TESTISSÄ : Apple AirPods Pro

Ja kaikki tahtoo

Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.

 itemprop
Apple AirPods Pro

Ääni & Kuva kiteyttää

Äänenlaatu on parantunut: uutena vastamelu ja äänen parannus. Saumaton yhteensopivuus Sirin kanssa. Loistava kantama ja langaton lataus.
Kova keskirekisteri. Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja.
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet

Bluetooth: 5.0

Suojausluokka: IPX4

Koodekki: AAC, SBC

Akku: 5 h, 24 lisätuntia kotelosta

Paino: 10,8 g

Latausjohto: Lightning

Verkkosivusto: apple.com/fi

hinta: 280 €

lisää
vähemmän

Suositushinta: 280 €

Jotkut nauroivat ääneen, toiset hymyilivät hiljaa sisäisesti, kun Apple julkaisi ensimmäisen AirPods-mallinsa. Korvasta sojottavat mikrofonit löysivät vertailukohtia pumpulipuikoista ja sähköhammasharjoista. Silti tiesimme, että niistä tulee menestys, etenkin kuin ne olivat edullisemmat kuin useimmilla kilpailijoilla. Ulkonevista mikrofoneista oli sitä paitsi hyötyä puheluiden äänenlaadussa.

Epävarmempaa oli, ottaako nuoriso tyylin omakseen. Huoli pois, kun katsoo minkä tahansa lukion käytävälle, näkee opiskelijoita valkoiset tikut korvissaan.

Parannuksia

Ei kuitenkaan epäilystäkään, etteikö AirPodseissa olisi parannettavaakin. Ilmeisin ongelma oli äänenlaadussa. Kovat napit eivät sulje korvakäytäviä kuten silikoniset napit tekevät, mikä vaikuttaa ennen kaikkea basson toistoon.

Uusia ominaisuuksia

AirPods Pro on vihdoin saanut silikoniset tyynyt ja kestää nyt myös vettä ja pölyä. Lisäksi Apple on napannut arkkiviholliseltaan Sonylta idean ja varustanut kuulokkeet vastamelulla. Mikrofonit ovat nyt hieman lyhyemmät kuin enne, joten ilme on hillitympi.

Vastamelusta

Vastamelu toimii hyvin matalataajuuksisiin ääniin, mutta päästää korkeammat äänet läpi. Niinpä kuulokkeet toimivat hyvin matkustaessa, kun moottorin tasainen humina suodattuu pois, mutta kahvilan vilskeessä niistä ei juuri ole apua. Kuulokkeissa on Applen Transparency-niminen ominaisuus, joka vahvistaa ympäristön ääntä – kätevä silloin, kun haluaa kuulla, mitä muut sanovat.

Langaton kantama

Yleisesti ottaen AirPodsien yhteys pysyy loistavasti, se on luokkansa parhaita. Pääsimme yli 50 metrin päähän kännykästämme ennen kuin häiritsevää pätkimistä alkoi ilmetä – erittäin hyvä!

Istuvuus ja käyttö

Pro-malli istuu tavallista mallia paljon paremmin. Ne tukkivat korvakäytävän kunnolla, mikä tuntuu mukavammalta ja luo äänelle paremmat olosuhteet.

mainos

iPhoneen yhdistäminen tapahtuu yhtä helposti kuin ennenkin – riittää, että tuo napit puhelimen lähelle. Kadonneita AirPodseja voi paikantaa Etsi iPhoneni -sovelluksesta.

mainos

Toiminnallisuudet ovat ok. Usealla painalluksella saa vaihdettua kappaletta ja vastattua puhelimeen. Pitkällä painalluksella saa vaihdeltua vastamelun ja Transparencyn välillä. Jos taas haluaa ominaisuuden kokonaan pois päältä, pitää homma hoitaa iPhonella tai painamalla pitkään volyyminappia.

Puhelimella tehtävät toiminnot eivät toimi Androidilla, sillä Android-sovellusta ei ole. iPhonen käyttäjät voivat jakaa AirPodsien äänen kaverin kanssa, jos vaikka katsoo yhdessä leffaa. Androidin käyttäjiltä tämä ei onnistu.

