Tämän testin tuotteet
Äänikirjat, podcastit ja musiikki kulkevat mukana kaikkialle, kun korvissa on sopivat kuulokkeet. Täyslangattomat nappikuulokkeet eivät vie paljoa tilaa laukussa tai taskussa, joten ne on helppo napata mukaan bussiin, pihatöihin tai rannalle. Parhaimmat kuulostavat vähintään yhtä hyviltä kuin laadukkaat sankakuulokkeetkin, joten ei ole mitään syytä tyytyä keskinkertaiseen ääneen.
Parhaissa malleissa on loistavan äänenlaadun lisäksi pitkä, jopa 8–10 tunnin akunkesto. Ja kun kotelosta saa pari kolme lisälatausta, pärjää kuulokkeilla lomareissussakin ilman laturia. Lataustarpeen yllättäessä useimmissa malleissa saa tunnin soittoaikaa vain kymmenen minuutin pikalatauksella.
Lue myös: Apple AirPod Pro – Ja kaikki tahtoo
Vastamelua ja ympäristöääniä
Premiumluokasta tuskin löytyykään kuulokkeita, joissa ei vastamelua olisi. Siitä on sitä paitsi tullut tehokasta, että lento Lanzarotellekin sujuu leppoisasti. Joskus vastamelu on liikaakin, jolloin voi ottaa ympäristöäänet käyttöön. Silloin mikrofonit nappaavat ympäristön äänet ja lähettävät ne kuuokkeiden sisäpuolelle, jolloin kuulostaa melkein siltä kuin kuulokkeita ei olisikaan. Kaikissa tämän testin kuulokemalleissa on sekä vastamelu että ympäristöäänet.
Muut ominaisuudet
Jotkut kuulokkeet erottuvat joukosta erityisillä toiminnoillaan. Joissakin on etsi-toiminto, jolla kadonneet kuulokkeet voi paikantaa. Osassa on sidetone, eli oma puhe kuuluu kuulokkeista, mistä on hyötyä puheluissa ja videotapaamisissa.
Monella kuulokemallilla on oma sovelluksensa, josta löytyy taajuuskorjain ja erilaisia valmiita ääniasetuksia tai mahdollisuus säätää ääntä itse. Sellainen on hyvä olla, jos kuulokkeiden sointi tehdasasetuksilla ei osu ihan omaan makuhermoon.
Yhdeksän premium-täyslangatonta
Tässä vertailussa on mukana yhdeksän premiumluokan aidosti langatonta kuuloketta. Hintaluokka on parinsadan ja neljänsadan euron välillä. Ja jos kuvitteli hinnan olevan laadun tae, voi tässä testissä tulla yllätyksiä vastaan…
Jos taas jäit kaipaamaan jotakin tiettyä mallia, jota ei tästä vertailusta löydy, on mahdollista, että olemme testanneet sen jo aiemmin. Käy siis tarkistamassa jättimäinen testiarkistomme muidenkin kiinnostavien kuulokkeiden osalta!
Tämän testin tuotteet
OnePlus Buds Pro 2
Parasta vastinetta rahoille
Tähän hintaan ei parempaa äänenlaatua tarjoa kukaan muu kuin OnePlus Buds Pro 2.
Sony WF-1000XM5
Paras vastamelu
Sony WF-1000XM5 jatkaa suositun M4-mallin jalanjäljissä ja tarjoaa entistäkin parempaa vastamelua ja äänenlaatua.
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Edelleen erittäin hyvä
Bowers & Wilkins Pi7 S2 on pitkälti ennallaan, mikä on vain hyvä asia.
Technics EAH-AZ80
Paras sointi
Technics lupaa EAH-AZ80:n tarjoavan kaikkien aikojen selkeintä puheluääntä ja parasta vastamelua.
Audio-Technica ATH-TWX9
Vihdoin täysosuma Audio-Technicalta
Audio-Technica on hyvä, mutta tähän mennessä merkin täyslangattomat ovat tuottaneet pettymyksen. Uusi ATH-TWX9 sen sijaan ilahduttaa!
Samsung Galaxy Buds2 Pro
Paras Samsungin puhelimille
Samsungin parhaat nappikuulokkeet ovat ihan hyvät, mutta Pro-malli ei ole kaksinkertaisen hintansa väärti.
Beyerdynamic Free Byrd
Hyvä äänenlaatu
Beyerdynamic tekee erinomaisia sankakuulokkeita, joten ei ehkä ihme, että myös täyslangattomat ovat erinomaiset.
Bose QuietComfort Earbuds II
Iso parannus entiseen
Bose on parantanut surkeita QuietComfort Earbuds -kuulokkeittaan ja onnistunut Earbuds II -mallin kanssa kaikin tavoin paremmin.
Bang & Olufsen Beoplay EX
Bang & Olufsenin parhaat nappikuulokkeet
Beoplay EX on vertailun kalleimpia täyslangattomia, mutta parhaimmillaan ne ovat todella hyvät.