Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: Bowers & Wilkins Pi7 S2

Edelleen erittäin hyvä

Bowers & Wilkins Pi7 S2 on pitkälti ennallaan, mikä on vain hyvä asia.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Geir Gråbein Nordby

Pi7 S2 on todella laadukas ja hyvin muotoiltu kuulokemalli. Kotelo on litteä ja pitkä, ja kuulokenapit ovat isohkot, mutta eivät kuitenkaan painavan tuntuiset. Itse asiassa ne ovat gramman kevyemmät per kuulokenappi kuin edellisen sukupolven versiossa. Olen nähnyt istuvuudesta vaihtelevia arvioita, mutta itselleni ne istuvat mainiosti. Kuulokkeiden mukana toimitetaan kolmet sovitteet, kun joillakin kilpailijoilla valinnanvaraa tarjotaan enemmän.

En ole erityisen innostunut kuulokkeiden ohjaamisesta hipaisukytkimillä, mutta B&W:n malli toimii luotettavasti, kun haluaa hallita soittoa ja vaihtaa vastameluasetusta.

Bowers & Wilkins pi7s2_true- enhanced
Kuva: Bowers & Wilkins

B&W on parantanut antennivastaanotinta, mikä tekee toiminnasta vakaampaa. Akunkesto on pidentynyt neljästä viiteen tuntiin ilman vastamelua. Kotelosta saa ladattua kuulokkeet kolme kertaa täyteen. Kohtuullista, mutta aika kaukana testin parhaiden mallien 8–10 tunnin akunkestosta.

Mainos

Lue myös: B&W Px7 S2 – Luokkansa parasta ääntä

Pi7 S2:ssa on edeltäjiensä tapaan 9,2-milliset dynaamiset elementit matalille taajuuksille ja balansoidut armatuurielementit korkeille taajuuksille. Vastamelua ja puheluita varten on kuusi mikrofonia, ja kuulokkeet tukevat aptX Adaptive- ja AAC-koodekkeja.

Nerokas edeltäjältä lainattu toiminto mahdollistaa äänilähteen kytkemisen koteloon langallisesti, jonka jälkeen kotelo muuntaa äänen langattomaksi ja lähettää kuulokenappeihin. Täydellinen ratkaisu esimerkiksi lentokoneen viihdejärjestelmää ajatellen.

bw_pi7s2_wireless- enhanced
Kuva: Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins Pi7 S2:n äänenlaatu

Pi7 S2 ei tarjoa taajuuskorjainta, vaan on tyydyttävä siihen, mitä tehdasasetukset tarjoavat. Doja Catin Attention soi täyteläisen basson saattelemana, eikä keskirekisteri jää basson varjoon toisin kuin Sony WF-1000XM5:llä, joka vaati EQ-säätöjä tilanteen korjaamiseksi. Sointikäyrä on silti V-mallinen, eli keskirekisteri jää hiukan varjoon. Doja Catin ääni jääkin hieman basson ja diskantin alle. Dynamiikat ovat kuitenkin vaikuttavat, ja sointi on lämmintä ja täyteläistä olematta terävää.

Rufus Wainwrightin ja Brandi Carlilen Down in the Willow Garden -murhaballadi kuulostaa erittäin hyvältä. Bassorekisterissä on hyvää painokkuutta ja ylä-äänissä miellyttävää ilmavuutta ja kirkkautta. Tässäkin alempi keskirekisteri jää vähän ohueksi.

Vastamelun ollessa päällä musiikki kärsii enemmän kuin testin muilla kuulokkeilla. Basso löystyy ja värittyy ikävästi.

Kuulokenapeista itsestään voi vaihtaa vastamelun ja ympäristöäänten välillä, mutta jos molemmat toiminnot haluaa laittaa pois päältä, on se tehtävä sovelluksesta. Musiikki kuulostaa näin ehdottomasti parhaalta, mutta toki vain, jos ympärillä on hiljaista.

Bowers & Wilkins Pi7S2_Hero- enhanced
Kuva: Bowers & Wilkins

Yhteenveto: B&W Si7 S2

Bowers & Wilkins on hienosäätänyt Si7-mallista Si7 S2-version, joka on gramman kevyempi kuin edeltäjänsä ja langattomalta yhtydeltään vakaampi, mutta muuten aika identtinen edeltäjänsä kanssa. Eikä siinä mitään, pidimmehän Si7-mallia pitkään referenssinämme. Maailma ei kuitenkaan pysähdy, ja viime vuoden paras malli on toki edelleen hyvä. Harmillista on kuitenkin taajuuskorjaimen puuttuminen ja vastamelun vaikutus äänenlaatuun.

Karakter
Bowers & Wilkins Pi7 S2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Erinomainen äänenlaatu, vakaampi langaton yhteys ja hivenen kevyemmät kuulokenapit. Kotelo muuntaa langallisen äänen langattomaksi. Ei taajuuskorjainta. Akunkesto keskinkertainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vastamelua ja vähän ekstraa

Neljä kuulokevaihtoehtoa työpäiviin

Voittamaton yhdistelmä?

Viisi voittajaa

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Ääni & Kuva
Scroll to Top