Jos olisit halunnut AirPods Pron, mutta korvasta töröttävät mikrofonit olivat kuitenkin liikaa – tai jos ylärekisterin ääntä liian kovana – lienee hyvä tietää, että Powerbeats Pro on käytännössä samoin ominaisuuksin varustettu kuulokemalli. Apple omistaa nykyään Beatsin.
Powerbeats Pron langaton kantama on yhtä kova kuin AirPods Prollakin: pääsimme testissämme tismalleen samaan pisteeseen, hieman yli 50 metriin molemmilla! Kuulokkeet ovat veden- ja pölynkestävät ja yhdistävät näppärästi iPhoneen, kun ne tuo puhelimen lähelle. Powerbeats Pro sopii toki myös Android-käyttäjille, sillä ainoa ero on edellä mainitun yhdistämistavan ja Google Assistantin puuttuminen.
Beatsillä ei ole Applen vastameluominaisuutta, eikä Löydä iPhoneni -sovellus löydä niitä, mikäli olet sattunut pistämään kuulokkeet varmaan talteen. Mikrofonit eivät törrötä hullusti ulos korvasta, mikä on estetiikan kannalta mukavaa mutta toisaalta puhelinkeskustelun toinen osapuoli kärsii pienistä epäselvyyksistä.
Powerbeats Pron akunkesto on pidempi kuin AirPods Prolla: peräti 9 tuntia. 15 tuntia lisätuntia kotelosta ei myöskään ole hullumpi. Kotelo hiukkasen iso housuntaskuun, sillä kotelossa on oltava tilaa myös korvakiinnikkeille. Se on vain kestettävä.
Istuvuus ja käyttö
Liittäminen sujuu, kuten sanottua, uskomattoman helposti. Pidän myös muotoilusta. Napeissa on kiinnikkeet, jotka kulkevat korvan taakse, joten kuulokkeet eivät mitenkään pääse putoamaan, edes hikiliikkuessa! Niinpä napit pysyvät kuin valettu eikä korvakäytävään pääse vuotamaan ylimääräistä ääntä. Powerbeats Pro sopiikin hyvin myös urheilukäyttöön, mikä tekee niistä monipuolisemmat kuin monista muista.
Soitto aloitetaan ja pysäytetään ja puhelimeen vastataan painamalla kumpaa nappia tahansa. Kahdella painalluksella hypätään seuraavaan biisiin, ja kolmella kelataan takaisin alkuun. Siri herää henkiin tavalliseen tapaan huikkaamalla ”Hey Siri”.
Äänenlaatu
Apple AirPods Pro soivat mielestäni diskantin alarajoilla energisesti, mikä saa ne kuulostamaan vähän raaoilta musiikkia kuunnellessa, mutta sama ongelma ei vaivaa Powerbeats Prota. Niiden energia räjähtää keskirekisterissä ja seuraa pitkälle bassoon. Pop soi todella mukaansa tempaavasti ja rock tykittää kovilla kitarariffeillä.
Flyygeli ja piano soivat kauniin tenhoavasti, kuten kuuluu Maurizio Pollinin Chopin-tulkinnassa Nocturne F-mollissa (Opus 55 nr 1). Äänimaisema ei ole yhtä ilmava kuin Beoplay E8 2.0:lla, mutta tasapaino on hyvä ja Powerbeats Pro toimii kiinnostavammin varsinaisella vapaa-ajan soittolistallani (olenhan yhä nuori sydämeltäni, tiedättehän).
Johtopäätökset
Korvan taakse kiertyvä pidike ei varmasti ole kaikkien makuun. Suosittelen silti kokeilemaan Powerbeats Prota, sillä jos istuvuus vain itselle sopii, saa kuulokkeet, jotka eivät taatusti tipahda kovassakaan kyydissä. Samalla saa nauttia puhtaasta musiikista, sillä ympäristön äänet eivät pääse sotkemaan kuuntelua.
Yhteys pysyy vakaasti ja on luokkansa paras (yhdessä AirPods Pron kanssa). Testijakson aikana ääni ei kadonnut kertaakaan. Langaton kantama on huippuluokkaa, samoin akunkesto.
Ääni on tasapainoinen, rytmikäs ja mukaansa tempaava. Ainoa moitteemme on ilmavuuden puute ylä-äänissä, mutta kokonaisuus on niin hyvä, että jos itse olisin hankkimassa täysin langattomia kuulokkeita, valitsisin nämä.

Ääni & Kuva kiteyttää
Mukaansa tempaava soundi ja muotoilu, jonka ansiosta kuulokkeet eivät ala väsyttää. Tottelee saumattomasti Siriä. Luokkansa johtava langaton kantama. Ylä-äänten erottelu ei ole parhaasta päästä. AirPods Pro -kuulokkeisiin verrattuna joitakin ominaisuuksia puuttuu.