoimuuteen ja hienojakoisuuteen. Siitä huolimatta kuulokkeiden äänenlaatu on niin hyvä, että moni saman hintaluokan ”tavallinen” kuuloke on kateellinen. Bluetoothin ansiosta Delta S Wireless -kuulokkeita voikin käyttää myös musiikin kuunteluun. Automaattista vastamelua ei tosin ole käytössä kuin mikrofonin ääneen.

Yhteenveto

Jos haluat kuulokkeet, johon voit muuttaa melkein asumaan, on Asus ROG Delta S Wireless kaipaamasi. Se on ultramukava ja pehmeä kuulokemalli, jonka äänenlaatu on moitteetonta niin pelien kuin musiikin kohdalla, vaikka ei langallisen versionsa tasolle ylläkään. Bluetooth-mahdollisuudesta plussaa.

Karakter
Asus ROG Delta S Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Ylivoimaisen mukava istuvuus. Hyvä ääni. Sekä Bluetooth että 2,4 GHz. Laadukas rakenne. Ääni ei ole yhtä hyvä kuin langallisella ja hieman edullisemmalla edeltäjällään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Laatulangattomat kesäksi

Parasta ääntä metsästämässä

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Ääni & Kuva
Scroll to Top