Ei lainkaan viivettä

AirPods Pro ei tue aptX:ää Applelle uskolliseen tyyliin, mutta AAC-tuki löytyy. Silti äänessä ei ole häivähdystäkään viiveestä, ei pelatessa eikä Netflixiä katsoessa. Mahtavaa!

Äänenlaatu

Äänen suhteen olin positiivisesti yllättynyt. Piano soi kauniisti ja kaikki soittimet erottuvat hyvin. Ariana Granden Bad to You -kappaleen basso on tasapainoinen, ja sekä Arianan että vierailevan tähden laulu erottuvat selkeästi.

mainos

Ylemmässä keskirekisterissä (2 kHz) on selvää vahvistusta. Etenkin lujalla soittaessa soundi muuttuu aika aggressiiviseksi, mutta saman huomaa hiljaisemmallakin volyymillä. Jos puhuu paljon puheluita, tästä voi olla hyötyä, sillä puhe kuuluu erittäin selvästi.

Kun vastamelun laittaa päälle, tulee sointiin täyteläisemmän basson vaikutelma. Siitä voi olla iloa, sillä se tasapainottaa jonkin verran ylärekisterin terävyyttä. Bassoiskut tuntuvat vähemmän energisiltä, mutta kokonaisuus paranee omasta mielestäni.

Johtopäätökset

Apple AirPods Pro on suuri parannus tavalliseen malliin silikonityynyineen ja parempine äänenlaatuineen. Uutena ominaisuutena on vastamelu. Saumaton käyttö iPhonen kanssa toimii mahtavasti ja esimerkiksi Siri menee päälle pelkällä puhekäskyllä. Langaton kantama on todella hyvä, yli 50 metriä. Musiikki toistuu selkeästi ja luonnollisesti, mitä nyt keskirekisterin yläpäässä on pientä kovuutta.

Tämä sisältö on vain tilaajille
Kirjaudu sisään

Kokeilujakso
3 viikkoa 1 €
Lukuoikeus kaikkiin testeihin ja artikkeleihin
6 kk:n tilausjakso
Vain 5,70 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 6 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
12 kk:n tilausjakso
Vain 5 €/kk
Pääsy koko lbaanijakuva.fi-sivustolle 12 kuukauden ajan
Rajoittamaton lukuoikeus kaikkiin LB+ -artikkeleihin
Lisää
Keskustelu

Lue myös

MSi GF75 Thin (10SCSR-015NE)

Vaativan pelaajan budjettikone

Ei sponsorisopimusta mutta halu pelata todella kovalla tasolla? MSi tarjoaa lompakkoystävällisen ratkaisun.

Sony WH-1000XM4

Vastamelun uusi valtias – taas

Vihdoin joku onnistuu voittamaan Sonyn vastamelukuulokkeissa – ja se on Sony itse! Uusi WH-1000XM4 menee heittämällä markkinoiden parhaaksi.

Timekettle M2

Tulkki korvassa

Kuulokkeet, jotka kääntävät kaiken sanomasi ja kuulemasi reaaliajassa – voiko se toimia?

Hifiman HE1000se

Suloista hulluutta

Jos aikoo kerran elämässään heittäytyä villiksi ja ostaa hillittömän kalliit mutta ah, niin taivaallisen kuuloiset kuulokkeet, niin miksipä juuri nyt ei olisi täydellinen hetki?

Sony XH9005 (KD-65XH9005)

Pleikkatelkka penkkiurheilijalle

Sony XH9005 on hyvin varusteltu ja edullinen LCD-televisio, jonka kuvanlaatu on monella tapaa mainio – mutta ei virheetön.

JBL Bar 9.1

Iskevää 3D-ääntä

JBL:n ensimmäinen Atmos-soundbar Bar 9.1 on varustettu langattomilla takakaiuttimilla. Tehoja piisaa!

Sonos Arc

Sonos kurottaa uusiin korkeuksiin

Vihdoin Sonos on tuonut markkinoille ison soundbarin: Arc tukee Atmos-ääntä ja osaa muutaman muunkin näppärän tempun.

Vieritä ylös