Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Roccat Syn Max Air

Hyvä ääni ei riitä

Roccatin huippumalli tarjoaa loistavaa 3D-ääntä, mutta heikot rauta ja ohjelmisto jättävät äänen varjoonsa.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Roccat Syn Max Air
John Hvidlykke

Saksalainen Roccat, joka kuuluu tätä nykyä Turtle Beach -ryppääseen, on tuttu näky pelipuolen testeissämme. Tällä kertaa saimme testiin Roccat Syn Max Air -kuulokkeet, joka on kalliimpi versio viime vuonna testaamastamme Roccat Syn Pro Air -mallista.

Ensisilmäyksellä Syn Max näyttää samalta kuin Syn Air Pro: kummassakin on kulmikkaat, melkein läpinäkyvät RGB-valoilla varustetut kupit ja pehmeällä mustalla tekonahalla päällystetty sanka. Syn Max Air erottuu erityisten suurien memory foamista tehtyjen ja tekonahalla päällystettyjen pehmusteiden muodossa. Niissä on lämpöä johtavaa geeliä, joten kuulokkeiden pitäisi tuntua mukavalta myös pidemmissä pelisessioissa.

Merkittävin parannus Max-malliin verrattuna on kuitenkin kuulokkeiden mukana tuleva lataustelakka, joka toimii myös langattomana vastaanottimena. Akun latauksesta huolehtivat kolme liitintä. Kytkeminen ei käy niin kätevästi kuin toivoisi. Kuulokkeita pitää vähän venkslailla paikoilleen ennen kuin telakkaan syttyy punainen valo sen merkiksi, että lataus on käynnissä.

Mainos

Sanka ja kupit ovat muovia, mutta rakenne vaikuttaa silti kohtalaisen kestävältä. Oli kuitenkin tavallista työläämpää saada kuulokkeet säädettyä niin, että ne istuivat päähän mukavasti ja vakaasti.

Keskeneräinen ohjelmisto

Roccat Swarm -ohjemisto on saatavilla pohjoismaisilla kielillä, mutta olisi helpompaa, jos se olisi vain jätetty kääntämättä – joukkoon mahtuu käännösvirheitä, joiden arvailuun menee turhaa aikaa.

Roccat olisi sen sijaan voinut panostaa koodareidensa peruskoulutukseen ja käydä läpi Windows-käyttöjärjestelmän konventioita. Liian usein pitää päätyä arvailemaan, mistä on kyse, sillä dialogilaatikot ovat väärän kokoisia, mikä johtaa siihen, että napit ja vaihtoehdot ovat näkymättömiä. Kaikki on varmastikin näyttänyt vallan järkevältä koodarin omalla näytöllä, mutta jonkinlainen laaduntarkastus on jäänyt välistä ennen ohjelmiston julkaisua.

Kun on vihdoin saanut arvailtua laiteohjelmistopäivityksestä itsensä läpi, paljastuu, että ohjelmisto tarjoaa kaikki tarvittavat toiminnot: taajuuskorjaimen, 3D-äänen ja RGB-valojen ohjauksen niin kuulokekuppien kuin telakankin osalta. Taajuuskorjain tosin sisältää vain kaksi asetusta äänentoistolle ja yhden mikrofonille. Niukkaa, mutta toimivaa.

Syn Max Air PressPic23 3840x2160 NO LOGO
Roccatin äänenlaatu on hyvä, mutta rauta keskinkertaista ja ohjelmisto melko käyttökelvoton. Kuva: Roccat

Surroundia Wavesilta

3D-äänen tarjoaa Waves, joka on huolehtinut myös Audeze Mobiuksen 3D-äänestä ja jonka asetukset peleille, musiikille ja elokuville toimivat mainiosti.

Vaikka ohjelmisto ei olekaan julkaisukelpoista versiota nähnytkään, on kuulokkeiden äänenlaatu hyvä. Rekisterit ovat tasapainossa ja sointi on erottelevaa muttei terävää. Wavesin virtuaalinen surround tekee myös elokuvien katsomisesta ja musiikin kuuntelusta nautinnollista.

Roccat on varustanut kuulokkeensa myös Bluetooth-vastaanottimella. Se toimii hyvin mobiilipelaamiseen, mutta designin puolesta kuulokkeita ei mielellään käytä tavallisina langattomina kuulokkeina.

Yhteenveto

Roccat Syn Max Air on monella tapaa onnistunut malli. Ääni on hyvä, mutta ei yllä testin parhaimpien hifitasolle. Wavesin 3D-ääni on loistava. Samaa ei voi sanoa rakenteesta, joka on laadultaan keskinkertainen ja hinnan huomioiden heikko. Ohjelmisto on suoranainen kauhistus. Ilman käännösversiotakin pärjäisi, mutta näin keskeneräistä tekelettä ei pitäisi julkaista.

Karakter
Roccat Syn Max Air
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen 3D-ääni ja hyvä äänenlaatu. Bluetooth. Keskinkertainen laatu. Ohjelmisto ei ole julkaisukunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top