Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Shark Receptor H70 Wireless

Satunnaiselle pelaajalle

Shark Gamingin kuulokkeet ovat edulliset ja onnistuvat suurimmaksi osaksi – mutta eivät kaikessa.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Shark Receptor H70 Wireless
John Hvidlykke

Shark Gaming on niinkin harvinainen asia kuin tanskalainen gaming-laitteiden valmistaja. Saimme testiin Shark Receptor H70 Wireless -kuulokkeet, joka on pelkälle PC:lle sopiva langaton malli. Vaikka Sharkin malli on testin toiseksi halvin, se tuntuu melko kestävältä ja laadukkaalta. Kuppeja pitelevät kiinnikkeet esimerkiksi ovat metallia eivätkä muovia. Mukana tulee jopa kahdet pehmusteet: toiset verkkokankaalla ja toiset tekonahalla päällystetyt. Sanka on pehmustettu ja päällystetty mustalla tekonahalla, ja kaikki muukin on – kuinkas muutenkaan – mustaa. Mikrofoni on lyhyen varren päässä ja sen saa taitettua vasempaa kuulokekuppiin.

5,8 GHz:n kaista

Toisin kuin testin muissa langattomissa adaptereissa, Shark ei käytä 2,4 GHz:n kaistaa, vaan  5,8 GHz:n. Voi olla, että valinnassa on ajateltu muiden laitteiden aiheuttamaa häiriötä, sillä  useimmiten laitteet toimivat 2,4 GHz:n kaistalla.

Kuulokkeissa ei ole muita sisääntuloja, mutta adapteriin saa 3,5 mm:n plugin, jonka avulla voi siirtää analogista ääntä kuulokkeisiin. Näppärää!

Mainos
h70wl frit1
Shark Receptor on hintaansa nähden hyvä, mutta paljon pelaajan kannattaa harkita jotakin kalliimpaa. Kuva: Shark Gaming

Hyvä surround

Shark Receptor H70 Wireless on varustettu virtuaalisella Dolby 7.1 -surroundäänellä. Versionumeron voi tarkistaa pakkauksesta tai kotisivuilta. Surround toimii hyvin ja sekä pelit että elokuvat saavat hyvää tilantuntua, jossa ääni asettuu tarkasti eri puolille päätä.

Surroundia ja eri rekistereiden tasapainoa voi säätää Shark Surround Sound Hub -ohjelmistolla. Säätömahdollisuuksia ei ole hirveän paljon, mutta 10-käyräinen taajuuskorjain kolmella valmisasetuksella ja räätälöitävällä asetuksella. Ohjelmisto on simppeli ja toimii virheettömästi, mikä on huomattavasti mukavampaa kuin monimutkainen mutta aloittelijan virheitä täynnä oleva ohjelmisto (katson tässä Roccatin suuntaan).

Vaikka Shark onnistuu monessa paremmin kuin suuremmat kilpailijansa, on ääni pettymys. Hinnan huomioiden ei äänenlaadun toki voi odottaa olevan yhtä hyvä kuin kalliimmissa malleissa, mutta sointi on huomattavan epäselvää. Keskirekisterin korostaminen taajuuskorjaimella auttaa hiukan, mutta yksityiskohtia sekään ei tuo esiin.

Yhteenveto

Shark Receptor H70 Wireless on halpa ja monella tapaa hyvä kuulokemalli. Jos ääni olisi ylittänyt odotukset samalla tavalla kuin kuulokkeiden muut puolet, olisi voittaja selvä. Valitettavasti äänenlaatu on testin heikoin. Surround on hyvä ja äänellä pärjää pelatessa, mutta jos budjetti riittää johonkin muuhun, panostus kyllä kannattaa. Satunnaiselle pelaajalle Receptor H70 Wireless sopii kyllä mainiosti.

Karakter
Shark Receptor H70 Wireless
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Testin edullisimpia. Kahdet pehmusteet. Tumma ääni. Ei valoja. Melko lyhyt akunkesto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Bose palasi huipulle

Luokkansa paras sointi

Loistavan hinta-laatusuhteen budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top