TESTISSÄ: Apple AirPods Pro

Ja kaikki tahtoo

Kansa ei kaikkoa edes kummallisen muotoilun säikäyttämänä, vaan himoitsee Applen AirPodeja. Pro-versio on kaikissa suhteissa parempi kuin alkuperäinen.

Karakter
Apple AirPods Pro
forfatter
Julkaistu 27.11.2019 - 16:19
Ääni & Kuva kiteyttää
Äänenlaatu on parantunut: uutena vastamelu ja äänen parannus. Saumaton yhteensopivuus Sirin kanssa. Loistava kantama ja langaton lataus.
Kova keskirekisteri. Musiikin kuunteluun on parempiakin vaihtoehtoja.
Faktat
Tyyppi: Täysin langattomat nappikuulokkeet Bluetooth: 5.0 Suojausluokka: IPX4 Koodekki: AAC, SBC Akku: 5 h, 24 lisätuntia kotelosta Paino: 10,8 g Latausjohto: Lightning Verkkosivusto: apple.com/fi hinta: 280 €

Jotkut nauroivat ääneen, toiset hymyilivät hiljaa sisäisesti, kun Apple julkaisi ensimmäisen AirPods-mallinsa. Korvasta sojottavat mikrofonit löysivät vertailukohtia pumpulipuikoista ja sähköhammasharjoista. Silti tiesimme, että niistä tulee menestys, etenkin kuin ne olivat edullisemmat kuin useimmilla kilpailijoilla. Ulkonevista mikrofoneista oli sitä paitsi hyötyä puheluiden äänenlaadussa.

Epävarmempaa oli, ottaako nuoriso tyylin omakseen. Huoli pois, kun katsoo minkä tahansa lukion käytävälle, näkee opiskelijoita valkoiset tikut korvissaan.

Parannuksia

Ei kuitenkaan epäilystäkään, etteikö AirPodseissa olisi parannettavaakin. Ilmeisin ongelma oli äänenlaadussa. Kovat napit eivät sulje korvakäytäviä kuten silikoniset napit tekevät, mikä vaikuttaa ennen kaikkea basson toistoon.

Uusia ominaisuuksia

AirPods Pro on vihdoin saanut silikoniset tyynyt ja kestää nyt myös vettä ja pölyä. Lisäksi Apple on napannut arkkiviholliseltaan Sonylta idean ja varustanut kuulokkeet vastamelulla. Mikrofonit ovat nyt hieman lyhyemmät kuin enne, joten ilme on hillitympi.

Vastamelusta

Vastamelu toimii hyvin matalataajuuksisiin ääniin, mutta päästää korkeammat äänet läpi. Niinpä kuulokkeet toimivat hyvin matkustaessa, kun moottorin tasainen humina suodattuu pois, mutta kahvilan vilskeessä niistä ei juuri ole apua. Kuulokkeissa on Applen Transparency-niminen ominaisuus, joka vahvistaa ympäristön ääntä – kätevä silloin, kun haluaa kuulla, mitä muut sanovat.

Langaton kantama

Yleisesti ottaen AirPodsien yhteys pysyy loistavasti, se on luokkansa parhaita. Pääsimme yli 50 metrin päähän kännykästämme ennen kuin häiritsevää pätkimistä alkoi ilmetä – erittäin hyvä!

Istuvuus ja käyttö

Pro-malli istuu tavallista mallia paljon paremmin. Ne tukkivat korvakäytävän kunnolla, mikä tuntuu mukavammalta ja luo äänelle paremmat olosuhteet.

iPhoneen yhdistäminen tapahtuu yhtä helposti kuin ennenkin – riittää, että tuo napit puhelimen lähelle. Kadonneita AirPodseja voi paikantaa Etsi iPhoneni -sovelluksesta.

Toiminnallisuudet ovat ok. Usealla painalluksella saa vaihdettua kappaletta ja vastattua puhelimeen. Pitkällä painalluksella saa vaihdeltua vastamelun ja Transparencyn välillä. Jos taas haluaa ominaisuuden kokonaan pois päältä, pitää homma hoitaa iPhonella tai painamalla pitkään volyyminappia.

Puhelimella tehtävät toiminnot eivät toimi Androidilla, sillä Android-sovellusta ei ole. iPhonen käyttäjät voivat jakaa AirPodsien äänen kaverin kanssa, jos vaikka katsoo yhdessä leffaa. Androidin käyttäjiltä tämä ei onnistu.

