Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Astro A30 Wireless

Monen alustan pelaajalle

Jos pelaa niin konsolilla, puhelimella kuin tietokoneellakin, voi Astro A30 olla hyvä valinta.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Astro A30 Wireless
John Hvidlykke

Astro Gaming on Logitechin tytäryhtiö, joka valmistaa pääosin tarvikkeita pelikonsoleille. Tai Astro A30:n tapauksessa, useille pelialustoille. Astro A30 on langaton over-ear-pelikuuloke, jonka kantikkaat kupit tuovat melkein mieleen Marshallin kuulokkeet.

Kuulokkeet ovat täysin mustat (tai täysin valkoiset), mutta kuppien magneettikuoret voi vaihtaa värikkäämpiin. Ensisilmäyksellä kaikki vaikuttaa tavanomaisen kestävältä. Kuulokkeet toimitetaan kookkaassa matkakotelossa, joka sisältää myös USB-adapterin, USB-kaapelin latausta varten sekä 3,5-millisen liittimen analogista kytkentää varten.

Astro A30 istuu melko kevyesti päähän, ja pehmusteet ovat suuret. Kuulokkeet ovat ihan mukavat, mutta kuppien ja sangan säätömahdollisuudesta huolimatta en oikein löytänyt tapaa, jolla ne istuisivat aivan vakaasti.

Mainos

Hankala käyttöönotto

Pakkauksen pohjalta löytyy kirjekuori, jossa suurin kirjaimin käsketään lukea sen sisältö ennen kuulokkeiden palauttamista viallisena. En ole ennen moista nähnytkään. Mutta ymmärsin pian, miksi se oli laitettu sinne.

Ongelmat alkavat, kun ajattelee yhdistävänsä kuulokkeet tietokoneeseen. Yleensä kyseessä on yksinkertainen homma, jossa tökätään adapteri sopivan kokoiseen USB-porttiin (tässä tapauksessa USB-A), laitetaan kuulokkeet päälle ja odotetaan pari sekuntia yhdistymistä.

Ensin mitään ei tapahdu. Sitten selviää, että USB-adapterissa on kytkin, jolla pitää valita, käytetäänkö PC:tä vai konsolia.

A30 PC White
Astro A30 toimii kaikilla alustoilla. Kuva: Logitech

Ei ohjelmistoa

Astro tarjoaa ohjelmiston muille kuulokemalleilleen paitsi A30:lle. Sitä ei mainita nettisivuilla. Testaaja olisi voinut välttyä hämmennykseltä, jos varoituslehdykässä olisi kerrottu tästäkin ennen kuin on mennyt asentamaan tukisivuston linkkaamat kaksi ohjelmaa, jotka eivät sitten toimikaan Astro A30 -mallin kanssa.

Kun tajuaa, ettei mitään ylimääräisiä yllätyksiä tosiaan ole luvassa, toimii Astro A30 arjessa aika näppärästi. Ääni on melko hyvä ja rekisterit riittävän kattavia. Basso on erityisen korostunut, mikä ei yllätä: onhan tarkoitus viihdyttää ja saada räjähdykset tuntumaan vaikuttavilta. Kaikki tarvittava kuitenkin kuuluu.

Ilman ohjelmistoa ei myöskään virtuaalista surroundia ole tarjolla sen lisäksi, mitä peli itsessään saattaa tarjota.

Yhteenveto

Astro A30 toimii kaikilla kuviteltavissa olevilla alustoilla ja ääni on toimiva, vaikkakaan ei ikimuistoinen. PC-pelaajille Astro A30 ei tarjoa parasta vastinetta rahalle, sillä useimmissa vaihtoehtoisissa kuulokemalleissa on ohjelmisto, jolla saa käyttöönsä lisäominaisuuksia.

Karakter
Astro A30 Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Tukee kaikkia ajateltavissa olevia alustoja. Hyvä ääni. Ei erityisen istuva. Ei ohjelmistoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top