Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Corsair Virtuoso RGB Wireless XT

Tyyliä kuin mustassa Bemarissa

Corsair houkuttelee kypsiä pelaajia ylellisellä ja hillityllä eleganssillaan.

Julkaistu 20.01.2023 - 14:00
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
John Hvidlykke

Pelimaailman (ja pelaajien) aikuistuessa markkinoilla näkyy yhä enemmän laitteita ja lisävarusteita, jotka säilyttävät suosionsa vuodesta toiseen uusina versioina. Sellainen on myös Corsair Virtuoso RGB Wireless XT, joka on vuonna 2019 testaamamme Virtuoso RGB Wireless SE -mallin seuraaja. Se lupaa hyvää, sillä edeltäjä sattui olemaan testivoittajamme.

Virtuoso on selkeästi tehty aikuiseen makuun. Kaikki metalliosat ovat titaaninharmaata harjattua alumiinia timanttileikattuine reunoineen, ja sanka sekä kupit on päällystetty tekonahalla. Vain valaistu Corsairin logo rikkoo hillityn kokonaisuuden. Sillä vaikka elämä olisi kuinka hanskassa, voihan sitä aina vähän kapinoida…

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT -kuulokkeet voi yhdistää langattomasti Bluetoothin avulla, langattomasti ja viiveettömästi 2,4 GHz:n USB-adapterin kautta, digitaalisesti USB-C:tä käyttäen tai analogisesti 3,5 mm:n plugilla.

19085 2
Corsair tihkuu luksusta. Kuva: Corsair

Kaikkea ja vähän enemmänkin

Corsairin ohjelmisto on nimeltään iCUE, ja se ansaitsee kehut siitä, ettei tyydy vain tarjoamaan kaikkea, mitä pelaaja voi tarvita, vaan enemmänkin. Tarjolla on 10-käyräinen taajuuskorjain, viisi valmisasetusta sekä räätälöintimahdollisuus. Valoefektejä voi säätää vaikka miten, mistä varmaan on enemmän iloa, jos omistaa muitakin Corsairin tuotteita kuin Virtuoso RGB Wireless XT:n. Kuulokkeissa valoefektit saa nimittäin toimimaan vain kuppien postimerkin kokoisissa logoissa.

Ääni ei ole vain hyvä, vaan oikein hyvä. Jos kaipaa raskasta, ylikorostunutta bassoa ja terävää diskanttia, niin tämä ei ole valintasi. Jos taas haluaa nauttia hifiäänestä samalla, kun tuhoaa vihollisia, on Virtuoso RGB Wireless XT juuri oikea malli. Keskirekisteri on puhdas ja luonnollinen ja diskantti erotteleva. Etenkin langallista USB-liitäntää käyttäen. Jos ehdottomasti haluaa luonnottoman äänen, sekin onnistuu taajuuskorjainta käyttäen. Sitä vartenhan se on…

Corsair saa lisäpisteitä Dolby Atmos -äänen tukemisesta.

Yhteenveto

Corsair Virtuoso RGB Wireless XT on tyylikäs kuulokemalli, joka on selvästi suunnattu ylellisyyksistä nauttiville vanhemmille pelaajille. Kuulokkeet ovat laadukkaat ja ääni vielä rakennettakin laadukkaampi. Melkein liian hienoa.

Karakter
Corsair Virtuoso RGB Wireless XT
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erittäin tyylikäs ja ylellinen viimeistely. Luonnollinen ja erotteleva ääni. Dolby Atmos -ääni. Testin kalleimpia. Joidenkin makuun design lienee liian konservatiivinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

Scroll to Top