Ei lainkaan viivettä

AirPods Pro ei tue aptX:ää Applelle uskolliseen tyyliin, mutta AAC-tuki löytyy. Silti äänessä ei ole häivähdystäkään viiveestä, ei pelatessa eikä Netflixiä katsoessa. Mahtavaa!

Äänenlaatu

Äänen suhteen olin positiivisesti yllättynyt. Piano soi kauniisti ja kaikki soittimet erottuvat hyvin. Ariana Granden Bad to You -kappaleen basso on tasapainoinen, ja sekä Arianan että vierailevan tähden laulu erottuvat selkeästi.

Ylemmässä keskirekisterissä (2 kHz) on selvää vahvistusta. Etenkin lujalla soittaessa soundi muuttuu aika aggressiiviseksi, mutta saman huomaa hiljaisemmallakin volyymillä. Jos puhuu paljon puheluita, tästä voi olla hyötyä, sillä puhe kuuluu erittäin selvästi.

Kun vastamelun laittaa päälle, tulee sointiin täyteläisemmän basson vaikutelma. Siitä voi olla iloa, sillä se tasapainottaa jonkin verran ylärekisterin terävyyttä. Bassoiskut tuntuvat vähemmän energisiltä, mutta kokonaisuus paranee omasta mielestäni.

Johtopäätökset

Apple AirPods Pro on suuri parannus tavalliseen malliin silikonityynyineen ja parempine äänenlaatuineen. Uutena ominaisuutena on vastamelu. Saumaton käyttö iPhonen kanssa toimii mahtavasti ja esimerkiksi Siri menee päälle pelkällä puhekäskyllä. Langaton kantama on todella hyvä, yli 50 metriä. Musiikki toistuu selkeästi ja luonnollisesti, mitä nyt keskirekisterin yläpäässä on pientä kovuutta.

Hanki vapaa lukuoikeus kaikkiin artikkeleihin.

4 viikkoa
vain 4.50 €!

Myös tässä testissä

Audio Technica ATH-CKR7TW

Huhuilua metsässä

Audio-Technican äänenlaatu riittäisi kyllä, mutta muuten ollaan eksytty pahasti metsään.

Neutraali ja hyvä soundi bassossa ja keskirekisterissä. Napeilla hyvä akunkesto.
Ylä-äänet soivat terävästi. Kotelon varavirta ei tee vaikutusta. Viive on karsea, eikä kuulokkeita voi käyttää lainkaan elokuvien katseluun tai pelien pelaamiseen.

RHA TrueConnect

Tenhoavaa premium-laatua

RHA on onnistunut kehittämään luotettavat ja kestävät True Wireless -kuulokkeet.

Hyvä ääni, vakaa yhteys ja tyylikäs premium-look. Näppärä pikalataus.
Ei tukea AAc:lle ja aptX:lle. Pelkkä SBC ei riitä näin kalliin mallin varusteluksi.

Sony WF-1000XM3

Referenssikuuloke pitää pintansa

Sonyn malli on referenssimme, kun vertaamme täysin langattomia kuulokkeita. Se on minikokoon pakattu yhdistelmä täysikokoisten vastamelukuulokkeiden ominaisuuksia, ilman johtoja.

Hyvä ja tasapainoinen ääni. Mukautuva 20-tasoinen vastamelu. Erittäin hyvä akunkesto. Loistava kantama.
Vastamelu ei ole yhtä tehokas kuin WH-1000XM3. Napit ovat hiukan isot ja painavat verrattuna muihin.

Supra Nero-TX

Harvinaisen hyvä löytö

Täysin langattomat kuulokkeet alle satasella yllättävät iloisesti.

Erittäin hyvä ääni ja harvinaisen kova latauskapasiteetti kotelossa.
Bluetooth-yhdistäminen täytyy tehdä tietyssä järjestyksessä. Tyynyvaihtoehtoja vain vähän. Langaton kantama keskikertainen.

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Rakkautta ensi kohtaamisella

Huippuluokan langaton kantama, todella miellyttävä istuvuus ja aivan mahtava ääni – mitä muuta voi toivoa?

Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama.
Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.

B&O Beoplay E8 2.0

Ylellisimmät True Wireless -kuulokkeet

Harva yltää B&O:n tasolle luksusfiiliksen luomisessa. Sama pätee uuteen E8-malliin. Hinta on kuitenkin kova ja miinuksiakin löytyy.

Soundi on miellyttävä ja ylä-äänet soivat mukavan ilmavasti. Langaton lataus onnistuu. Todella ylellisen tuntuiset kuulokkeet.
Langattomuuden kantomatka on luokkansa huonoin. Pikkutarkat kosketustoiminnot.
Mainos

Päivän tarjoukset

Send this to a friend