Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: EPOS H3PRO Hybrid

Iso askel EPOSille

EPOS on vihdoin karistanut kaapelit, ja lopputulos vakuuttaa.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
EPOS H3PRO Hybrid
John Hvidlykke

Tanskalainen EPOS, jonka pelikuulokkeita myytiin aiemmin Sennheiserin brändillä, on testiemme uskollisimpia osallistujia. Samalla se on vähän ulkopuolinen, sillä hifitaustasta ponnistava EPOS valmistaa yleensä mikrofonivarrellisia langallisia kuulokkeita.

Perinteen rikkoo EPOS H3PRO Hybrid, joka on langaton – ja tarjoaa sekä 2,4 GHz:n viiveettömän yhteyden sekä Bluetoothin. Kaapeliakin voi käyttää: analogista 3,5-millistä plugia tai USB-C:tä. EPOS on näin ollen saavuttanut kilpailijoidensa varustelutason.

Automaattinen vastamelu

Itse asiassa EPOS on tullut vähän pidemmällekin, sillä hybridimallissa on poikkeuksellisesti myös automaattinen vastamelu (ANC).

Mainos

Useimmista testin kuulokkeista poiketen EPOS ei ole musta, vaan tummansininen ja metallinhohtoinen – erittäin ylellisen näköinen, mutta muovia yhtä kaikki.

H3PRO Hybrid Black A1 3D view
EPOS on ottanut ison askeleen tekemällä H3PRO Hybridistä langattoman ja varustamalla sen vastamelulla. Kuva: EPOS

Mikrofonivarsi on vasemmassa kuulokekupissa ja nostettavissa ylös. Sen saa myös kokonaan irrotettua, jos käyttää mieluummin ulkoista mikrofonia. Oikean kupin pyörästä säädetään volyymia.

Sukulaisuus Sennheiseriin kuuluu. H3PRO Hybridin sointi on samankaltainen kuin samanhintaisilla langattomilla vastamelukuulokkeilla. Puhdas ääni mahdollistaa vihollisten havaitsemisen ja tiiminjäsenten keskustelun seuraamisen. Vastamelu syö vähän ilmavuutta diskantista, kuten usein vastamelukuulokkeilla käy. Sillä ei kuitenkaan ole taistelun tuoksinassa merkitystä. Rahaa ei kuitenkaan ole jäänyt ympäristöäänille (ambient mode).

Helppo ohjelmisto

EPOSin ohjelmisto on loogisesti nimeltään EPOS Gaming Suite ja se tekee, mitä pitääkin. Valmistajan kokemattomuus Asusin, Corsairin ja etenkin Razerin kaltaisiin kollegoihin kuitenkin näkyy. Ohjelmisto tarjoaa erinomaisen 9-käyräisen taajuuskorjaimen, jossa on valmisasetukset musiikille, elokuville ja FPS-peleille sekä neutraali asetus. Myös oman ääniasetuksen voi luoda. Ohjelmistossa voi valita stereon ja 7.1 virtuaalisen surroundin välillä. Surroundin taustalla olevaa algoritmia ei ole mainittu, mutta tilantuntua voi halutessaan lisätä.

Toimimatonta tyylikkyyttä

EPOS on panostanut niin kovasti hillittyyn eleganssiin, että kuulokkeita on vähän vaikeaa käyttää. Kolme ohjausnappia ovat niin pieniä, että niihin on hankala osua, ja niiden tarkoitusta kuvaavat symbolit on painettu mustiin nappeihin lähes yhtä mustalla värillä. Onneksi virtanapin käytön vasemmasta kuulokekupista oppii nopeasti. Oikeassa kupissa on liukukytkin vastamelulle ja ohjelmoitava nappi vaikkapa ääniasetusten vaihtoon.

Yhteenveto

EPOS H3PRO Hybrid näyttää samalta kuin kaikki muutkin EPOS-kuulokkeet, mutta yritys on ottanut ison askeleen tekemällä langattoman ja vastamelulla varustetun mallin. Tämä yhdistettynä äänenlaatuun, joka on juuri niin hyvä kuin EPOSilta odottaisimmekin, tekee kokonaisuudesta erinomaisen.

Karakter
EPOS H3PRO Hybrid
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Loistava ääni. Neljä kytkentätapaa. Automaattinen vastamelu (ANC). Ohjelmisto tarjoaa vain välttämättömimmät toiminnot. Muotoilussa on panostettu enemmän käytännöllisyyteen kuin kauneuteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Ääni & Kuva
Scroll to Top