Älykoti Autot Hi-fi Kaiuttimet Kotiteatteri Kuulokkeet Mobiililaitteet Tekniikka Tietokoneet & oheislaitteet TV Valokuvaus & video

TESTISSÄ: OnePlus Buds Pro 2

Parasta vastinetta rahoille

Tähän hintaan ei parempaa äänenlaatua tarjoa kukaan muu kuin OnePlus Buds Pro 2.

Julkaistu 04.08.2023 - 07:00
OnePlus Buds Pro 2
Geir Gråbein Nordby

OnePlus Buds Pro 2 seuraa mallistossa ensimmäistä Buds Prota, joka oli mielestämme hintaluokkansa paras kuulokemalli. Vaikka Buds Pro oli OnePlussan lippulaivamalli, maksoi se puolet vähemmän kuin Applen suosittu AirPods Pro. Muotoilu oli häpeämättömästi inspiroitunut Applesta, vain väri oli valkoisen sijaan musta ja kromi.

Etenkin äänenlaatu, vastamelu ja ympäristöäänet tekivät meihin vaikutuksen. Erilaiset rentoutusäänet sen sijaan tuntuivat pelkältä myyntikikalta, ja taajuuskorjainta jäimme kaipaamaan, vaikka ääni olikin hyvä sellaisenaan.

OnePlus-Buds-Pro-2-lifestyle
Kuva: OnePlus

OnePlus on panostanut ääneen vieläkin enemmän Buds Pro 2 -mallin kohdalla. Uutuus on IP55-luokituksen mukaisesti veden- ja pölynkestävä. Kuulokkeet tukevat tilaääntä esimerkiksi Dolby Atmoksen muodossa. OnePlus on tehnyt yhteistyötä Dynaudion kanssa luodakseen paremmat dynamiikat ja bassontoiston. Kummassakin kuulokenapissa on kaksi elementtiä: 11 m:n basso ja 6 mm:n diskantti.

Mainos

Edeltäjästään poiketen uudessa mallissa on viisi valmista EQ-asetusta, joista neljä on kehitetty yhdessä Dynaudion kanssa. Viides, Hans Zimmer Soundscape Tuning, on luotu yhteistyössä legedaarisen elokuvasäveltäjän kanssa, ja se pyrkii luomaan 360 asteen äänikuvan.

Tarjolla on myös 6-käyräinen taajuuskorjain. Kaikkien EQ-säätöjen kanssa voi käyttää samanaikaisesti BassWave-asetusta, joka tuo sointiin lisää bassoa keskirekisteriä häiritsemättä. Lopputuloksena ääni on täyteläinen ja miellyttävä, melkein kuin olisi subwooferin laittanut päälle.

OnePlus-Buds-Pro-2-colors
Kuva: OnePlus

OnePlus Buds Pro 2:n äänenlaatu

Pidän eniten Balanced- ja Hans Zimmer -asetuksista. Näiden kahden erona on, että Hans Zimmerillä keskirekisteri korostuu enemmän, basso ohenee ja tilantuntu kasvaa.

Doja Catin Attention on bassoltaan energinen, kun taas laulu korostuu keskirekisterissä hyvin. OnePlus tuo esiin myös äänikuvan ilmavuutta. Sointi on samanaikaisesti iskevä ja hifimäinen.

Lue myös: OnePlus Nord Buds – Mainiota ääntä edullisesti

Anohni and the Johnsonsin It Must Change soi kauniisti. Anohnin falsetto kuulostaa upealta ja bassokitara loistaa matalammilla taajuuksilla. Erinomainen kappale, joka on edukseen erinomaisilla kuulokkeilla. Samoin Jan Gunnar Hoffin piano soi hienosti ja erittäin tasapainoisesti.

OnePlus Buds Pro 2 on hintaluokkansa parhaita kuulokkeita soinnin tasapainoisuuden suhteen. Yhteistyö Dynaudion kanssa maksaa itsensä todellakin takaisin.

Puheluiden äänenlaatu kärsii aggressiivisesta vastamelusta, joka saa s-äänteet kuulostamaan terävältä. Ylärekisteristä puuttuu ilmaa. Vastapuolen puheesta saa kuitenkin selvän, mikä on tärkeintä.

OnePlus-Buds-Pro-2-Green
Kuva: OnePlus

 

Yhteenveto: OnePlus Buds Pro 2

Testin halvimmat kuulokkeet eivät todellakaan ole huonoimmat. Päinvastoin, OnePlus Buds Pro 2 haastaa monet paljon kalliimmat kuulokkeet laadullaan. Musikaalisesti malli on oikea löytö kirkkaine, hifin tosissaan ottavine sointeineen. Bassoa saa korostettua niin paljon kuin haluaa keskirekisterin siitä kärsimättä.

Karakter
OnePlus Buds Pro 2
Premium

Ääni & Kuva kiteyttää

Hintaluokkansa parhaita kuulokkeita äänenlaadultaan. Hyvä istuvuus. Löytö! Puheluiden äänenlaatu on vain ok.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Basic-kuulokkeet premium-hintaan

Parhaat budjettikuulokkeet

Hyvä vastamelu, mutta sointi on pettymys

Erittäin hyvä kokonaisuus

Kultainen ääni

Kestävä, kestävämpi, Jabra?

Ääni & Kuva
Scroll to Top